Αδίστακτοι κλέφτες ξήλωσαν πόρτες και ρήμαξαν σπίτια

ΑΠΟΞΗΛΩΣΑΝ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΗΡΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑΝ 10.000 ΕΥΡΩ

Δημοσίευση: 13 Ιουν 2018 22:30
Σε μονοκατοικία Λαρισαίου, οι δράστες κλωτσούσαν τη θωρακισμένη πόρτα για να ανοίξει με αποτέλεσμα να υποχωρήσει το κάσωμα Σε μονοκατοικία Λαρισαίου, οι δράστες κλωτσούσαν τη θωρακισμένη πόρτα για να ανοίξει με αποτέλεσμα να υποχωρήσει το κάσωμα

Αδίστακτοι αποδείχθηκαν οι κλέφτες που έδρασαν το περασμένο Σάββατο στη Λάρισα, ρημάζοντας στην κυριολεξία δύο μονοκατοικίες. Οι κλέφτες φαίνεται πως είχαν… ειδικότητα στην αναζήτηση χρημάτων και χρυσαφικών σε «κρύπτες» διαμερισμάτων, έρευνα που τους «δικαίωσε» καθώς σε μια μονοκατοικία αποξηλώνοντας τις σωληνώσεις απορροφητήρα έφυγαν με λεία 10.000 ευρώ.

Ο ιδιοκτήτης της δεύτερης μονοκατοικίας επιστρέφοντας στο σπίτι του με δυσκολία… πείσθηκε ότι επρόκειτο για το δικό του σπίτι αφού βρήκε ξηλωμένο το κάσωμα της εισόδου, τον αποροφητήρα της κουζίνας, τα ηλεκτρικά, τα έπιπλα, τα συρτάρια άνω κάτω, σπασμένη την πόρτα της ντουλάπας ενώ δεν πίστευε στα μάτια του βλέποντας ξηλωμένα ακόμη και τα… σοβατεπιά στους τοίχους ή και τις «φάσες» επίπλων της κουζίνας.

Οι κλέφτες έψαξαν και το τελευταίο σημείο όπου μπορεί ο ένοικος να έκρυβε χρήματα, προκαλώντας ωστόσο ζημιές χιλιάδων ευρώ.

Πρόκειται για τις πιο χαρακτηριστικές διαρρήξεις σπιτιών στη Λάρισα το τελευταίο διάστημα καθώς οι κλέφτες αφού διαπίστωσαν την απουσία των ενοίκων, εισέρχονταν στο διαμέρισμα χωρίς να έχουν κανένα δισταγμό ακόμη και να «γκρεμίσουν» τις εισόδους. Ανοίγουν δηλαδή κλωτσώντας, σύμφωνα με εκτιμήσεις, τις πόρτες με αποτέλεσμα να ξηλωθεί το κάσωμα της θωρακισμένης κατά τα άλλα εισόδου.

Οι κλέφτες που σύμφωνα με εκτιμήσεις αστυνομικών, βρέθηκαν στη Λάρισα για λίγες ώρες και με σκοπό τις διαρρήξεις, έδρασαν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, εκμεταλλευόμενοι προφανώς την απουσία των ιδιοκτητών στα παράλια, με τους ενοίκους επιστρέφοντας την Κυριακή να μην αναγνωρίζουν τα σπίτια τους.

Αφού για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια αστυνομικοί συναντούν ακόμη και ξηλωμένα σοβατεπιά, τη στενή (οριζόντια) λωρίδα – συνήθως από πλακάκι - στο σημείο όπου ο τοίχος ενώνεται με το δάπεδο αλλά και φάσες, τα ξύλινα τμήματα που καλύπτουν τις ενώσεις ντουλαπιών κουζίνας με το δάπεδο ή τις ενώσεις ντουλαπιών με την οροφή.

Στην πρώτη διάρρηξη, οι κλέφτες μπήκαν στη μονοκατοικία όταν η πόρτα, όπως και το κάσωμα, υποχώρησαν από τις κλωτσιές. Στη συνέχεια έκαναν άνω κάτω όλα τα συρτάρια, μετακίνησαν όλες τις ηλεκτρικές συσκευές (πλυντήρια, ψυγείο κ.α) ψάχνοντας χρήματα στην πίσω πλευρά ενώ αποξήλωσαν και τον απορροφητήρα κουζίνας, αναζητώντας κρυμμένα χρήματα ή χρυσαφικά στις σωληνώσεις.

Μετακίνησαν επίσης όλα τα έπιπλα, κρεβάτια κ.λπ. σε όλα τα δωμάτια ενώ από την «οργή» τους, έσπαζαν τα πορτόφυλλα στις ντουλάπες. Έψαξαν ακόμη και στο τζάκι όπως και σε κάθε σημείο που θα μπορούσε κάποιος να «έκρυβε» χρήματα, ρημάζοντας στην κυριολεξία το σπίτι του Λαρισαίου όπου, σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις το κόστος των ζημιών που προκάλεσαν ανέρχεται σε 5.000 ευρώ ενώ η αξία των κλοπιμαίων αγγίζει τα 1.000 ευρώ (περί τα 500 ευρώ σε μετρητά και άλλα 500 ευρώ τα χρυσαφικά).

ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΗΡΑΣ

Πιο τυχεροί στάθηκαν οι δράστες στη δεύτερη μονοκατοικία που έδρασαν το ίδιο βράδυ. Αφού αποξηλώνοντας τον απορροφητήρα της κουζίνας, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», βρήκαν σε μετρητά 10.000 ευρώ ενώ σε 6.000 ευρώ ανέρχεται η αξία των κλεμμένων χρυσαφικών από το ίδιο σπίτι, όπου οι δράστες προκάλεσαν επίσης ζημιές.

Από την ΕΛ.ΑΣ., που ερευνά την υπόθεση, δεν έχει αποκλεισθεί το ενδεχόμενο οι δράστες και των δύο διαρρήξεων να είναι οι ίδιοι αφού οι μονοκατοικίες βρίσκονται σε κοντινούς δρόμους στην ίδια συνοικία.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass