ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΚΕΠ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Κέντρο Προαγωγής της Υγείας

Δημοσίευση: 19 Μαϊ 2018 22:04

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Αχ. Μπακαλέξη
Ο Δήμος Φαρσάλων και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων πραγματοποίησαν προχθές τα εγκαίνια του ΚΕΠ Υγείας Φαρσάλων στο ισόγειο του Δημαρχείου Φαρσάλων, παρουσία επισήμων και πλήθους κόσμου.
Οι εκδηλώσεις άρχισαν με την τέλεση του αγιασμού μέσα στο υπάρχον ΚΕΠ του Δήμου και στη συνέχεια σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο ισόγειο του Δημαρχείου ακολούθησαν οι ομιλίες και οι επιστημονικές εισηγήσεις με θεματικές ενότητες:


- Τον ρόλο των ΚΕΠ Υγείας
- Ημερίδα με θέμα «Μεταμοσχεύσεις», ενώ ακολούθησε και εθελοντική προσφορά μυελού των οστών.
Συγκεκριμένα, στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Αρης Καραχάλιος, μέσω video ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και της ΚΕΔΕ κ. Γεώργιος Πατούλης, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Βασ. Πινακάς, ο αναπληρωτής διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Δημ. Δημητριάδης, η κ. Ρένα Κατσιλέρου από τα ιδρυτικά μέλη και πρώτη πρόεδρος του Αιμοδοτικού Συλλόγου Επαρχίας Φαρσάλων το 1985, ενώ μηνύματα έστειλαν και οι βουλευτές κ. Κ. Μπαργιώτας και Χρ. Κέλλας.
Η πρόεδρος της ΔΗΚΕΦΑ και υπεύθυνη δράσεων Υγείας του Δήμου Φαρσάλων κ. Κυριακή Παναγιωτοπούλου αναφέρθηκε στις «Δράσεις του ΚΕΠ Υγείας Φαρσάλων», τονίζοντας ότι «ο Δήμος Φαρσάλων με αυτό το σημαντικό γεγονός αποσκοπεί στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου σε ό,τι αφορά στην προαγωγή της υγείας καθώς και στη θεάρεστη πράξη που είναι η δωρεά οργάνων και του μυελού των οστών».
Ακολούθησαν οι επιστημονικές εισηγήσεις του ακτινολόγου ιατρού, Φαρσαλινού στην καταγωγή, κ. Θεόδωρου Κοντονίκα με θέμα «Πρωτόκολλα πρόληψης», της νεφρολόγου ιατρού κ. Αθηνάς Γόμπου με θέμα «Οι μεταμοσχεύσεις στην Ελλάδα. Σύγκριση με άλλες χώρες», του κ. Ιωάννη Μπολέτη καθηγητή Νεφρολογίας και Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και αντιπροέδρου του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, με θέμα «Η ανάγκη για αύξηση των δωρητών οργάνων νεφρού και οι δυνατότητες που δημιουργούνται» και του κ. Στέλιου Γραφάκου παιδιάτρου - αιματολόγου, αναπληρωτή καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών, επιστημονικού υπεύθυνου του Συλλόγου «Οραμα Ελπίς» με θέμα «Η δωρεά αιμοποιητικών κυττάρων, σημασία του εθελοντή δότη».
Ακολούθησαν ερωτήσεις από το κοινό και στη συνέχεια εγκαινιάστηκε η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Αντικατοπτρισμοί της ιστορίας στη γη των Φαρσάλων». Την εκδήλωση παρουσίασε η προϊσταμένη του ΚΕΠ Φαρσάλων κ. Ιωάννα Κορλού. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσημοι και πλήθος κόσμου.
Μετά το τέλος των εκδηλώσεων ο Δήμος Φαρσάλων δεξιώθηκε τους ομιλητές και τους επισήμους σε γνωστή ταβέρνα της πόλης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass