ΣΤΟΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Πανηγύρισε ο ναός της Αναλήψεως

Δημοσίευση: 19 Μαϊ 2018 22:25

Πανηγύρισε ο ναός της Αναλήψεως στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Φαρσάλων παρουσία επισήμων και πολλών πιστών απ' όλη την επαρχία Φαρσάλων, χοροστατούντος του μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεου.

Ο μητροπολίτης κ. Τιμόθεος στο θείο κήρυγμά του ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής: "Γιορτάζουμε την Ανάληψη του Χριστού στους ουρανούς που έγινε στο όρος των Ελαιών, εκεί που ο Κύριος συζητούσε με τη Μητέρα του τη Θεοτόκο και με τους Μαθητές του. Η Ανάληψη έγινε 40 ημέρες μετά την Ανάσταση. Πριν από τη Σταύρωσή του ο Κύριος είχε πει ότι πρέπει να φύγει στον ουρανό, για να έρθει μετά ο Παράκλητος, το Αγιο Πνεύμα, για να καθοδηγεί τους μαθητές και όλους όσοι μετέχουν στην εκκλησία του και μέχρι σήμερα και έως της συντέλειας του κόσμου.

Ο Προφήτης Ησαΐας προφήτευσε την Ανάληψη του Κυρίου, που ήταν γεμάτος δόξα, έχοντας πορφυρά ρούχα. Τα ρούχα της δόξης. Το πορφυρό χρώμα δηλώνει το πάθος το σταυρικό.

Την Ανάληψη την πραγματοποιεί ο Κύριος ενώπιον πολλών μαθητών και έτσι πιστοποιεί ότι είναι ο Θεός, ο Κύριος της δόξας και τους έδωσε υποθήκες για το ιεραποστολικό έργο τους.

Ο Κύριος ανέβασε στον ουρανό την ανθρώπινη φύση, την ηγιασμένη, την αναστημένη και την προσφέρει στον Θεό Πατέρα. Ο Κύριος, ο νέος Αδάμ, επαναφέρει την ανθρώπινη φύση στον παράδεισο. Ο Κύριος γίνεται το πρότυπο για τους Αγίους της Εκκλησίας μας.

Με την Ανάληψη κλείνει ο κύκλος του Σωτήριου έργου του θεανθρώπου στη γη και ακολουθεί η ίδρυση της Εκκλησίας με τον φωτισμό του Αγίου Πνεύματος".

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον προαύλιο χώρο του ιερού ναού υπάρχει το μνημείο των 20 εκτελεσθέντων πατριωτών από τους Ιταλούς στις 30 Μαρτίου 1943.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass