Συναντήθηκαν μετά από 60 χρόνια

ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΟΥ ΜΙΚΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Δημοσίευση: 26 Μαϊ 2018 15:50

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα
Στιγμές συγκίνησης έζησαν οι αποφοιτήσαντες του Μικτού Γυμνασίου Τυρνάβου έτους 1958 στη συνάντηση συμμαθητών της χρονιάς εκείνης μετά από 60 ολόκληρα χρόνια. Ήταν μια πρωτοβουλία συμμαθητών και συμμαθητριών με μπροστάρηδες τον πρώην πρόεδρο της Αβδέλλας κ. Αχιλλέα Δόκο και τον συνταξιούχο δάσκαλο κ. Δημήτριο Τούλα.


Η συνάντηση έγινε στο «Κτήμα Βρύση», στη Βρύση Τυρνάβου. Στον χαιρετισμό του ο κ. Δημήτριος Γούλας σημείωσε αρχικά ότι οι παρευρισκόμενοι έχουν την τύχη να ξαναβρεθούν μετά από 60 χρόνια δηλώνοντας έκδηλα συγκινημένος: «Το 1958, μετά την αποφοίτησή μας, από το 8/τάξιο Γυμνάσιο Τυρνάβου είχαμε ξεκινήσει όλοι μας γεμάτοι νεανικές ελπίδες για να πραγματοποιήσουμε το όνειρό μας που δεν ήταν άλλο, από τη κατάκτηση της ζωής και του κόσμου.
Με τα εφόδια που πήραμε απ’ το Γυμνάσιο και με άλλα που συμπληρώσαμε κατά την πορεία μας, ξεκινήσαμε, ο καθένας και η καθεμιά, το δικό του ταξίδι στον πηγαιμό για την Ιθάκη. Δεν ξέρω αν καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε το όνειρό μας όπως το επιθυμούσαμε. Πιστεύω όμως πως όλοι μας ριχτήκαμε με τα μούτρα στη βιοπάλη προσπαθώντας να αλλάξουμε τη ζωή μας και να αλλάξουμε τον κόσμο προς το καλύτερο...».
Οι αποφοιτήσαντες του Γυμνασίου Τυρνάβου του 1958 δεν ξέχασαν τους συμμαθητές εκείνους που δεν βρίσκονται στη ζωή. Όπως δεν έλειψαν και οι ιστορίες από τα μαθητικά χρόνια. Οι σχεδόν ογδοντάρηδες ανανέωσαν το ραντεβού σε δέκα χρόνια πίνοντας στην υγεία όλων και των οικογενειών τους απολαμβάνοντας κρασί του Οινοποιείου Τυρνάβου, ψητό αρνάκι σούβλας και πουτίγκα Τυρνάβου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass