"Πολλά τα επίτευγμα στην καθαριότητα"

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Δημοσίευση: 27 Μαϊ 2018 15:14

Ο δήμαρχος Κιλελέρ κ. Θανάσης Νασιακόπουλος, απαντώντας στις

καταγγελίες του επικεφαλής της αντιπολίτευσης σχετικά με την καθαριότητα στον δήμο, αναφέρει τα εξής: «Δεν αποτελούν πλέον έκπληξη οι ανερμάτιστες επιστολές στον Τύπο του επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον Δήμο Κιλελέρ.

Οι δημότες δεν εξαπατώνται από τα φτηνά τεχνάσματα γιατί δυστυχώς για τον επικεφαλής βλέπουν, βιώνουν και απολαμβάνουν την πραγματικότητα σήμερα, η οποία είναι σίγουρα διαφορετική από όσα τεχνηέντως προσπαθεί να σπιλώσει.

Κύριε επικεφαλής, σας ενημερώνουμε ότι η αποκομιδή των απορριμμάτων στις Δημοτικές Ενότητες Αρμενίου και Κιλελέρ γίνεται πλέον δύο φορές την εβδομάδα αντί μιας που γινόταν επί θητείας σας και τρεις φορές όπως και επί θητεία σας στις άλλες Δημοτικές Ενότητες.

Για πρώτη φορά τοποθετήθηκαν 22 μεγάλοι κάδοι αποκομιδής φυτικών και αδρανών υλικών σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου, οι οποίοι έδωσαν λύση στην απόθεση κλαδιών, γκαζόν κ.λπ.

Φροντίσαμε, για πρώτη φορά, αυτοκινούμενη σκούπα να καθαρίζει τους δρόμους τον χωριών όπως θα γίνει και φέτος, από τον Ιούνιο.

Οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών έχουν ξεκινήσει, βάσει προγράμματος σε όλες τις τοπικές Κοινότητες των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου.

Σχετικά με το καδοπλυντήριο σάς ενημερώνω ότι δούλεψε πέρυσι σε οχτάμηνη βάση και φέτος ξεκινάει η πλύση των κάδων στις 29 Μαΐου σε καθημερινή βάση. Το ερώτημα στο οποίο όμως καλείστε να απαντήσετε είναι γιατί η σύμβαση που υπογράψατε για την πλύση των κάδων προέβλεπε την πληρωμή του ποσού των 34.800 ευρώ τον μήνα, ενώ η σύμβαση που εμείς υπογράψαμε προβλέπει την πληρωμή του ποσού των 12.400 ευρώ τον μήνα; Όπως καταλαβαίνει ο κάθε συνδημότης μας, με τη χρηστή πολιτική μας καταφέραμε να μειώσουμε το κόστος της πλύσης των κάδων κατά 22.400 ευρώ μηνιαίως ή κατά 65% περίπου. Σε τέτοιες περιπτώσεις ΕΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΑ κ. ΚΟΜΗΤΣΑ είναι προτιμότερο, τουλάχιστον να μην ομιλείτε. Γιατί «στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί».

Ειδικότερα για το καδοπλυντήριο ενημερώνουμε επίσης τους συνδημότες μας ότι το παραλάβαμε αρχές Φεβρουαρίου και η πρόσληψη του μόνιμου προσωπικού, που έγινε μέσω ΑΣΕΠ, για τη λειτουργία του οχήματος έγινε στο τέλος Απριλίου. Η εκπαίδευση του προσωπικού, το οποίο θα λειτουργήσει τα οχήματα, και η εξειδίκευσή τους απαιτεί τουλάχιστον ένα τρίμηνο. Γι’ αυτό προβήκαμε σε ενοικίαση για ένα δίμηνο καδοπλυντηρίου του οποίου το προσωπικό και τα έξοδα λειτουργίας επιβαρύνουν τον εργολάβο.

Όσον αφορά στο κόστος και την ποιότητα της καθαριότητας: με τη συνετή πολιτική στον τομέα της καθαριότητας μειώσαμε τα ανταποδοτικά τέλη των δημοτών κατά 18% και σκοπεύουμε στον προϋπολογισμό του 2019 να εγγράψουμε περαιτέρω μείωση των τελών.

Τα επιτεύγματά μας στον τομέα της καθαριότητας είναι πάρα πολλά σε σχέση με τις μικρές αλλά πανάκριβες παροχές καθαριότητας της δικής σας τετραετίας. Μπορούμε εάν θέλετε να συζητήσουμε για τα θέματα αυτά και ενώπιον των δημοτών μας, σε ανοιχτό διάλογο. Ιδού η Ρόδος…

Κύριε επικεφαλής της αντιπολίτευσης πάψτε να σπέρνετε τον πανικό. Σταματήστε την κινδυνολογία, ο τρόπος που επιλέξατε να πολιτεύεστε, εκθέτει για άλλη μία φορά, τόσο εσάς όσο και τους συνεργάτες και πιθανόν συμβουλάτορές σας, οι οποίοι λόγω προσφάτων ανάλογων επικοινωνιακών και μη τεχνασμάτων, έχουν ήδη εκτεθεί και παραδοθεί στη λήθη και την απαξία.

Αν θέλετε ακούστε την ανιδιοτελή πρότασή μου. Μην τους ακολουθείτε. Μη βουλιάζετε μαζί τους!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass