Δεκαήμερο διεργασιών στο Κίνημα Αλλαγής

ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ - ΣΤΙΣ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΛΠΕΣ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΩΝ

Δημοσίευση: 13 Ιουν 2018 22:06

Δεκαήμερο έντονων εσωκομματικών διεργασιών για την ολοκλήρωση της οργανωτικής συγκρότησης είναι το ερχόμενο για το Κίνημα Αλλαγής και στη Λάρισα καθώς με την ολοκλήρωση της συγκρότησης της Νομαρχιακής Επιτροπής και την πραγματοποίηση της 1ης Ανοιχτής Νομαρχιακής Συνέλευσης, προχωρά στη συγκρότηση των τοπικών του οργανώσεων σε κάθε Καλλικρατικό Δήμο.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα συγκληθούν συνελεύσεις στις υπό ίδρυση οργανώσεις παρουσία κλιμακίου της Νομαρχιακής Επιτροπής όπου θα συζητηθούν οι πολιτικές θέσεις και ο οργανωτικός σχεδιασμός ενόψει της εκλογικής διαδικασίας της 24ης Ιουνίου. Στη συνάντηση αυτή, προτείνονται και τα μέλη της Τ.Ο. που θα συγκροτήσουν την 3μελή Εφορευτική Επιτροπή.

Το πρόγραμμα σύγκλησης των συνελεύσεων στους δήμους εξετάστηκε διεξοδικά το βράδυ της προηγούμενης Κυριακής στη διάρκεια συνεδρίασης της Νομαρχιακής Επιτροπής, όπου δεν έλειψε ο προβληματισμός των τοπικών στελεχών γύρω από την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των επταμελών Συντονιστικών Γραμματειών στις υπό σύσταση δημοτικές οργανώσεις. Προβληματισμός που αφορά τόσο στο ενδιαφέρον ικανού αριθμού στελεχών να εκλεγούν στις Συντονιστικές Γραμματείες όσο και στην προσέλευση μελών για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος με τον χρόνο να θεωρείται ανασταλτικός παράγοντας καθώς πρόκειται για το πρώτο Σαββατοκύριακο μετά τις πανελλαδικές εξετάσεις και είναι πρόδηλη η τάση φυγής στις παραλίες.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που αποφασίστηκε από τη Νομαρχιακή Επιτροπή και ανακοινώθηκε χθες, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω γενικές συνελεύσεις:

-Τοπική Οργάνωση Τυρνάβου: Σήμερα Τετάρτη 13 Ιουνίου και ώρα 19:30 στο Εμμανουήλειο Πνευματικό Κέντρο

-Τοπική Οργάνωση Αγιάς: Παρασκευή 15 Ιουνίου και ώρα 20.30 ταβέρνα Χατζάκος.

-Τοπική Οργάνωση Ελασσόνας: Σάββατο 16 Ιουνίου και ώρα 20.00 στη «Μουσική Σκηνή»

-Τοπική Οργάνωση Φαρσάλων: Κυριακή 17 Ιουνίου και ώρα 20.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου.

Για τις αντίστοιχες γενικές συνελεύσεις των Τοπικών Οργανώσεων Κιλελέρ και Τεμπών θα υπάρξει νέα ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ενώ για την Τοπική Οργάνωση Λάρισας αποφασίστηκε ότι οι ανάγκες μιας γενικής συνέλευσης καλύφθηκαν από την πρόσφατη Νομαρχιακή Συνέλευση.

Σημειώνεται ότι η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη της Συντονιστικής Γραμματείας της Τ.Ο. θα πραγματοποιηθεί για όλη την Ελλάδα την Κυριακή 24 Ιουνίου και ώρες 08:00 – 20:00. Για κάθε τοπική οργάνωση η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί σε ένα εκλογικό κέντρο και η Ν.Ε. θα λειτουργήσει ως Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή.

Σε όλες τις Τοπικές Οργανώσεις του νομού θα εκλεγούν επταμελείς Συντονιστικές Γραμματείες καθώς αντιστοιχούν σε πληθυσμό άνω των 10.000. Η εκλογή γίνεται με μυστική και καθολική ψηφοφορία και οι υποψηφιότητες κατατίθενται στη Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή μέχρι τις 20/06/2018 και ώρα 10.00 μ.μ.

Δικαίωμα υποψηφιότητας έχουν όσοι είναι μέλη έως 19 Ιουνίου ή όσοι μαζί με την αίτηση υποψηφιότητας (καταβολή τιμήματος 5 ευρώ) καταθέσουν και αίτηση εγγραφής (καταβολή τιμήματος 3 ευρώ) μέχρι τις 20/06/2018 και ώρα 10 μ.μ.

Στις Συντονιστικές Γραμματείες προβλέπεται ποσόστωση δύο μελών από κάθε φύλο και ενός μέλους ανεξαρτήτως φύλου με ηλικία κάτω των 35 ετών.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass