ΛΟΓΩ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΟΠΤΙΚΗΣ ΙΝΑΣ

Κλειστές από αύριο Μανδηλαρά και Ηλιοδώρου

* Παράταση των έργων στη Φαρσάλων έως τις 31 Ιουλίου

Δημοσίευση: 15 Μαϊ 2018 15:34

Κλειστές για δύο ημέρες θα παραμείνουν οι οδοί Μανδηλαρά και Ηλιοδώρου με αφορμή το έργο εγκατάστασης οπτικής ίνας. Οι δρόμοι θα παραμείνουν κλειστοί μόνο κατά την ημέρα, από τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, σύμφωνα με την απόφαση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας.

Όπως είναι γνωστό, εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θα εγκαταστήσουν οπτική ίνα στη Λάρισα αναβαθμίζοντας τις υπάρχουσες υποδομές σε μια προσπάθεια αναβάθμισης παράλληλα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Στο πλαίσιο αυτό ήδη σε διάφορα σημεία της πόλης τοποθετούνται «καμπίνες» («ΚΑΦΑΟ») ενώ σε αρκετές των περιπτώσεων έχει καταγγελθεί από τους πολίτες η αυθαίρετη τοποθέτησή τους στα πεζοδρόμια εμποδίζοντας ακόμη και τη διέλευση των πεζών.

Εξέλιξη που προκαλεί την επέμβαση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου με τις εταιρείες, μετά τις διαμαρτυρίες να αποκαθιστούν τις αυθαιρεσίες. Παράλληλα με τις καμπίνες ξεκινούν τα έργα των εταιρειών σε διάφορες οδούς, όπως θα συμβεί αύριο Τετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη σε Μανδηλαρά και Ηλιοδώρου.

Αναλυτικότερα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ., αφορούν στην οδό Μανδηλαρά και στην οδό Ηλιοδώρου, με διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, ως εξής:

Στην οδό Μανδηλαρά από την οδό Παναγούλη έως τη συμβολή της με την οδό Ηλιοδώρου. Στην οδό Ηλιοδώρου, από τη συμβολή της με την οδό Μανδηλαρά έως τη συμβολή της με την οδό Ηπείρου, για αύριο Τετάρτη 16-05-2018 και μεθαύριο Πέμπτη 17-05-2018 και κατά τις ώρες από 07:00 έως 21:00, λόγω εκτέλεσης εργασιών εγκατάστασης οπτικής ίνας.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σύμφωνα με κατάλληλες πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες, που θα τοποθετηθούν από τον ανάδοχο του έργου και ενδεικτικά για την οδό Μανδηλαρά μέσω των οδών Παναγούλη – Κύπρου και για την οδό Ηλιοδώρου, μέσω των οδών Μ. Αλεξάνδρου, δεξιά Μανδηλαρά.

ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ., λόγω εκτέλεσης εργασιών αντικατάστασης αγωγού ύδρευσης και για την οδό Φαρσάλων, από τη διασταύρωσή της με την οδό Αγίου Στυλιανού μέχρι και τη διασταύρωση με τη Μαρτάλη Αντώνη.

Πρόκειται για την πέμπτη φάση του έργου ενώ οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύουν από αύριο Τετάρτη έως και τις 31 Ιουλίου.

Όπως σημειώνεται από την ΕΛ.ΑΣ. «η κυκλοφορία των οχημάτων και των δύο κατευθύνσεων θα διεξάγεται εκ περιτροπής, στο εναπομείναν τμήμα της οδού με τη βοήθεια των σηματωρών, προσαρμόζοντας το όριο ταχύτητας στα 30Km/h και εφαρμόζοντας την υφιστάμενη σήμανση της οδού σε όλος το μήκος της διάταξης (120μ. περίπου).

Η διέλευση των πεζών, καθ’ όλη τη διάρκεια της κατασκευής θα γίνεται απρόσκοπτα και με ασφάλεια από τα υφιστάμενα πεζοδρόμια καθώς αυτά δεν περιλαμβάνονται στη ζώνη έργων, όπως επίσης και από τις διαβάσεις πεζών στην περιοχή ισόπεδου κόμβου Διγενή και πλησίον της οδού Ακαρνανίας, που υπάρχουν στην περιοχή του έργου.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, στον ισόπεδο σηματοδοτούμενο κόμβο της Διγενή, η δεξιά στροφή από την οδό Φαρσάλων προς τη συγκεκριμένη οδό θα είναι κλειστή. Για αυτό τον λόγο θα πραγματοποιείται παράκαμψη των οχημάτων δεξιά από την οδό Αειμνήστου, αριστερά στην οδό Καλλιόπης και τέλος δεξιά στην οδό Διγενή. Για την εύρυθμη λειτουργία της παράκαμψης γίνεται απαγόρευση της στάθμευσης και στάσης στη δεξιά πλευρά της οδού Αειμνήστου, καθώς και στη γωνία στροφής στην οδό Καλλιόπης.

Η κυκλοφοριακή σύνδεση και η εξυπηρέτηση των παρόδιων ιδιοκτητών θα αποκαθίσταται τμηματικά και κατά προτεραιότητα, καθώς οι χωματουργικές εργασίες θα εκτελούνται κατά τη διάρκεια της ημέρας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass