«Επέστρεψαν» οι εθελοντές Σαμαρείτες

ΑΚΥΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Ε.Ε.Σ

Δημοσίευση: 19 Ιουν 2018 22:22

Μετά από έναν χρόνο σχεδόν το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ξάφνιασε ευχάριστα τους εθελοντές Σαμαρείτες, καθώς ακύρωσε τις ποινές που είχε επιβάλει η προηγούμενη διοίκηση του κ. Αυγερινού.

Σύμφωνα με την απόφαση «το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο ΕΕΣ κατά τη συνεδρίασή του, αφού διαπίστωσε το γεγονός της επιβολής ποινών και διαγραφών σε εθελοντές του ΕΕΣ και μετά από συζήτηση, αποφάσισε ομόφωνα όπως ακυρωθούν και αρθούν όλες οι εξεταζόμενες ποινές και διαγραφές που επεβλήθησαν σε εθελοντές του ΕΕΣ κατά το χρονικό διάστημα 2014 μέχρι 2017, καθώς από τα εξεταζόμενα έγγραφα προέκυψε ότι όλες ανεξαιρέτως οι επιβληθείσες ποινές ή διαγραφές των εθελοντών είναι ανυπόστατες, αυθαίρετες, παράνομες και σε κάθε περίπτωση άκυρες, αφού σε καμία εξεταζόμενη περίπτωση δεν συντρέχουν οι ελάχιστες προϋποθέσεις και με την επιβολή τους δε, παραβιάζεται το άρθρο 20 του Συντάγματος».

Σε ό,τι αφορά στον Τομέα Σαμαρειτών - Διασωστών και Ναυαγοσωστών της Λάρισας εξετάστηκαν οι ποινές και διαγραφές για τους Τάσο Βασιλείου, Ξενοφώντα Λέτσα, Παγώνα Κουρέτσιου, Δήμο Γκάτσο, Νίκο Θέμελη, Κώστα Παπανδρέου. Μετά και την ακύρωση των ποινών κάποιοι από τους εθελοντές επέστρεψαν στον Ερυθρό Σταυρό και συνεχίζουν την εθελοντική τους δράση. Υπενθυμίζεται ότι μετά την επιβολή ποινών είχαν αποχωρήσει συνολικά 73 εθελοντές. «Σαφώς υπάρχουν απώλειες, δεν είναι δυνατό να επιστρέψουν όλοι, αλλά κάποιοι συνεχίζουν», υπογραμμίζουν ο Τ. Βασιλείου και η Π. Κουρέτσιου.

Ζ.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass