Πρότυπο οργάνωσης η νέα ΝΟΔΕ ΝΔ Λάρισας

* Ο ΕΠΑΝΕΚΛΕΓΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡ. ΚΑΠΕΤΑΝΟΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ «Ε» ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙ * ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΟΜΕΑΡΧΕΣ - ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΜΤΟ

Δημοσίευση: 27 Μαϊ 2018 22:24

 «Πρόθεσή μου είναι η νέα ΝΟΔΕ να συνεχίσει να αποτελεί πρότυπο οργάνωσης και λειτουργίας κομματικής οργάνωσης. Το άνοιγμα που θα επιχειρήσει σε όλη την κομματική οργάνωση θα είναι μεγάλο, γιατί δεν περισσεύει κανείς, πόσο μάλιστα όταν σε λίγο καιρό θα μπούμε σε προεκλογική περίοδο».

Τα σχέδια του για τον τρόπο λειτουργίας της νέας Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής (ΝΟΔΕ) της ΝΔ Λάρισας αποκαλύπτει, μιλώντας στην «Ε», ο επανακλεγείς πρόεδρος της Χρήστος Καπετάνος. Ακόμη ο Φαρσαλινός δικηγόρος παραπέμπει για το καλοκαίρι, αναφορικά με τις αποφάσεις του για την υποψηφιότητα του στον Δήμο Φαρσάλων.

Σύμφωνα με τον κ. Καπετάνο «η νέα οργανωτική δομή της ΝΟΔΕ ΝΔ Λάρισας θα βασίζεται σε 4 τομείς. Ο πρώτος θα είναι αυτός του οργανωτικού, στον οποίο θα ανήκουν οι Τομεάρχες Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας, Γυναικείων Θεμάτων, Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα και Κοινωνικής Πολιτικής. Ο δεύτερος θα σχετίζεται με τα Οικονομικά και θα έχει ως αποστολή να διατηρήσει την οικονομική αυτοτέλεια της οργάνωσης και να ενισχύει το ταμείο, ιδιαίτερα ενόψει και των εθνικών και αυτοδιοικητικών εκλογών. (Στη ΝΟΔΕ δεν αποκλείουν το σενάριο η κυβέρνηση να στήσει τρεις κάλπες μαζί, Εθνικές εκλογές, Ευρωεκλογές και Αυτοδιοικητικές, ώστε η δυσαρέσκεια του κόσμου να εκφραστεί στις 2 τελευταίες). Ο τρίτος τομέας θα σχετίζεται με την καθημερινότητα του πολίτη και αυτοί που θα τον στελεχώσουν θα έχουν ως αποστολή την εξυπηρέτηση των πολιτών σε όλους τους τομείς. Τέλος, το κουαρτέτο των κομματικών δομών συμπληρώνεται με τον τομέα της Επικοινωνίας και των δημοσίων σχέσεων, με στόχο να επιτευχθεί η εξωστρέφεια της οργάνωσης, να παρουσιάζονται έγκαιρα και έγκυρα οι θέσεις του κόμματος και να ενημερώνονται όλα τα κομματικά στελέχη για την τρέχουσα επικαιρότητα, ενόψει μάλιστα και του προεκλογικού κλίματος που θα κυριαρχήσει από το προσεχές φθινόπωρο.

Όσον αφορά στους Τομεάρχες, αυτοί θα είναι μεταξύ των 9 αιρετών μελών της ΝΟΔΕ και η επιλογή τους τοποθετείται χρονικά μέσα στον Ιούνιο. Σε επόμενο στάδιο θα ακολουθήσει η επιλογή των θεματικών Τομεαρχών, οι οποίοι θα οριστούν από τον πρόεδρο Χρήστο Καπετάνο και μόνη προϋπόθεση είναι να αποτελούν μέλη του κόμματος. Θα είναι στελέχη έμπειρα, αλλά και νέα. «Βασική προϋπόθεση να έχουν χρόνο, μεράκι και όρεξη για δουλειά» δηλώνει χαρακτηριστικά στην «Ε» ο Χρήστος Καπετάνος.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ «ΜΟΝΤΕΛΟ»

Κάνοντας έναν απολογισμό του εκλογικού αποτελέσματος, τώρα που έχουν καταλαγιάσει τα… πάθη και η ένταση της εκλογικής μάχης, ο Χρήστος Καπετάνος θεωρεί ότι «οι ΝΔκράτες του νομού επιβράβευσαν την προσπάθεια του (και των συνεργατών του) και το γεγονός ότι πέτυχε την οικονομική εξυγίανση της οργάνωσης (η μόνη από τις 52 γαλάζιες ΝΟΔΕ της χώρας που δεν χρωστά πουθενά), ενώ, όπως έχει παραδεχθεί δημόσια και ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης, «η δράση της και ο τρόπος διοίκησης αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση σε όλες τις κομματικές οργανώσεις της ΝΔ». Το γεγονός ότι προεκλογικά ήρθαν στη Λάρισα (από δύο φορές μάλιστα) τόσο ο γραμματέας κ. Αυγενάκης, όσο και ο αντιπρόεδρος ‘Άδωνις Γεωργιάδης λέει πολλά». Ακόμη, είχαμε τις περισσότερες εγγραφές μελών πανελλαδικά (6.378), ενώ στη δεύτερη θέση έρχεται το Περιστέρι (6.352). Απ’ αυτούς το 45% είναι μέλη ηλικίας 18-45 ετών.

Στις προθέσεις του Φαρσαλινού προέδρου της ΝΟΔΕ για να συνεχιστεί η οικονομική… άνοιξη της γαλάζιας οργάνωσης είναι, εκτός από διάφορες εκδηλώσεις που θα έχουν εισπρακτικό χαρακτήρα, να ζητηθεί επιπλέον οικονομική ενίσχυση από βουλευτές και αιρετά στελέχη της ΝΔ.

ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

«Μέσα στο καλοκαίρι θα πάρω τις αποφάσεις μου. Η πρόθεση της κυβέρνησης να φέρει ως εκλογικό νόμο την απλή αναλογική με προβληματίζει, δεν με βρίσκει σύμφωνο. Θα σταθμίσω με ψυχραιμία όλες τις παράμετρους εκείνη την περίοδο και θα αποφασίσω». Με αυτά τα λόγια ο Φαρσαλινός δικηγόρος απαντά στο ερώτημα που δέχεται από πολλούς το τελευταίο διάστημα, «τι θα κάνει με τον Δήμο Φαρσάλων».

Στην παρατήρησή μας «αν οι πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές έξυσαν περισσότερες πληγές στον χώρο της ΝΔ στην επαρχία Φαρσάλων ο κ. Καπετάνος απαντά άμεσα: «Σε καμία περίπτωση. Άλλωστε το ποσοστό που συγκέντρωσα ως υποψήφιος πρόεδρος στη ΝΟΔΕ στην γενέτειρά μου άγγιξε το 70%, από τα υψηλότερα που είχα στον νομό. Εν αντιθέσει με τον δήμαρχο Φαρσάλων κ. Καραχάλιο, ο οποίος έχει χάσει ήδη από την ομάδα του 2 συμβούλους και όπως ακούγεται ενδιαφέρονται να κατέβουν ως υποψήφιοι δήμαρχοι τουλάχιστον δύο πρόσωπα, από τον πολιτικό χώρο από τον οποίο προέρχεται.

Όσον αφορά στο τι θα κάνει με την ΝΟΔΕ, εφόσον κατέλθει στον Δήμο Φαρσάλων, ο πρόεδρος της κομματικής οργάνωσης ξεκαθαρίζει: «Ο,τι αποφασίσει το κόμμα κεντρικά. Πάντως δεν υπάρχει νομικό κώλυμα, αν χρειαστεί μπορεί να είμαι ταυτόχρονα πρόεδρος ΝΟΔΕ και υποψήφιος δήμαρχος.

Η λειτουργία των ΔΗΜΤΟ

Ο κ. Καπετάνος δεσμεύεται ότι η ΝΟΔΕ θα επιχειρήσει ένα μεγάλο άνοιγμα, τόσο στην κοινωνία με τις πολυποίκιλες δράσεις της, όσο και στη λειτουργία των 7 γαλάζιων ΔΗΜΤΟ του νομού, με τις οποίες θα έχει μια στενή συνεργασία. Πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, όταν οι 6 από τους προέδρους των Δημοτικών Οργανώσεων στήριξαν την υποψηφιότητά του, ενώ οι 5 από τους 7 είναι νέοι και χρειάζονται μια καθοδήγηση. «Στις προθέσεις μας είναι να ανοίξουμε γραφεία παντού και να ΄χουμε μια δυναμική παρουσία στην κοινωνία», καταλήγει ο κ. Καπετάνος.

Του Γιώργου Ρούστα

"Σόου με ψηφοθηρική αναλογική"

"Σε ένα κακοστημένο και αποτυχημένο σόου με ψηφοθηρική αναλογική, αλλά χωρίς καμία λογική, εξελίχθηκε η επίσκεψη του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη στην Λάρισα", σχολιάζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λαρισας ΝΔ Χρ. Καπετάνος. Το πομπώδες ύφος αντικαταστάθηκε γρήγορα από έκδηλο εκνευρισμό, καθώς οι πολίτες αγνόησαν παντελώς τον υπουργό της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και οι άδειες καρέκλες των ομιλιών του υπουργού έδειξαν ότι οι Λαρισαίοι δεν ξαναπέφτουν στη μέγγενη του αριστερού λαϊκισμού. Δυστυχώς, όμως, αντί για αυτοκριτική ο κ. Σκουρλέτης επέλεξε, ως χαρακτηριστικό δείγμα υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, την πόλωση, τις προκλήσεις και τον εμπαιγμό προς τους συμπολίτες μας. Αρνήθηκε την τραγική κατάσταση της Πατρίδας μας, αρνήθηκε την αποτυχία του σχεδίου «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ», αρνήθηκε την ύπαρξη νέων επώδυνων μέτρων, εν ολίγοις αρνήθηκε την ίδια την πραγματικότητα. Αυτό που δεν μπορεί να αρνηθεί, ωστόσο, ούτε ο κ. Σκουρλέτης ούτε κανένα μέλος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι πως πλέον αποτελούν μία ισχνή μειοψηφία, που πολύ σύντομα μάλιστα θα αποτελέσουν παρελθόν. Άλλωστε και οι 5 Λαρισαίοι «σύντροφοί» τους το είπαν ξεκάθαρα και με καταγγελτικό λόγο, έστω και λίγο αργά. Πλέον στη Λάρισα, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, οι πολίτες μέρα με τη μέρα εμπιστεύονται απόλυτα και προσβλέπουν στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass