Ζητά δίκτυο αντικεραυνικής προστασίας

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Λαρισαίων *Κριτική στη δημοτική αρχή

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2018 16:44

Με αφορμή τον τραυματισμό 15χρονου μαθητή από κεραυνό, η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Λαρισαίων σε ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων σημειώνει πως «το τραγικό συμβάν έβγαλε στο φως τις εγκληματικές ευθύνες των κυβερνήσεων όλα αυτά τα χρόνια, όπως και της σημερινής των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που απογυμνώνοντας τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες από προσωπικό και διαμορφώνοντας κατάλληλα το νομικό πλαίσιο, το έφεραν στα μέτρα της επιχειρηματικότητας.

Πρόσφατα από τη Λάρισα ο υφ. Αθλητισμού κ. Βασιλειάδης δήλωσε ορθά κοφτά ότι «το δεντρόλεφτο για τον αθλητισμό» τελείωσε. Δηλαδή μην ζητάτε από το κράτος τίποτε παραπάνω από τα «ψίχουλα» που δίνει, ενώ τα όποια κονδύλια αποδεσμεύονται θα πρέπει να έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα. 

Η εξαγγελία από πλευράς δημάρχου έργων αντικεραυνικής προστασίας, τα οποία θα πληρώσει και πάλι ο δημότης, καθώς θα γίνουν με δημοτικούς πόρους, δεν αθωώνει τη δημοτική αρχή των ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ, ΛΑΕ κ.α. από το γεγονός ότι έχουν αφήσει τη νεολαία εντελώς απροστάτευτη σε χώρους μαζικής άθλησης και συνάθροισης.

Εξάλλου η παραδοχή του δημάρχου κ. Καλογιάννη ότι οι δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις δεν έχουν σύστημα αντικεραυνικής προστασίας, αποκαλύπτει πλήρως και τις ευθύνες της σημερινής αλλά και της προηγούμενης δημοτικής αρχής της ΝΔ, που για 16 χρόνια που διοίκησαν τον δήμο δεν φρόντισαν να πάρουν κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας της νεολαίας.

Όμως την ίδια στιγμή που αδιαφορεί για την υγεία και την ασφάλεια της νεολαίας και προσπαθεί να της «φορτώσει το φταίξιμο», η δημοτική αρχή Λαρισαίων ξοδεύει πακτωλό εκατομμυρίων ευρώ από το δημοτικό ταμείο για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων του Τουρισμού, όπως είναι λχ. η ολοκλήρωση του «Προσκηνίου  Πολιτισμού», το αρχαίο θέατρο, οι αστικές αναπλάσεις πέριξ του εμπορικού κέντρου.

Να λοιπόν γιατί 20 χρόνια τώρα οι αθλητικές εγκαταστάσεις δεν έχουν αντικεραυνικό σύστημα, γιατί τέτοια έργα δεν είναι επιλέξιμα ούτε από τις κυβερνήσεις, ούτε από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα, γιατί δεν αποφέρουν κέρδη μέσω της ανταπόδοσης.

Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δ. Λαρισαίων καλεί τους εργαζόμενους, τις λαϊκές οικογένειές της πόλης και τη νεολαία να απαιτήσουν από την κυβέρνηση εδώ και τώρα να γίνουν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις (δημόσιες – ιδιωτικές), αλλά και σε χώρους μαζικής συνάθροισης όπως πάρκα, ανοιχτά θέατρα και κτλ. Να διεκδικήσουν αύξηση των πόρων για τη συντήρηση και τη λειτουργία των αθλητικών υποδομών και να καταργηθεί η ανταποδοτική χρήση τους. Να μην επαναπαυθούν από τις δημόσιες εξαγγελίες του δημάρχου και να απαιτήσουν από τη δημοτική αρχή να πάρει άμεσα όλα εκείνα τα μέτρα, ώστε να εγκατασταθεί σύστημα αντικεραυνικής προστασίας σε όλες τις δημοτικές υπαίθριες εγκαταστάσεις» καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass