ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ:

Από Αύγουστο... χειμώνα τα επενδυτικά σχέδια για τον τουρισμό

Δημοσίευση: 12 Ιουν 2018 17:57

«Είναι προφανές ότι λόγω του μεγάλου όγκου των προτάσεων που υποβλήθηκαν σε συνδυασμό και με τις ειδικότερες απαιτήσεις της Πρόσκλησης, η ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης, απαιτεί ικανό χρόνο και κατά συνέπεια, εκτιμάται ότι σημαντικός αριθμός οριστικών εντάξεων επενδυτικών σχεδίων θα έχει ολοκληρωθεί κατά το 4ο τρίμηνο του 2018».

Χαρακτηριστικό απόσπασμα της απάντησης του υπουργού Οικονομίας κ. Γιώργου Σταθάκη στον αν. τομεάρχη Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτή Ν. Λάρισας κ. Χρήστο Κέλλα, σχετικά με την πρόοδο των επενδυτικών σχεδίων για τον τουρισμό.
Ο Λαρισαίος πολιτικός, στην ερώτησή του, ζητούσε από την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομίας να «τρέξει» το πρόγραμμα «για την ενίσχυση ίδρυσης και λειτουργίας των νέων τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων», καθώς το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι έντονο και η εμπειρία σχετικά με την ολοκλήρωση παρόμοιων δράσεων, «δείχνει» μεγάλες καθυστερήσεις. Στην απάντηση του Υπουργείου Οικονομίας, μεταξύ άλλων, αναφέρεται: «Σχετικά με το ερώτημα “πότε θα εκδοθούν οι τελικές αποφάσεις ένταξης των επενδυτικών σχεδίων του προγράμματος”, σημειώνουμε ότι η έκδοσή τους προϋποθέτει την προηγούμενη, μετά τη λήξη της ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης, ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης και επιλογής των επιχειρηματικών σχεδίων, προκειμένου να διασφαλίζεται η αντικειμενική αξιολόγηση όλων των αιτήσεων. Η αξιολόγηση πραγματοποιείται σε δύο στάδια, με την τελική βαθμολογία να προκύπτει από το άθροισμα των βαθμολογούμενων κριτηρίων. Σχετικά με το ερώτημα “πότε θα πραγματοποιηθούν οι πρώτες εκταμιεύσεις για τα εγκεκριμένα σχέδια”, σημειώνεται ότι ο επενδυτής δύναται, μετά την ένταξη του επενδυτικού σχεδίου να αιτηθεί: α) προκαταβολή μέχρι και το 40% της δημόσιας χρηματοδότησης, εφόσον ο δικαιούχος προσκομίσει ισόποση εγγυητική επιστολή προκαταβολής. β) ενδιάμεση καταβολή, η οποία δεν μπορεί να υπερβεί το 80% της εγκεκριμένης δημόσιας χρηματοδότησης. γ) τελική πληρωμή μετά την υποβολή Αιτήματος τελικής επαλήθευσης – πιστοποίησης της επένδυσής του».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass