Στη φυλακή 39χρονος για τη ληστεία της Τερψιθέας

ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ – ΤΟ ΕΣΤΡΩΣΑΝ ΣΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΕΔΕΙΡΑΝ ΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΠΟΥ ΕΨΑΧΝΕ ΟΙΚΙΑΚΗ ΒΟΗΘΟ

Δημοσίευση: 26 Μαϊ 2018 22:16
Από την έρευνα των αστυνομικών, την επομένη της ληστείας, στο σπίτι του ανδρόγυνου στην Τερψιθέα Από την έρευνα των αστυνομικών, την επομένη της ληστείας, στο σπίτι του ανδρόγυνου στην Τερψιθέα

Στις Φυλακές Κορυδαλλού, μετά την απολογία του στον Ανακριτή Λάρισας οδηγήθηκε χθες 39χρονος Βούλγαρος υπήκοος κατηγορούμενος για τη συμμετοχή του στη ληστεία ζευγαριού στην Τερψιθέα, την 31η Ιανουαρίου του 2016.

Οι πέντε συνολικά δράστες της ληστείας, όχι μόνο δεν σεβάστηκαν τα εμφανή κινητικά προβλήματα που αντιμετώπιζε ο 62χρονος αλλά τον έδεσαν και τον χτύπησαν όπως το ίδιο έκαναν και σε βάρος της 51χρονης συζύγου του. Οι δράστες χωρίς αιδώ το έστρωσαν μάλιστα και στο φαγοπότι με τρόφιμα που βρήκαν στο ψυγείο παρακολουθώντας τηλεόραση με τη βραδιά τρόμου του ζευγαριού να λήγει τα ξημερώματα της επομένης όταν η γυναίκα κατάφερε να λυθεί και να καλέσει σε βοήθεια τους γείτονες.

Η ίδια όσο και ο 62χρονος σύζυγός της μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες καθώς ήταν χτυπημένοι με γροθιές στο πρόσωπο.

Μετά από πολύμηνη έρευνα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας κατέληξαν στους πέντε ληστές, τρεις εκ των οποίων (δύο άνδρες και μία γυναίκα) ταυτοποιήθηκαν. Η έρευνα συνεχίσθηκε και τον περασμένο Μάρτιο εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 39χρονου που προχθές, προσπάθησε να εισέλθει ξανά στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να συλληφθεί στον Προμαχώνα.

Χθες οδηγήθηκε στον Ανακριτή της Λάρισας όπου μετά την απολογία του προφυλακίσθηκε για να διαπιστωθεί ότι εκτός από την αστυνομία της Λάρισας τον αναζητούσε και η αστυνομία της Πάτρας, κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία το 2010.

ΟΙΚΙΑΚΗ ΒΟΗΘΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», το ζευγάρι της Τερψιθέας εκείνη την περίοδο αναζητούσε μια γυναίκα προκειμένου να τους βοηθά με αφορμή την κατάκοιτη ηλικιωμένη που φιλοξενούσαν σπίτι τους. Δεν είχαν φαντασθεί ωστόσο πως μεταξύ των υποψηφίων για οικιακή βοηθό, θα εξεταζόταν και η 46χρονη υπήκοος Βουλγαρίας η οποία δεν επιλέχθηκε τελικά για τη δουλειά, αλλά αποδείχθηκε ωστόσο ικανή να συμμετάσχει στη ληστεία, στοχοποιώντας το ζευγάρι.

Η 46χρονη σύμφωνα με την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας ήταν μία εκ των πέντε δραστών της ληστείας που, λίγο πριν τις 9 το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου αιφνιδίασαν την 51χρονη γυναίκα που μόλις είχε επιστρέψει στο σπίτι της. Αρχικά μπήκε στο σπίτι ο ένας ληστής ο οποίος, φορώντας κουκούλα, απειλούσε την 51χρονη κρατώντας ένα κατσαβίδι ενώ στη συνέχεια εισέβαλαν στο σπίτι και οι άλλοι 4 ληστές.

Μισή ώρα αργότερα, επέστρεψε στο σπίτι και ο 62χρονος τον οποίο επίσης αιφνιδίασαν οι δράστες. Οι ληστές οδήγησαν το ζευγάρι στην κρεβατοκάμαρα όπου τους έδεσαν πισθάγκωνα τόσο με σκοινί όσο και με τα καλώδια φορτιστή κινητού τηλεφώνου, τους σκέπασαν το κεφάλι για να μην βλέπουν τις κινήσεις τους και τους απειλούσαν ζητώντας χρήματα.

Έψαχναν για λίρες – όπως έλεγαν - και δεν πείθονταν από την 51χρονη που τους έλεγε ότι στο πορτοφόλι της, είχε μόνο 40 ευρώ. Ένας από τους ληστές άνοιξε τηλεόραση, κάποιος άλλος άνοιξε το ψυγείο και βρίσκοντας τρόφιμα, όλοι μαζί το… έστρωσαν στο φαγοπότι.

Η νύχτα τρόμου που έζησε το ανδρόγυνο τέλειωσε στις 5 τα ξημερώματα όταν οι ληστές έφυγαν από το σπίτι, κλέβοντας τα 40 ευρώ, ελάχιστα χρυσαφικά αλλά και τις βέρες που φορούσαν τα δύο θύματα. Φεύγοντας έριξαν μάλιστα χλωρίνη στο σπίτι για να σβήσουν τα αποτυπώματά τους ενώ έκλεψαν και το αυτοκίνητο της 51χρονης, που μερικές ώρες αργότερα βρέθηκε εγκαταλειμμένο στη συνοικία της Νεάπολης.

Υπενθυμίζεται πως εκείνη η ληστεία είχε ως αποτέλεσμα, κάτοικοι και Κοινότητα της Τερψιθέας, να δημιουργήσουν ομάδες περιπολίας αλλά και να προσλάβουν ιδιωτική εταιρεία φύλαξης.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass