Σε λειτουργία και πάλι οι βυθιζόμενες μπάρες στο κέντρο της Αγιάς

ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΣΕ ΔΥΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥΣ

Δημοσίευση: 25 Μαϊ 2018 22:14

Σε λειτουργία μπήκαν πάλι εδώ και λίγες ημέρες οι βυθιζόμενες μπάρες στον πεζόδρομο της κεντρικής εμπορικής αγοράς της Αγιάς, στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να βάλει τέλος στην κατά βούληση του καθενός είσοδο και έξοδο, που τις περισσότερες των περιπτώσεων συνοδεύεται κι από ολιγόλεπτο ως και… πολύωρο παρκάρισμα.

Οι εν λόγω μπάρες, βέβαια, τοποθετήθηκαν εδώ και τέσσερα σχεδόν χρόνια, λειτούργησαν για λίγο χρονικό διάστημα για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2016, βοηθούμενες μάλιστα τότε και από σιδερένια κολονάκια, μήπως και περιοριστούν τα αυτοκίνητα, αλλά όχι απλά δεν ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα, αντιθέτως μάλιστα τα μισά από αυτά ξηλώθηκαν από… απρόσεχτους οδηγούς!

Τώρα, λοιπόν, οι μπάρες επανέρχονται με τη φιλοδοξία εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής να… επιζήσουν.

Όπως μας επισήμανε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγιάς Ζάχος Μπατζιόλας «οι βυθιζόμενες μπάρες κρίθηκαν απαραίτητες λόγω της καθημερινά αυξημένης κίνησης οχημάτων και των αλλεπάλληλων παραβιάσεων του Κανονισμού Λειτουργίας Πεζόδρομων που έχει ψηφιστεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Σκοπός είναι η διασφάλιση της ασφαλούς κυκλοφορίας των πολιτών και η απρόσκοπτη λειτουργία της οδού 25ης Μαρτίου».

Οι μπάρες βρίσκονται στις δύο εισόδους του κεντρικού πεζόδρομου και πιο συγκεκριμένα στη συμβολή του πεζόδρομου της 25ης Μαρτίου με τις οδούς Λαρίσης και Αγιοκάμπου και στη συμβολή του με την οδό Σοφοκλή Ευστρατιάδη.

Οι εν λόγω μπάρες, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 156/2016 απόφαση του Δ.Σ. περί τροποποίησης του Κανονισμού Λειτουργίας Πεζόδρομων του Δήμου, θα ανυψώνονται, αποτρέποντας την παράνομη είσοδο οποιουδήποτε οχήματος στον κεντρικό πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου, όλο το 24ωρο, πλην των ορισμένων χρονικών διαστημάτων που προβλέπονται για τις ανάγκες τροφοδοσίας των καταστημάτων που λειτουργούν στον πεζόδρομο:

• 7: 00 έως 9:00 και 15:00 έως 17:00 για τη χειμερινή περίοδο (1/10 έως 31/3),

• 7: 00 έως 9:00 και 15:30 έως 17:30 για τη θερινή περίοδο (1/4 έως 30/9).

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass