ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

«Ο μόνος δρόμος είναι αυτός του αγώνα»

Δημοσίευση: 25 Απρ 2018 22:18

«Δεν θέλουμε να μας επιστρέψουν στην άλλη ζωή όλα όσα μας έκοψαν. Τα θέλουμε τώρα», φώναξαν χθες το πρωί οι συνταξιούχοι που πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κεντρική πλατεία και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Οι συνταξιούχοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των συνταξιουχικών οργανώσεων για συμμετοχή στην πανελλαδική κινητοποίηση για τις αντισυνταξιουχικές διατάξεις του Νομού 4387/16.

Μετά τον σύντομο χαιρετισμό του προέδρου του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου Θεόδωρου Καραγώγου και του προέδρου των συνταξιούχων ΟΑΕΕ Λάρισας Στέλιου Τσούτσα οι οποίοι περιέγραψαν με μελανά χρώματα την κατάσταση που βιώνουν, τον λόγο πήρε ο οργανωτικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Χρήστος Κολοβός. «Θα μας συναντούν στον δρόμο όσο συνεχίζουν αυτή την πολιτική», σημείωσε προσθέτοντας «ας αφήσουν τις μεγάλες κουβέντες για τα αναπτυξιακά προγράμματα και ας απαντήσουν στα ερωτήματα των συνταξιούχων για το ΕΚΑΣ, τις συντάξεις χηρείας, για την κατάσταση στην υγεία. Θα αναγκαστούν να δώσουν λύση στα προβλήματά μας γιατί θα μας βλέπουν συνέχεια μπροστά τους. Πρέπει να παλέψουμε για να μην εφαρμοστεί ο Νόμος Κατρούγκαλου.

Την κεντρική ομιλία προς τους συνταξιούχους του νομού έκανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Δημήτρης Καμπούρης με εκτενή αναφορά στα προβλήματα που βιώνουν οι συνταξιούχοι, ζητώντας τον ξεσηκωμό και τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.

«Η σημερινή συγκέντρωση είναι η απαρχή μιας μαραθώνιας προσπάθειας για να εμποδίσουμε την εφαρμογή και να πάρουν πίσω τα καταστροφικά μέτρα του Νόμου Κατρούγκαλου. Οι αγώνες μας έχουν απήχηση. Μας ακούν και μας υπολογίζουν. Με αυτές τις κινητοποιήσεις θα τους εμποδίσουμε να εφαρμόσουν τα νέα μέτρα. Αν οι αγώνες μας ήταν μαζικότεροι θα είχαμε ανατρέψει πολιτικές. Ο μόνος δρόμος είναι αυτός του αγώνα. Όσοι κάθονται στα καφενεία και στον καναπέ βάζουν υπογραφή για να περάσουν τα νέα μέτρα. Τους καλούμε να βγουν στον δρόμο. Είμαστε απόμαχοι της δουλειάς και όχι απόμαχοι του αγώνα».

Ακολούθησε πορεία μέσω των οδών Κύπρου, Βενιζέλου, Μ. Αλεξάνδρου και τερματίστηκε μπροστά από το κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass