Η «Στέγη Αλληλεγγύης» μετακομίζει…

ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΛΑΜΠΡΟΥ ΚΑΤΣΩΝΗ 37

Δημοσίευση: 24 Μαϊ 2018 22:20

Από 1η Ιουλίου οι «Ενεργοί Πολίτες» Λάρισας αλλάζουν στέγη. Μετά την ειδοποίηση της ιδιοκτήτριας του νεοκλασικού κτίσματος στην οδό Παναγούλη και Μανδηλαρά -όπου στεγάζονται από το 2014- να το παραδώσουν, προκειμένου να το εκμεταλλευθεί για άλλη χρήση, βρίσκονταν σε μια συνεχή αναζήτηση νέου χώρου.

Την λύση, τους έδωσε μια Λαρισαία, παραχωρώντας τους με συμβολικό ενοίκιο ιδιοκτησία της στην οδό Λάμπρου Κατσώνη 37, ένα ισόγειο κτίσμα, όπου παλιότερα στεγαζόταν βιοτεχνία ρούχων.

Αυτή την περίοδο, οι εθελοντές - μέλη τους, πραγματοποιούν εργασίες καθαρισμού και διαμόρφωσης του κτίσματος, προκειμένου να δημιουργήσουν απ’ την αρχή τη «Στέγη Αλληλεγγύης», στην οποία όμως θα έχουν περιορισμένες δυνατότητες ανάπτυξης όλων των δράσεων τους, λόγω έλλειψης χώρου.

Συγκεκριμένα, αδυνατούν να δώσουν συνέχεια στο Κοινωνικό Φροντιστήριο, από το οποίο θα διατηρήσουν μόνο ένα τμήμα της Β’ Λυκείου, μέχρι τέλη των σχολικών εξετάσεων, ενώ όλες οι υπόλοιπες δράσεις, όπως το Δωρητήριο Τροφίμων, η Λέσχη Ανάγνωσης κ.ά. θα περιοριστούν σε μικρότερους χώρους.

Φυσικά οι εργασίες δημιουργίας της νέας τους στέγης, γίνονται με έντονη συναισθηματική φόρτιση, καθώς οι «Ενεργοί Πολίτες», είχαν καταθέσει «ψυχή» στο κτίσμα στην οδό Παναγούλη, το οποίο παρέλαβαν σε άθλια κατάσταση και με προσωπική τους εργασία, με μεράκι και όραμα, το μετέτρεψαν σε ένα στολίδι για την περιοχή, αλλά και σε μια κυψέλη ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και πολιτισμού.

ΕΚΟΨΑΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ

ΣΤΟ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟ ΑΛΣΟΣ

Τον βαθμό δυσκολίας που έχει μια νέα αρχή αυξάνει και το πρόβλημα που δημιούργησε η απόφαση του Δήμου Λαρισαίων να διακόψει την τροφοδοσία ηλεκτρικού ρεύματος σε χώρο που ο ίδιος τους παραχώρησε, στο Αισθητικό Αλσος.

Όπως δήλωσαν οι «Ενεργοί Πολίτες», μετά την Οικογιορτή, ο Δήμος Λάρισας έκοψε το ηλεκτρικό ρεύμα σε όλο το Αισθητικό Αλσος, ισχυριζόμενος ότι κάθε χρόνο χρεώνεται μεγάλη ζημιά, ύψους 10.000 ευρώ, από τις κλοπές καλωδίων παροχής ρεύματος, γι’ αυτό και αποφάσισε αυτή τη φορά να μην τα αναπληρώσει!

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να γίνουν οι εργασίες που απαιτούνται για τη διατήρηση ενός κήπου στον χώρο του Αισθητικού Αλσους, με λαχανικά και αρωματικά φυτά, τον οποίο δημιούργησαν και φροντίζουν οι «Ενεργοί Πολίτες».

«Το χλοοκοπτικό που αγοράσαμε για την περιποίηση του κήπου είναι άχρηστο χωρίς ρεύμα και στο ξύλινο σπιτάκι, όπου αποθηκεύουμε τα είδη κηπουρικής, ούτε ένα ψυγείο για κρύο νερό δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε…» αναφέρουν και αγωνιούν για τις δυσκολίες που πρέπει να ξεπεράσουν, ώστε να διατηρήσουν όλα όσα δημιούργησαν σε αυτήν την πόλη και τα οποία προσφέρουν απλόχερα στους κατοίκους της.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass