Να επιστρέψει στην κοίτη του «Το Ποτάμι»

* Εκτακτο συνέδριο ζήτησαν από τη Λάρισα στελέχη του Ρεύματος «Ποτάμι αύριο»

Δημοσίευση: 21 Μαϊ 2018 22:50

Η πρώτη επίσημη πανελλήνια εμφάνιση μελών του «Ποταμιού», που διαχωρίζουν τη θέση τους από την απόφαση του επικεφαλής του κόμματος Σταύρου Θεοδωράκη, να προσχωρήσει στο «Κίνημα Αλλαγής» και ζητούν «να επανέλθει το Ποτάμι, στην αυτόνομη αρχική του κοίτη, μέσα από ένα έκτακτο συνέδριο», πραγματοποιήθηκε χθες στη Λάρισα.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Διόνυσος», παρουσίασαν τις θέσεις τους και τους λόγους που ώθησαν στην απόφασή τους για επανεκκίνηση του Ποταμιού, ώστε «να επιστρέψει στις ιδρυτικές του αρχές και να ασκήσει ουσιαστική πολιτική χωρίς κηδεμόνες και βαρίδια», υποστηρίζοντας ότι αυτό είναι επιτακτική ανάγκη γιατί «Το κόμμα διαλύεται, με συνεχείς παραιτήσεις στελεχών και μελών σε όλη την Ελλάδα».

«Είμαστε ένα πολιτικό ρεύμα εντός του «Ποταμιού», θεσμικά κατοχυρωμένο και επιδιώκουμε να επιστρέψουμε στις αρχικές μας αξίες…» υποστήριξε ο κ. Γιώργος Τσαούσης (από τη Θεσσαλονίκη) υπεύθυνος τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής του Ποταμιού, αναφερόμενος στην ταυτότητα της κίνησης την οποία τιτλοφόρησαν «Ποτάμι Αύριο» ενώ ο κ. Νικήτας Κάλφας, περιφερειακός συντονιστής Βορείου Αιγαίου του Ποταμιού δήλωσε: «Σήμερα, επί της ουσίας, το Ποτάμι δεν λειτουργεί, με ευθύνη της Ηγετικής Ομάδας. Μετά την αναγγελία ότι δεν θα μετέχει αυτόνομο στις επόμενες εθνικές εκλογές εμφανίζει έντονα σημάδια αποσυσπείρωσης και η κοινοβουλευτική του παρουσία είναι σαφώς υποβαθμισμένη λόγω ισορροπιών που φαίνεται πως πρέπει να τηρούνται στο πλαίσιο του «Κινήματος Αλλαγής».

Το «Ποτάμι Αύριο» είναι μία προσπάθεια στελεχών και μελών του Ποταμιού να επανέλθει το Ποτάμι στην αυτόνομη αρχική του κοίτη, να γίνει επιτέλους ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό δημοκρατικό κόμμα μέσα από ένα έκτακτο Συνέδριο, και να εδραιωθεί στην πολιτική σκηνή της χώρας έτσι ώστε να συνεχίσει να είναι χρήσιμο για τον τόπο. Οι αξίες, οι ιδέες και οι προτάσεις που έχει κατά καιρούς εκφράσει το Ποτάμι παραμένουν αναλλοίωτες και δυνητικά πραγματοποιήσιμες. Αυτά μας ενώνουν, γι’ αυτά αγωνιζόμαστε, για να μην καταλήξει το Ποτάμι ευκαιρία που χάθηκε».

Όσο για τον Στ. Θεοδωράκη, η θέση τους ήταν ξεκάθαρη: « Ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει κατά τη γνώμη μας δύο επιλογές: Η πρώτη είναι να αφήσει το Ποτάμι και να μείνει στο «Κίνημα Αλλαγής» με όσους λίγους τον ακολουθούν και να τελειώσει αυτό που ξεκίνησε πριν λίγο καιρό.

Η άλλη του επιλογή είναι να παραδεχθεί ότι δεν τα κατάφερε, να δρομολογήσει έκτακτο Συνέδριο και να επιστρέψει στον χώρο που γνωρίζει πολύ καλά, τη δημοσιογραφία».

Απευθύνοντας πρόκληση σε όλα τα μέλη του Ποταμιού, «να ενώσουν ξανά τις δυνάμεις τους», η υποψήφια βουλευτής του κόμματος κ. Βίκυ Αγγέλη ανάφερε: «Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι πρέπει να υλοποιηθεί το αίτημα για καθολική και άμεση απεμπλοκή του Ποταμιού από το, θνησιγενές και ανακόλουθο με τις ανάγκες και αγωνίες της ελληνικής κοινωνίας, εγχείρημα του Κινήματος Αλλαγής. Ήρθε η ώρα το Ποτάμι να επιστρέψει στις ιδρυτικές του αρχές, να ασκήσει ουσιαστική πολιτική αλλά και να εμπιστευθεί τους ανθρώπους του…».

Στο πλαίσιο της συνέντευξης ο Δημ. Λαζαρίδης, μέλος του κόμματος, μετέφερε τη στήριξη του Στέλιου Φενέκου, προέδρου του πολιτικού κόμματος «Κοινωνία Αξιών», σε αυτή την προσπάθεια, και δεν απέκλεισαν συνεργασίες, αλλά με την προϋπόθεση «να υπάρχει προγραμματική σύγκλιση».

Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν επίσης ο Λαρισαίος Κων. Μπαζάκης και ο γραμματέας της Τ.Ο. Ιωαννίνων Αποστ. Γαλάρης.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass