Συντονισμός υπηρεσιών για την αντιπυρική περίοδο

ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Δημοσίευση: 13 Ιουν 2018 15:42

Διευρυμένη συντονιστική σύσκεψη για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο, πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, με τη συμμετοχή προϊσταμένων των διευθύνσεων πολιτικής προστασίας από τις δεκατρείς Περιφέρειες και από τις επτά Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας, του διοικητή του Ε.Σ.ΚΕ Υποστράτηγου Ιωάννη Φουστιέρη, καθώς και επιτελικών στελεχών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Η σύσκεψη διεξήχθη υπό τον συντονισμό του γενικού γραμματέα, κ. Γιάννη Καπάκη και είχε ως σκοπό τη διαμόρφωση ενός κατάλληλου πλαισίου για τον βέλτιστο συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων κατά τη διάρκεια της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου. Την Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπροσώπησε ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Καλομπάτσιος.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης και πέραν των μέτρων που έχουν ληφθεί για την καλύτερη προστασία των δασικών οικοσυστημάτων, έγιναν εκτενείς αναφορές και σε ζητήματα που ενισχύουν τη διαλειτουργικότητα των φορέων κατά τη διάρκεια αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, όπως η διενέργεια κοινών ασκήσεων και η κατάλληλη εκπαίδευση και κατάρτιση των στελεχών. Λόγος έγινε επίσης για τα ζητήματα χρηματοδότησης που θα ευνοήσουν την εύρυθμη λειτουργία των ΟΤΑ κατά τη διαχείριση κρίσεων.

Ο γενικός γραμματέας Γιάννης Καπάκης στην παρέμβασή του μεταξύ άλλων υπερθεμάτισε ως προς την ευεργετική συμβολή των Συντονιστικών Οργάνων Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) στη διαχείριση καταστροφών καθώς και την συμβολή του εθελοντισμού στα θέματα Πολιτικής Προστασίας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη διαμόρφωσης ενός θεσμοθετημένου πλαισίου λειτουργίας των εθελοντικών οργανώσεων που κυρίως δραστηριοποιούνται σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο και συμμετέχουν στα ΣΟΠΠ. Η δημιουργία δε, μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας, μέσω της οποίας θα δηλώνονται διατιθέμενα μέσα και πόροι θα καταστήσει ακόμα πιο αποτελεσματική τη δράση τους και θα συμβάλει στην περαιτέρω θωράκιση του συστήματος πολιτικής προστασίας της χώρας.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν μεταξύ τους απόψεις και προβληματισμούς αναφορικά με τις καλές πρακτικές που αξιοποιούν σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Σε αυτό το πλαίσιο ο Γενικός Γραμματέας κάλεσε τους υπεύθυνους πολιτικής προστασίας να καταθέσουν σχετικές προτάσεις για την από κοινού διαμόρφωση ενός νέου και πιο αποδοτικού νομοθετικού πλαισίου, που θα ανταποκρίνεται βέλτιστα στις σύγχρονες ανάγκες πολιτικής προστασίας. Η επόμενη συνάντηση με τη συμμετοχή και άλλων εμπλεκόμενων φορέων θα πραγματοποιηθεί μετά τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass