«ΓΟΝΑΤΙΖΕΙ» ΑΠΟ ΝΤΑΛΙΚΕΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ

Ο λόφος που έγινε «γολγοθάς»

* Στην προσπάθειά τους να γλιτώσουν το «δεκάευρο» από τα διόδια του Μοσχοχωρίου φορτηγατζήδες επιβαρύνουν την καθημερινότητα των χωρικών

Δημοσίευση: 25 Απρ 2018 22:00

Μέχρι τον Ιανουάριο ήταν απλά ένας λόφος με έναν αγροτικό δρόμο, στο χωριό Μεγάλο Μοναστήρι. Εδώ και κάποιους μήνες όμως έχει μετατραπεί σε δρόμο με… εθνικό χαρακτήρα και με πινακίδα για Αθήνα μάλιστα, ταλαιπωρώντας τους κατοίκους του τελευταίου χωριού του νομού Λάρισας πριν τα όρια με τον νομό Μαγνησίας. Όλα άλλαξαν από τη στιγμή που έκλεισε η πρόσβαση στον αυτοκινητόδρομο, μέσω του παράδρομου στο ύψος του Νέου Περιβολίου με σκοπό να κατασκευαστούν πλευρικά διόδια.

Έως τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί το έργο όμως (σύμφωνα με την κ. Ζαβρίδου, εκπρόσωπο της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, αυτά προγραμματίζονται να είναι έτοιμα προς λειτουργία μέσα Ιούνη), αρκετοί φορτηγατζήδες επιλέγουν να κερδίσουν το «δεκάευρο» των διοδίων Μοσχοχωρίου, διαλέγοντας τη λύση των αγροτικών δρόμων του χωριού. Σε πολλές περιπτώσεις αν δεν εκτελούν τοπικό δρομολόγιο, το πράττουν παρανομώντας.

«Αυτός ο λόφος έγινε γολγοθάς για εμάς» τονίζει στην «Ε» ο κάτοικος του χωριού Δήμος Σταΐδης και εξηγεί το πρόβλημα όσο πιο απλά μπορεί.

«Από τη στιγμή που έκλεισε η δυνατότητα σε οδηγούς να μπορούν να ανέβουν στην Εθνική Οδό από το Νέο Περιβόλι, έχουν βρει τη λύση του Μεγάλου Μοναστηρίου για να ξαναβγούν στον αυτοκινητόδρομο. Έχουν τρεις επιλογές. Η μια είναι να μπούνε μέσα από το χωριό, η άλλη είναι να περάσουν κάτω από τον αυτοκινητόδρομο και να βγούνε στον κόμβο και η τρίτη και τελευταία είναι να ανέβουν από τον λόφο».

Γίνεται όμως πιο συγκεκριμένος «Το πρόβλημα για εμάς δεν είναι τα απλά οχήματα. Είναι τα βαριά οχήματα, τα μεγάλα φορτηγά» και αναφέρει τα προβλήματα για τους κατοίκους: «Πρώτον περνάνε μέσα από το χωριό που είναι επικίνδυνο. Δεύτερον επιβαρύνουν τους αγροτικούς μας δρόμους που έχουν κατασκευαστεί για να τους χρησιμοποιούμε εμείς για συγκεκριμένες εργασίες και τρίτον γεμίζουν με σκόνη όλα μας τα οπωροκηπευτικά προϊόντα που καλλιεργούμε για να πουλήσουμε».

Τι γίνεται όμως με τα φορτηγά; Επικοινωνήσαμε με τον πρόεδρο του Σωματείου Ιδιοκτητών ΔΧ Φορτηγών της Λάρισας, κ. Δημήτρη Μπομπότη, ο οποίος μας ενημέρωσε πως σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο τα φορτηγά που είναι πάνω από 3,5 τόνους δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν σε παράδρομους και παλιά Εθνική Οδό Λάρισας – Βόλου, εάν δεν έχουν κάποιο δελτίο αποστολής που να αποδεικνύει ότι εκτελεί τοπικό δρομολόγιο για συγκεκριμένο λόγο. Και πάλι όμως όσον αφορά στο τελευταίο κομμάτι γίνεται με προϋπόθεση την κοντινότερη έξοδο από τον αυτοκινητόδρομο.

Η «Ε» χθες το πρωί επισκέφτηκε το Μεγάλο Μοναστήρι. Μέσα σε διάστημα δέκα λεπτών, πέρασαν από το σημείο δέκα μεγάλα φορτηγά. Υπήρχαν στιγμές που δημιουργήθηκε μέχρι και κυκλοφοριακό πρόβλημα. Πού; Πάνω στο λόφο.

«Δύσκολα όλα αυτά τα φορτηγά να εκτελούν τοπικά δρομολόγια πάντως» εξηγεί με μια δόση ειρωνείας κάτοικος της περιοχής που προσπαθούσε να περάσει με το τρακτέρ του για να πάει στο χωράφι του. Έχουν δίκιο. Γολγοθάς…

Του Κώστα Γκιάστα

Φωτ. Βασίλης Ντάμπλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass