Τα έργα που δεν λειτούργησαν ποτέ στον Δήμο Αγιάς

Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ

Δημοσίευση: 25 Μαϊ 2018 22:18
Καθαρισμένη η κοίτη –για πρώτη φορά- στο ρέμα Πουρί Καθαρισμένη η κοίτη –για πρώτη φορά- στο ρέμα Πουρί

«Μέχρι πότε ο Δήμος Αγιάς με την πρώτη βροχή θα «πνίγεται» από τις κακοτεχνίες των έργων; Μας κατηγορούν, γιατί καταγγέλλουμε ότι ο δήμος μας, είναι με την πρώτη βροχή σε κατάσταση έκτακτης κατάστασης, από τα τρία συγκεκριμένα έργα που δημιουργούν τα προβλήματα στον τόπο μας. Η πραγματικότητα όμως είναι άλλη».

Αυτό καταγγέλλει μεταξύ άλλων η παράταξη «Δώτιο Πεδίο», υποβάλλοντας μια σειρά ερωτήματα, για τα οποία καλεί τη δημοτική αρχή να απαντήσει.

Αναλυτικότερα στην επιστολή που απέστειλε η μείζων αντιπολίτευση του Δήμου Αγιάς, τονίζονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Το τελευταίο διάστημα είδαν το φως της δημοσιότητας από τη μία επαινετικά σχόλια του δήμου μας, αλλά και απαξιωτική αναφορά στη μείζονα αντιπολίτευση από την άλλη. Ούτε λίγο ούτε πολύ με “μελέτη” κάποιων αράδων οι ειδικοί του δήμου αποφαίνονται ότι οι βροχοπτώσεις σαν και αυτές που σημειώθηκαν πρόσφατα συμβαίνουν μια φορά στα χίλια χρόνια! Τόνισαν επίσης ότι τα αντιπλημμυρικά έργα, όπως «ζαρζανέτ», «φράγματα», «γέφυρες» και άλλα που υλοποιήθηκαν από την πολιτεία τα τελευταία χρόνια στα ρέματα λειτουργούν άριστα. Κάθε καλόπιστος αναγνώστης διερωτάται. Οι ζημίες στις υποδομές που διαπίστωσε ο προϊστάμενος Πλημμελειοδικών Λάρισας και επί των οποίων διέταξε προκαταρκτική έρευνα είναι ανύπαρκτες; Οι ανθρώπινες παρεμβάσεις που κατήγγειλε δημόσια ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας είναι λανθασμένη εκτίμηση; Επειδή και οι υπογράφοντες ζούμε στην περιοχή θέλουμε να ρωτήσουμε τα παρακάτω:

Στην αναζήτηση των στοιχείων λήφθηκε υπ΄ όψιν η πλημμύρα της δεκαετίας του 1970; Η πρόσφατη πλημμύρα είχε καμιά σχέση με αυτή; Γνωρίζουν οι αρμόδιοι, πόσο δραματικά μειώθηκαν οι κοίτες των ρεμάτων τα τελευταία 70 χρόνια; Ρητορικά βεβαίως τα ερωτήματα γιατί σίγουρα γνωρίζουν όλοι τους την αλήθεια. Στον τόπο μας τα γνωστά «δέλτα» στα οποία καταλήγουν τα «ρέματα» καταργήθηκαν. Πιστεύουμε πως κάποιοι θα αναρωτηθούν μέχρι πότε θα συνεχίζεται το παιχνίδι των απευθείας αναθέσεων του δημάρχου για καθαρισμούς ρεμάτων, που δεν γίνονται αλλά χρυσοπληρώνονται. Μάρτυρες όλοι μας πρόσφατα του καθαρισμού του ρέματος Πουρί. Το μηχάνημα της Περιφέρειας (την ευχαριστούμε) που για πρώτη φορά καθάρισε την κοίτη κατόπιν πιέσεων της αντιπολίτευσης, όπως δείχνει η φωτογραφία, αδιάψευστος μάρτυρας, ότι δεν είχε καθαριστεί ποτέ. Μέχρι πότε ο δήμος μας με την πρώτη βροχή θα «πνίγεται» από τις κακοτεχνίες των συγκεκριμένων έργων. Μας κατηγορούν, γιατί καταγγέλλουμε ότι ο δήμος μας, είναι με την πρώτη βροχή σε κατάσταση έκτακτης κατάστασης, από τα τρία συγκεκριμένα έργα που δημιουργούν τα προβλήματα στον τόπο μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass