Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΜΗΜΑΤΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ

Έπιασαν δουλειά τα συνεργεία στον δρόμο Γιάννουλης – Τυρνάβου

Δημοσίευση: 15 Μαϊ 2018 22:00
Μηχανήματα και εργαζόμενοι έπιασαν δουλειά χθες για τη συντήρηση του δρόμου Γιάννουλης – Τυρνάβου Μηχανήματα και εργαζόμενοι έπιασαν δουλειά χθες για τη συντήρηση του δρόμου Γιάννουλης – Τυρνάβου

Συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης του δρόμου Λάρισας-Τυρνάβου οι οποίες ξεκίνησαν με την υπογραφή της σύμβασης και διακόπηκαν λόγω της χειμερινής περιόδου και των χαμηλών θερμοκρασιών. Πρόκειται για σημαντική παρέμβαση προς ικανοποίηση των διερχόμενων οδηγών όχι μόνο σε επίπεδο νομού αλλά και ευρύτερα αφού ο συγκεκριμένος δρόμος ενώνει τη Δυτική Μακεδονία με τη Θεσσαλία και όχι μόνο.

Το έργο εκτελείται υπό την επίβλεψη του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας από το ΣΑΕΠ 517 Κ.Α. 2014ΕΠ51700029.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 1.500.000 ευρώ με τον Φ.Π.Α.

Το έργο ανέλαβε η εταιρεία «Χατζηγάκης Τεχνική Α.Ε.» η οποία ξεκίνησε ήδη τις εργασίες χθες Δευτέρα, σύμφωνα με το πρόγραμμα. Οι εργασίες συντήρησης του οδοστρώματος στην Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης και συγκεκριμένα στο τμήμα από Γιάννουλη έως είσοδο Τυρνάβου θα ολοκληρωθούν στις 31 Οκτωβρίου 2018 θα γίνουν τμηματικά και στο πρώτο στάδιο θα διαρκέσουν 20 ημέρες.

Αναλυτικότερα, πρόκειται για εργασίες συντήρησης ασφαλτικών στρώσεων σε σημεία που εμφανίζονται ρηγματώσεις – καθιζήσεις ή φυσιολογική φθορά με την πάροδο του χρόνου και εργασίες συντήρησης – βελτίωσης – συμπλήρωσης της οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης.

Η ασφαλτόστρωση θα γίνει τμηματικά σε θέσεις για τις οποίες έχει γίνει καταγραφή και εντοπισμός πριν τη δημοπράτηση του έργου και σύμφωνα με τη δυναμική εξέλιξη των φαινομένων που παρουσιάζονται στις θέσεις αυτές. Το είδος της συντήρησης είναι βάθος φρεζαρίσματος, πλάτος επέμβασης, τυχόν κατασκευή ισοπεδωτικής στρώσης, πάχος στρώσης κυκλοφορίας, επιλογή κοινής ή αντιολισθηρής στρώσης κυκλοφορίας κ.λπ.).

Οι εργασίες πραγματοποιούνται με εκ περιτροπής κυκλοφορία των οχημάτων και αυθημερόν ώστε στο τέλος της ημέρας ο δρόμος να παραδίδεται σε κυκλοφορία. Οι εργασίες θα εκτελεσθούν μετά την έγκριση της αντίστοιχης μελέτης κυκλοφοριακής ρύθμισης. Σε όλα τα τμήματα που θα κατασκευαστεί ολικά ή μερικά νέος ασφαλτικός τάπητας κυκλοφορίας θα πραγματοποιηθεί διαγράμμιση κεντρικού άξονα και οριογραμμών. Για λόγους συνέχειας του δρόμου θα γίνει συντήρηση της διαγράμμισης και σε τμήματα υφιστάμενου ασφαλτικού οδοστρώματος στο οποίο δεν θα πραγματοποιηθούν εργασίες ασφαλτόστρωσης. Η διαγράμμιση θα πραγματοποιείται τμηματικά παράλληλα με την πρόοδο των ασφαλτικών εργασιών.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας σκοπός των παραπάνω εργασιών είναι η διατήρηση του οδικού δικτύου σε όσο δυνατόν καλύτερη κατάσταση ώστε να διεξάγεται ομαλώς και με ασφάλεια η κυκλοφορία των οχημάτων.

Τέλος, λόγω της αυξημένης κυκλοφορίας του δρόμου, παρακαλούνται οι οδηγοί των διερχόμενων οχημάτων να κινούνται με χαμηλή ταχύτητα καθώς και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις και τα σήματα που ρυθμίζουν την κυκλοφορία στα σημεία επέμβασης αλλά και σε όλο το τμήμα του δρόμου.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Gallery άρθρου