Εκλεψαν τάματα της Παναγίας στον Αμπελώνα

*ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΙΣΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΣΤΗ ΦΑΛΑΝΗ

Δημοσίευση: 22 Μαϊ 2018 22:14

Θλίψη προκάλεσε το γεγονός ότι βάνδαλοι αμαύρωσαν τη γιορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Αμπελώνα, αφού προχθές τη νύχτα ξημερώνοντας την ημέρα της γιορτής, παραβίασαν παράθυρο του ναού και έκλεψαν τάματα που είχαν εναποθέσει πιστοί στην ιερή εικόνα της Παναγίας Γοργοεπηκόου.

Αμέσως ο ιερέας του ναού π. Αντώνιος και τα μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου κατέθεσαν χθες μήνυση στην αστυνομία η οποία πήγε στον χώρο της κλοπής για τη συλλογή στοιχείων για τη σύλληψη των δραστών.

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκαν οι θρησκευτικές εκδηλώσεις όπου πανηγύριζε ο ενοριακός ναός στην ομώνυμη συνοικία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αμπελώνα.

Προχθές, παραμονή της γιορτής τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός ιερουργούντος του Αρχιερατικού Επιτρόπου Τυρνάβου αρχιμανδρίτη π. Δαμασκηνού Ζαφειρίου, ενώ χθες έγινε πανηγυρική θεία λειτουργία, αρτοκλασία και λιτάνευση της ιερής εικόνας στους δρόμους γύρω από τον ναό ιερουργούντων του προϊσταμένου του ναού αρχιμανδρίτη π. Αντωνίου Καρυώτη και του εκπροσώπου της Μητρόπολης αρχιμανδρίτη π. Νεοφύτου Μαχού. Χθες και προχθές παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης, η πρόεδρος της Δ.Κ. Αμπελώνα κ. Τασούλα Νταλαμπέκα, η πρώην πρόεδρος του Δ.Σ. Τυρνάβου κ. Ρούλα Σουρλαντζή Ζαχαράκη, ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Κουτσοδήμος, ο δημοτικοί σύμβουλοί κ. Κώστας Χρυσοβέργης και Θεόδωρος Λάππας κ.α.

Προχθές βράδυ ενθουσίασαν με την παρουσία τους τα χορευτικά συγκροτήματα του Συλλόγου Σαμαριναίων Αμπελώνα.

ΣΤΗ ΦΑΛΑΝΗ

Με πλούσιες θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις η Φαλάνη τίμησε χθες και προχθές του πολιούχους της κωμόπολης Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη. Την ευθύνη της διοργάνωσης είχαν η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου και η τοπική ενορία καθώς επίσης και η Δημοτική Ενότητα Φαλάνης.

Προχθές, παραμονή της γιορτής τελέστηκε μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, προεξάρχοντος του αρχιμανδρίτη π. Κωνσταντίνου Δεληχρήστου.

 Χθες, ανήμερα της γιορτής, τελέστηκε όρθρος και πανηγυρική θεία λειτουργία προεξάρχοντος του αρχιμανδρίτη π. Άνθιμου.

Στις 10.30 το πρωί ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας των Αγίων στους κεντρικούς δρόμους της Φαλάνης υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δ.Ω.Λ. υπό τη διεύθυνση του κ. Γιώργου Μηνά.

Στις διήμερες εκδηλώσεις παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Σουρλαντζής, η πρόεδρος της Δ.Κ. Φαλάνης κ. Μαρία Καλαϊτζή, ο αναπληρωτής πρόεδρος κ. Μενέλαος Καρυώτης, οι τοπικοί σύμβουλοι κ. Ρένος Καρυώτης και Κώστας Λυγούρας, οι διευθυντές του Γυμνασίου Φαλάνης κ. Αλέξης Καλέσης και του Δημοτικού Σχολείου κ. Νίκος Κολοβός, η πρόεδρος της αιμοδοσίας κ. Ειρήνη Μάνη κ.α.

Τέλος, την παραμονή της γιορτής στον Βρυότοπο παρουσιάστηκε και η Φιλαρμονική του Δήμου υπό τη διεύθυνση του κ. Θέμη Σαμαντζή.

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass