Εκλογές στο τέλος της 4ετίας

«ΤΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΘΕΝΤΑ ΝΑ ΤΑ ΖΗΤΗΣΕΙ Ο κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΑΠΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ ΠΟΥ ΦΑΓΑΝΕ 10 ΕΛΛΑΔΕΣ» ΤΟΝΙΣΕ Ο ΥΠΕΣ ΠΑΝ. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ

Δημοσίευση: 26 Μαϊ 2018 21:14 | Τελευταία ενημέρωση: 26 Μαϊ 2018 21:37

«Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας» επανέλαβε χθες ο υπουργός Εσωτερικών Παν. Σκουρλέτης διαψεύδοντας το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών. Ο κ. Σκουρλέτης, ολοκληρώνοντας τη διήμερη περιοδεία του στη Λάρισα και σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες από τα γραφεία της ΕΕΤΑΑ, υπεραμύνθηκε του «Κλεισθένη Ι» που «θα ψηφισθεί εντός του Ιουνίου», σημείωσε την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια «χωρίς να μπαίνει σε ένα ακόμη» αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο «επανεξέτασης» μνημονιακών «δεσμεύσεων» προς όφελος των πολιτών.

Για να απαντήσει στα λεγόμενα του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κων. Αγοραστού ότι «η θετική πορεία της οικονομίας οφείλεται και στη μη απόδοση παρακρατηθέντων πόρων στην Τ.Α.», λέγοντας «να τα ζητήσει ο κ. Αγοραστός από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, από αυτούς που φάγανε 10 Ελλάδες».

Τον κ. Σκουρλέτη καλωσόρισε στα γραφεία της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, ο υπεύθυνος του Τμήματος Θεσσαλίας της ΕΕΤΑΑ, Δημ. Φεγγίτης σημειώνοντας ότι πρώτη φορά επισκέπτεται τα γραφεία τους υπουργός Εσωτερικών. Ο γραμματέας της ΝΕ Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Π. Παπαγεωργίου, παρουσία του βουλευτή Νικ. Παπαδόπουλου, αναφέρθηκε στην περιοδεία Σκουρλέτη στη Λάρισα, με τον ΥΠΕΣ να σημειώνει ότι στο νομοσχέδιο «Κλεισθένης Ι», «υπάρχουν διατάξεις που στηρίζουν τη λειτουργία της ΕΕΤΑΑ».

Ο κ. Σκουρλέτης έκανε εκτενή αναφορά στον «Κλεισθένη» που θα έχει ψηφισθεί «μέσα στον Ιούνιο» εστιάζοντας όχι σε επιμέρους θέματα του ν/σ αλλά στην πολιτική διαφωνία, μεταξύ κυβέρνησης – αντιπολίτευσης και ενώσεων αιρετών που έχει προκαλέσει η κατάθεση του νομοσχεδίου και ειδικότερα η καθιέρωση της απλής αναλογικής.

Για να τονίσει ότι «παρά τις φωνές που θέλουν να δημιουργήσουν τεχνητή πόλωση ο αυτοδιοικητικός κόσμος συζητά και με την ψήφιση του νομοσχεδίου θα έχουμε μπει σε μια νέα πορεία. Η οποία συμπίπτει με την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια χωρίς να μπαίνει σε ένα άλλο. Αυτή είναι η ποιοτική διαφορά και με βελτιωμένους τους δείκτες της οικονομίας».

 «Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας» υπογράμμισε ο κ. Σκουρλέτης διαψεύδοντας το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών ενώ αναφερόμενος στην επομένη των μνημονίων τόνισε πως «δεν ωραιοποιούμε καταστάσεις και μιλάμε με ειλικρίνεια. Δυσκολίες και δεσμεύσεις υπάρχουν αλλά η φορά των πραγμάτων είναι θετική και θα μας δώσει τη δυνατότητα επανεξέτασης των δεσμεύσεων» που έχουν ληφθεί σε βάρος των πολιτών.

Ερωτηθείς για τις θέσεις του κ. Αγοραστού και ειδικότερα για τα όσα τόνισε στην προχθεσινή ημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ πως η καλή πορεία της οικονομίας, μεταξύ άλλων οφείλεται και στη μη απόδοση παρακρατηθέντων πόρων αλλά και στη γενικότερη μείωση πόρων στους ΟΤΑ τα προηγούμενα χρόνια, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε πως «δεν περίμενα να αλλάξει τη στάση του ο κ. Αγοραστός. Για την απώλεια των πόρων είμαστε μαζί του αλλά να τα αναζητήσει από την πράσινη και τη γαλάζια διακυβέρνηση. Να τα ζητήσει ο κ. Αγοραστός από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, από αυτούς που φάγανε 10 Ελλάδες» κατέληξε ο κ. Σκουρλέτης.

ΠΟΡΟΙ

Δίνοντας παράλληλα στη δημοσιότητα κατάλογο δήμων της Θεσσαλίας που ενισχύθηκαν με επιχορηγήσεις εκατ. ευρώ που αφορούν σε ληξιπρόθεσμες οφειλές, αντιμετώπιση ζημιών από θεομηνίες, αλλά και στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ». Λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ποτέ άλλοτε δεν είχαν δοθεί, άμεσα ή έμμεσα τόσα χρήματα στην αυτοδιοίκηση» και πως «μόνο από το Υπουργείο Εσωτερικών» δόθηκαν στους ΟΤΑ «γύρω στα 740 εκατομμύρια ευρώ για το 2018 και γύρω στα 2,4 δισ. για την επόμενη πενταετία».

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass