Εργο ανάπτυξης η αποχέτευση και ο βιολογικός Δαμασίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΝ. ΑΓΟΡΑΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΝ. ΣΑΡΧΩΣΗ

Δημοσίευση: 15 Ιουν 2018 22:26

Με τη συμμετοχή πολλών κατοίκων του χωριού ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης παρουσίασαν προχθές βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δελήχειου Ιδρύματος, στο Δαμάσι, το μεγάλο έργο της αποχέτευσης ακαθάρτων και εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων στην Τοπική Κοινότητα Δαμασίου.

Μιλώντας αρχικά ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός αναφέρθηκε στο μεγάλο αυτό έργο όχι μόνο για το Δαμάσι αλλά και για την ευρύτερη περιοχή αφού πέρα από το γεγονός ότι λύνεται ένα χρόνιο πρόβλημα με τα λύματα των οικιών και καταστημάτων του χωριού, παράλληλα διασφαλίζεται με την εγκατάσταση του Βιολογικού Καθαρισμού η προστασία του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα.

Για το έργο τόνισε ακόμα ότι είναι ένα ανθρώπινο και ταυτόχρονα περιβαλλοντικό έργο για το Δαμάσι. Το έργο αυτό ήρθε μετά από συνεργασία με τον δήμαρχο Παναγιώτη Σαρχώση και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τυρνάβου, αλλά και μέσα από τη στρατηγική την οποία εκπόνησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας το 2014. Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας εξασφαλίστηκαν έγκαιρα για τη χρηματοδότηση των έργων βιολογικών καθαρισμών και δικτύων αποχέτευσης.

Χαρά και ιδιαίτερη ικανοποίηση εξέφρασε ο δήμαρχος Τυρνάβου που μετά από συντονισμένες προσπάθειες της δημοτικής αρχής και της ΔΕΥΑ Τυρνάβου εντάχθηκε ένα μεγάλο έργο για το Δαμάσι στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας. Ήταν ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων του Δαμασίου, το οποίο λύνεται χάρη στην ένταξη του έργου από τον περιφερειάρχη κ. Αγοραστό τον οποίο ευχαρίστησε θερμά. Με τη συνεργασία και τη στήριξή του έγινε εφικτή η διεκδίκηση επιπλέον οικονομικών πόρων, έτσι ώστε να υπάρξει η θετική αυτή εξέλιξη και το σημαντικό αυτό έργο να έχει αίσιο τέλος.

Στη συνέχεια ο κ. Αγοραστός αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον της Περιφέρειας για την περιοχή με έργα όπως το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο στο ρέμα Γαλογάβρα, στην υπογείωση του δικτύου του ΤΟΕΒ Δαμασίου, ενός από τους πλέον υγιείς Τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων σε επίπεδο χώρας, στην ανόρυξη των τριών αρδευτικών γεωτρήσεων. Αναφορά έκανε ακόμα ο περιφερειάρχης και στις παρεμβάσεις που θα γίνουν στο κοινοτικό στάδιο Δαμασίου με νέο χλοοτάπητα και αυτόματο σύστημα ποτίσματος. Γενικότερα ο κ. Αγοραστός αναφέρθηκε στο έργο ασφαλτοστρώσεων στην εθνική οδό Λάρισας – Τυρνάβου, από τη Γιάννουλη μέχρι τον κόμβο Τυρνάβου καθώς και άλλες παρεμβάσεις στο επαρχιακό δίκτυο της περιοχής.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, τόσο από τις παρεμβάσεις του περιφερειάρχη όσο και από τις τοποθετήσεις του δημάρχου κ. Παναγιώτη Σαρχώση διαφάνηκε ένα άριστο κλίμα συνεργασίας τόσο μεταξύ των δύο ανδρών όσο και γενικότερα της άριστης συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Θεσσαλίας και Δήμου Τυρνάβου.

 * Το σύνολο της δημόσιας δαπάνης για το έργο ανέρχεται σε 6.388.900 ευρώ εκ των οποίων τα 4.898.572,44 είναι η επιλέξιμη δαπάνη και το υπόλοιπο ποσό ύψους 1.490.327 ευρώ αναμένεται να χρηματοδοτηθεί από τη ΔΕΥΑ Τυρνάβου και να δημοπρατηθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας κ. Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Λαδόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Αθανάσιος Παιδής, οι αντιδήμαρχοι κ. Κωνσταντίνος Κουλιός και Χρήστος Τσιόπας, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δαμασίου κ. Γιώργος Τσανάκας και πλήθος κόσμου.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass