Χειροτονήθηκε πρεσβύτερος στο Καστρί Αγιάς

Από τον μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2018 22:10

Χειροτονία σε πρεσβύτερο του ιεροδιακόνου π. Ελισαίου Τσολιά τελέσθηκε το περασμένο Σάββατο κατά τη διάρκεια της πρωινής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Καστρίου Αγιάς από τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο.

Ο διάκονος Ελισαίος, μοναχός της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς, γεννημένος και μεγαλωμένος στο Καστρί, έλαβε τον δεύτερο βαθμό της ιεροσύνης, παρουσία του συνόλου των κληρικών της Αρχιερατικής Περιφέρειας Αγιάς, του ηγουμένου της μονής αρχιμανδρίτη Αιμιλιανού, συγγενικών και φιλικών προσώπων καθώς και πλήθους πιστών. Το «παρών» στην τελετή έδωσαν μάλιστα, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Γιώργος Λαδόπουλος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγιάς και της παράταξης «Δώτιον Πεδίον», Γρηγόρης Καλαγιάς, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ιωάννης Αναστασίου και Αθανάσιος Τριανταφύλλου, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καστρίου Νίκος Κολοβός, ο πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης Αγιάς της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Χατζησαλάτας και ο γραμματέας του πολιτικού γραφείου του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμου Χαρακόπουλου, Γιώργος Ζυγογιάννης.

Στην ομιλία του ο σεβασμιότατος τόνισε ότι η χειροτονία του π. Ελισαίου σφραγίζει τη ζωή του, αλλά και τη ζωή του τόπου της καταγωγής του. Επισήμανε δε ότι στο γεγονός της χειροτονίας συντελούν τρεις παράγοντες, η Αγία Τριάδα, η προσωπική θέληση κι ο πιστός λαός, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί με επαινετικά λόγια στους πνευματικούς πατέρες και στυλοβάτες του νέου πρεσβυτέρου, τους αρχιμανδρίτες της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος, π. Αιμιλιανό και π. Νικόδημο.

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass