Αυτοί ξέρουν από βέσπα…

Τα μέλη του τοπικού κλαμπ μιλούν για τη μεγάλη αξία του ταξιδιού και λιγότερο του προορισμού...

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2018 22:00

Πού στεγάζονται το πάθος για το ίδιο πράγμα, η αγάπη για τον εθελοντισμό, η ανάγκη για βοήθεια προς τον πλησίον και βραβεία, πολλά βραβεία; Μα στη Βόλου με Μπασδέκη…

Εκεί που πριν από 10 χρόνια μια παρέα με πάθος για τη βέσπα δημιούργησε τη στέγη για το Vespa Club Λάρισας. Το Κλαμπ Λάρισας μετράει 28 χρόνια ζωής και είναι το δεύτερο παλιότερο στην Ελλάδα -μετά από αυτό της Θεσσαλονίκης, ενώ ήταν το πρώτο Κλαμπ που στεγάστηκε σε δικό του χώρο.
Εν έτει 2008 λοιπόν η παρέα των… βεσπόβιων ένιωσε ότι οι συναντήσεις σε καφετέριες και μαγαζιά δεν τους γέμιζαν, κι έτσι αποφάσισε τότε να φτιάξει το δικό της σπίτι: Mε προσωπικά έξοδα, πολύ από τον λίγο ελεύθερο χρόνο τους και την εργασία του καθενός.
Η «ΕτΔ» βρέθηκε στο Vespa Club Λάρισας, έκατσε στο… ιστορικό τραπέζι το οποίο ήταν η αφορμή για την πλήρη ανακαίνιση του κλαμπ, μέτρησε βραβεία που κέρδισαν τα μέλη της, άκουσε ιστορίες από βόλτες ανά τον κόσμο και… ταξίδεψε μαζί τους.
«Είναι άλλο η αγάπη για τη βέσπα κι άλλο αυτό που συμβαίνει εδώ: Το να έχεις και να συντηρείς ένα χώρο που φιλοξενεί ανθρώπους που γουστάρουν τις βέσπες. Mία βέσπα σού κοστίζει 500-1.000 ευρώ, αυτός εδώ ο χώρος στοιχίζει και υλικά και ψυχικά. Αφήνουμε οικογένεια και δουλειά για να μπορούμε να είμαστε συνεπείς σ’ αυτό που κάνουμε» λέει ο πρόεδρος Γιώργος Σπυράκης. «Σε οποιαδήποτε δράση της πόλης ζητηθεί η συνδρομή μας, όπως για παράδειγμα στο Run Greece, δίνουμε κάθε φορά το “παρών”, όχι σαν δρομείς βέβαια… Γενικά παράσχουμε αφειδώς τη βοήθειά μας…» συμπληρώνει αναφορικά με τον εθελοντικό χαρακτήρα του κλαμπ. Ο κ. Γκαραρίζος, ένα από τα ιδρυτικά μέλη του κλαμπ, θυμάται ένα περιστατικό πριν από 21 χρόνια… «Το καλοκαίρι του 1997 η πανευρωπαϊκή συγκέντρωση βέσπας είχε γίνει στη Θεσσαλονίκη, είχε θυμάμαι -τέλος Αυγούστου ήταν- αφόρητη ζέστη. Οι εκδρομείς από τις άλλες χώρες έρχονταν μέσω Κατάρας, και περνούσαν από την Ηρώων Πολυτεχνείου για να συνεχίσουν προς Θεσσαλονίκη. Τους… στήσαμε καρτέρι στο Πάρκο του Σταθμού, είχαμε σαντουιτσάκια, παγωμένο τσάι και παγωμένο φραπέ, είχαμε βάλει και μια σημαία της πανευρωπαϊκής ομοσπονδίας βέσπας, κι όσοι περνούσαν έκαναν στάση εκεί. Είχαν σταματήσει μεταξύ άλλων και δύο νεαροί Γερμανοί και μας είπαν “Η πιο ζεστή πόλη με τους πιο ζεστούς ανθρώπους”, εκείνη την ώρα ανταμειφθήκαμε με τον καλύτερο τρόπο για τον κόπο μας». «Τα ανά την Ευρώπη κλαμπ έχουν ιδρύσει μια άτυπη αμφικτιονία και έτσι όποτε χρειάζεται το ένα βοηθάει το άλλο. Εξάλλου, λόγω της χρόνιας ενασχόλησής μας έχουμε αποκτήσει και τεχνικές γνώσεις, έτσι άνθρωποι που ενδιαφέρθηκαν να ασχοληθούν με τη βέσπα ήρθαν και ζήτησαν από μας να τους ενημερώσουμε σχετικά. Γενικά κάθε Πέμπτη που είμαστε ανοιχτά περιμένουμε τον κόσμο να έρθει να μας γνωρίσει και να μας ρωτήσει ό,τι θέλει» λέει ο Νίκος Νάνος. «Η βέσπα είναι ένα όχημα για το ταξίδι, όχι για τον προορισμό. Με είχε ρωτήσει μια φορά ένας μ’ αυτές τις μηχανές τις γρήγορες “ρε φίλε, πώς μπορείς και ταξιδεύεις με 100 χιλιόμετρα”, ε του απάντησα κι εγώ “ρε φίλε, για πες εσύ τι θυμάσαι από το ταξίδι σου, εγώ θυμάμαι όλη τη διαδρομή”» λέει ο Θάνος Παπαπούλης.
«Το Βέσπα Κλαμπ Λάρισας έχει διοργανώσει μέχρι στιγμής τέσσερις καλοκαιρινές πανελλήνιες συγκεντρώσεις βέσπας, του χρόνου μάλλον θα είναι η πέμπτη» λέει ο πρόεδρος βγάζοντας και είδηση. «Τα βραβεία και οι πρώτες θέσεις που έχουν λάβει τα μέλη του κλαμπ σε καλλιστεία βέσπας είναι πάρα πολλά» συμπληρώνει γεμάτος περηφάνια ο Γιώργος Σπυράκης.
Αν ποτέ φεύγοντας από Λάρισα κινείσαι στην οδό Βόλου και κατεβούν οι μπάρες του τρένου, μην παραπονεθείς για την καθυστέρηση, κοίτα ψηλά στην Μπασδέκη και σκέψου πως σημασία δεν έχει ο προορισμός αλλά το ταξίδι με τη… βέσπα.

 

Του Θανάση Αραμπατζή
Φωτ. Κώστας Τσάντζος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass