Μεγάλη φωτιά στη Γιάννουλη

ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΑΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ – ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Δημοσίευση: 27 Μαϊ 2018 20:12 | Τελευταία ενημέρωση: 27 Μαϊ 2018 20:34
Η φωτιά προκλήθηκε από στοιβαγμένα ξερά κλαδιά δένδρων, γεγονός που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων Η φωτιά προκλήθηκε από στοιβαγμένα ξερά κλαδιά δένδρων, γεγονός που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε ξαφνικά χθες στη Γιάννουλη και συγκεκριμένα στον ανοιχτό χώρο δίπλα από το Κοιμητήριο της κωμόπολης, όπου εδώ και πάνω από δύο χρόνια είναι στοιβαγμένα κλαδιά δένδρων από κλαδέματα που έκανε ο Δήμος Λαρισαίων στην κωμόπολη αλλά και από κλαδιά και κομμένα δένδρα που εναπόθεταν στον χώρο ακόμα και ιδιώτες παίρνοντας το… παράδειγμα από τον ίδιο τον Δήμο και τη Δημοτική Κοινότητα Γιάννουλης.

 Χθες το πρωί, μετά από καταγγελία δημοτών, ο φακός κατέγραψε το πρόβλημα με σκοπό να το αναδείξει και να ευαισθητοποιηθεί η αρμόδια υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων ώστε να απομακρυνθούν τα ξερά πλέον κλαδιά, δέντρα αλλά και άλλα φυτά. Ωστόσο, κατά σύμπτωση μετά από τρεις ώρες όλος αυτός ο όγκος παραδόθηκε στις φλόγες κατακαίοντας τα πάντα, ακόμα και ένα μικρό τμήμα του Κοιμητηρίου.

 Ο δυνατός άνεμος μετέφερε τη φωτιά και στην απέναντι πλευρά της εθνικής οδού Λάρισας – Τυρνάβου με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να καούν ακόμα και παρακείμενες επιχειρήσεις.

Ταχύτατα κινητοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας, από την οποία στάλθηκαν στον χώρο της φωτιάς τρία οχήματα με έξι άνδρες συμβάλλοντας σημαντικά στην κατάσβεση και μη παραπέρα επέκταση της φωτιάς.

ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ Η ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ

 Η μεγάλη καταστροφή όμως έγινε στο δίκτυο της ΔΕΗ, από το οποίο δίνεται ηλεκτρικό ρεύμα σε δύο γεωτρήσεις από τις οποίες υδρεύεται σημαντικό τμήμα της Γιάννουλης. Κάηκαν τα καλώδια της ΔΕΗ, οι γεωτρήσεις έπαψαν να δουλεύουν και για τρεις περίπου ώρες μεγάλα τμήματα της κωμόπολης έμειναν χωρίς νερό.

Ωστόσο, άμεση υπήρξε η κινητοποίηση των συνεργειών της ΔΕΗ τα οποία αποκατέστησαν την ηλεκτροδότηση και παράλληλα τη λειτουργία των υδρευτικών γεωτρήσεων τροφοδοτώντας με νερό και πάλι τον οικισμό.

Τέλος, κάτοικοι της Γιάννουλης για το γεγονός της φωτιάς επιρρίπτουν ευθύνες στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων καθώς και στον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας, οι οποίοι γνώριζαν το πρόβλημα αλλά δεν έκαναν ενέργειες ώστε ξύλα, δένδρα, κλαδιά και ξερά χόρτα να απομακρυνθούν και να μην ξεσπάσει η φωτιά με όλους τους κινδύνους ακόμα και για κατοικημένες περιοχές.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass