Εκκλησιαστικές Ειδήσεις

Δημοσίευση: 16 Μαϊ 2018 15:32

Αγρυπνία στην Αγία Αικατερίνη

Αύριο Πέμπτη, της Αναλήψεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού στις 7:00 το πρωί στον ιερό ναό της Αγίας Αικατερίνης (Αλκαζάρ) θα τελεσθεί όρθρος και θεία. λειτουργία. Την Παρασκευή στις 20:30 - 00:45 θα τελεσθεί ιερά αγρυπνία ως ακολούθως: Ανάγνωση Θείας Μεταλήψεως, εσπερινός, παράκληση στην Παναγία Γοργοϋπήκοο, όρθρος, πολυέλαιοι και θεία λειτουργία.

Αγρυπνία στους Αγίους Θεοδώρους

Ιερά αγρυπνία για την Εορτή της Αποδόσεως του Πάσχα θα τελεσθεί σήμερα το βράδυ στον ιερό ναό Αγίων Θεοδώρων στη Νέα Πολιτεία Λάρισας.

Γιορτάζει ο ναός Αναλήψεως του Σωτήρος

Πανηγυρίζει ο ιερός ναός Αναλήψεως του Σωτήρος. Το εορταστικό πρόγραμμα έχει ως εξής: Σήμερα Τετάρτη 16 Μαΐου στις 7:30 μ.μ. πανηγυρικός αρχιερατικός Εσπερινός. Αύριο Πέμπτη 17 του μήνα στις 7 π.μ. πανηγυρική θεία λειτουργία και στις 7:30 μ.μ. ο μεθεόρτιος εσπερινός. Στις 8:15 η λιτάνευση της ιεράς εικόνας Αναλήψεως του Κυρίου.

Γιορτάζει ο Αγιος Νικόλαος στο Κουτσόχερο

Πανηγυρίζει ο ιερός ναός του Αγίου Νικολάου στο Κουτσόχερο, το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Μαΐου.

Το Σάββατο 19 Μαίου στις 7 μ.μ. θα γίνει περιφορά της εικόνας του Αγίου, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Λαρισαίων, θα ακολουθήσει αρτοκλασία και προσφορά φαγητού στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας.

Την Κυριακή 20 Μαΐου, το πρωί, θα τελεσθεί θεία λειτουργία με αρτοκλασία και στις 9 το βράδυ οργανώνεται λαϊκό γλέντι με ζωντανή ορχήστρα, στον αύλιο χώρο του σχολείου του χωριού.

Πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Αναλήψεως στην Αγιά

Πανηγυρίζει αύριο Πέμπτη 17 Μαΐου η Ιερά Μονή Αναλήψεως, που βρίσκεται λίγο έξω από την Αγιά. Ο ναός είναι κτίσμα του 1896 και διαδέχτηκε το παλιό μοναστήρι το οποίο κάηκε το 1866.

Αύριο το πρωί, στις 7:30, θα τελεσθεί η πανηγυρική θεία λειτουργία, ενώ σήμερα Τετάρτη, στις 7 το απόγευμα, θα ψαλεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας.

Το Αργυροπούλι γιορτάζει την Ανάληψη του Σωτήρος

Με κατάνυξη και θρησκευτική μεγαλοπρέπεια τιμάται σήμερα και αύριο η Ανάληψη του Σωτήρος στο Αργυροπούλι Τυρνάβου, στο γραφικό εξωκλήσι που βρίσκεται πριν το χωριό στην περιοχή Μάτι Τυρνάβου. Σύμφωνα με τον ιερέα του χωριού πρωτ. Κωνσταντίνο Τσιγάρα και το εκκλησιαστικό συμβούλιο σήμερα Τετάρτη παραμονή της γιορτής στις 7.30 το απόγευμα θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα ενώ αύριο Πέμπτη, ανήμερα της γιορτής θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία

Καλούνται οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής να προσέλθουν και να συμμετάσχουν στις θρησκευτικές εκδηλώσεις.

 

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Αμυγδαλή Αγιάς

Γιορτάζει και πανηγυρίζει τη Δευτέρα 21 Μαΐου ο Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Αμυγδαλή Αγιάς, όπου το πρωί θα τελεσθεί πανηγυρική θεία λειτουργία με περιφορά της εικόνας και αρτοκλασία, ενώ το απόγευμα της Κυριακής, στις 7, θα ψαλεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass