ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ- ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Τρεις καταδίκες για μια «χαμένη» περιουσία

*Αφορά σε υπόθεση με εξαφανισμένη γυναίκα από τον Βόλο * Ποινές 7-9 ετών

Δημοσίευση: 19 Μαϊ 2018 22:40

Τρεις άνδρες κρίθηκαν ένοχοι σε υπόθεση με μια εξαφανισμένη, εδώ και 16 χρόνια, γυναίκα αλλά και μια μεγάλη περιουσία που… επίσης εξαφανίστηκε.

Μεταξύ αυτών ένας 83χρονος γιατρός, που διετέλεσε επί σειρά ετών δήμαρχος σε μεγάλο δήμο της Αττικής αλλά έχει υπάρξει και στέλεχος πολιτικού κόμματος ενώ δραστηριοποιούνταν και στον χώρο των Τεχνών.

Άλλα τρία άτομα, ανάμεσά τους κι ένας δικηγόρος, αθωώθηκαν λόγω αμφιβολιών από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας που εξέτασε την υπόθεση.

Σύμφωνα με όσα κατηγορούνταν, σπίτια, οικόπεδα, κτήματα άρχισαν να «μοιράζονται» από άγνωστη γυναίκα που πήρε τη θέση της εξαφανισμένης ηλικιωμένης. Η σύνταξη συνέχιζε και έμπαινε σε λογαριασμούς τραπεζών ενώ προέκυψαν δεκάδες πλαστογραφημένες υπογραφές και πολλά ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα ακόμα και μετά την εκδίκαση της υπόθεσης.

Το βασικό ερώτημα είναι, πού βρίσκεται η εξαφανισμένη γυναίκα η οποία, στο παραπεμπτικό βούλευμα αναφέρεται ως βέβαιος ο θάνατός της «από άγνωστη αιτία» και σε «άγνωστο μέρος».

Η γυναίκα ήταν μπαλαρίνα και καθηγήτρια μπαλέτου. Πριν από χρόνια διατηρούσε σχολή χορού στην Αθήνα όπου και έμενε. Αν και κατείχε μεγάλη κινητή και ακίνητη περιουσία ήταν μια μοναχική γυναίκα. Μετακόμισε σε παραλιακή περιοχή της Μαγνησίας.

Πριν από πολλά χρόνια όμως εξαφανίστηκε μυστηριωδώς. «Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στη Μαγνησία σύνηψε φιλική και κατ’ άλλους ερωτικής φύσεως σχέση με έναν εκ των κατηγορουμένων» όπως αναφέρεται στην πρόταση του εισαγγελέα προς το δικαστικό συμβούλιο για τη σύνταξη του παραπεμπτικού βουλεύματος.

Εκείνος και άλλα πέντε άτομα, ανάμεσά τους και ένας δικηγόρος, κατηγορούνταν πως «γνωρίζοντας την περιουσιακή κατάσταση και με σκοπό να νοσφισθούν περιουσιακά της στοιχεία» έστησαν μια ιστορία.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έπειθαν μια άλλη, άγνωστη γυναίκα, να επισκέπτεται συμβολαιογράφο και να παριστάνει πως πρόκειται για την ηλικιωμένη μοναχική κυρία. Με αυτόν τον τρόπο «μοιράστηκε» η ακίνητη περιουσία που ήταν ιδιαίτερα μεγάλη. Ίδια τακτική ακολουθήθηκε, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, και στη σύνταξη της εξαφανισμένης γυναίκας που συνέχιζε να καταβάλλεται για κάποια χρόνια και πήγαινε σε… ξένα χέρια.

Για κάποιες από τις παραπάνω πράξεις (όπως ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία και απάτη), όλης αυτής της ιστορίας κρίθηκαν οι μισοί ένοχοι και άλλοι τόσοι αθώοι.

Ο ένας (63χρονος επιχειρηματίας) καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 9 ετών και οι άλλοι δύο (ο 83χρονος γιατρός και ένας επιχειρηματίας 70 ετών) σε κάθειρξη 7 ετών ο καθένας.

Το δικαστήριο αποφάνθηκε όπως η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη κάτι που σημαίνει πως θα είναι ελεύθεροι μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

 

ΚΑΠΟΙΟΣ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΠΩΣ ΤΗΝ ΕΙΔΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ

«Την είδα καλοζωισμένη μα ελαφρώς ανασφαλή»

 

Αν και από το 2002 –σύμφωνα με μια εκδοχή- αρχίζουν να χάνονται τα ίχνη της, ο ένας εκ των κατηγορούμενων, ο γιατρός, κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ενώπιον ανακριτή είχε πει μεταξύ άλλων πως: «Το 2004 η γυναίκα αυτή εμφανίστηκε σε μένα στην Αθήνα. Ήταν πολύ συμπαθής, καλοζωισμένη και με πολύ καλό λεξιλόγιο, ελαφρώς ανασφαλής».

Ενώ για τα επόμενα χρόνια πρόσθεσε «…Δεν αναρωτήθηκα πού βρίσκεται γιατί η ίδια μου είχε πει πως βρίσκεται στη Γερμανία. Είχα μιλήσει μαζί της στο τηλέφωνο και είχαμε τηλεφωνικές επαφές ως το 2008 τουλάχιστον. Μου έστειλε το 2008 και δύο πίνακες που ανήκαν στην οικογένειά της ως δώρο. Θυμάμαι πως βρισκόταν σε ένα παλιό σεντούκι».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass