Το μπουρίνι σκόρπισε τα καρπούζια!

* ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΟ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙ * ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΕΜΠΩΝ

Δημοσίευση: 20 Ιουν 2018 22:30
Σε απόγνωση ο αγρότης κ. Γ. Σελιγκούνας βλέπει το κατεστραμμένο μποστάνι του Σε απόγνωση ο αγρότης κ. Γ. Σελιγκούνας βλέπει το κατεστραμμένο μποστάνι του

Μεγάλες είναι οι καταστροφές που άφησε πίσω του το δυνατό μπουρίνι το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας στην ευρύτερη περιοχή του Μακρυχωρίου του Δήμου Τεμπών. Ξεριζωμένες αμυγδαλιές, καρπούζια έτοιμα για συγκομιδή παρασύρθηκαν σαν κόκκοι της άμμου, με αγρότες της περιοχής να μιλούν για μπαζωμένα ρέματα που έγιναν χωράφια, με αποτέλεσμα τα νερά της βροχής που κατεβαίνουν από το βουνό να μην έχουν φυσική διέξοδο και να παρασύρουν τα πάντα στο διάβα τους.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση του Δήμου Τεμπών και ιδιαίτερα του αρμόδιου αντιδημάρχου Μακρυχωρίου κ. Αστέριου Σαΐτη οποίος έδωσε εντολή στις υπηρεσίες του Δήμου να προβούν με μηχάνημα στην αποκατάσταση των ζημιών. Επίσης, άμεση ήταν και η παρέμβαση της προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Μακρυχωρίου κ. Άννας Μαγαλιού–Καραπάνου η οποία από προχθές βράδυ με δηλώσεις της στην «Ε» καλούσε τον ΕΛΓΑ για παρέμβαση μετά τη θεομηνία.

Χθες το πρωί ο κ. Αστέριος Σαΐτης και η κ. Άννα Μαγαλιού – Καραπάνου, με τον φακό της «Ε» επισκέφθηκαν τις πληγείσες περιοχές και είδαν από κοντά τη μεγάλη καταστροφή.

ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Κυριολεκτικά έφυγαν τα χωράφια από τη θέση τους στην περιοχή του Μακρυχωρίου.

Κατ’ επάγγελμα αγρότης και παραγωγός καρπουζιών σε έκταση 300 στρεμμάτων μαζί με την οικογένειά του ο νέος αγρότης Γιώργος Σελιγκούνας δεν πίστευε στα μάτια του την εικόνα που αντίκρισε το απόγευμα της Δευτέρας. Λίγες ώρες πριν είχε προετοιμάσει το συνεργείο να μαζέψουν τα καρπούζια από το χωράφι για να τα προωθήσουν στην κατανάλωση. Όμως η μανία της φύσης τούς πρόλαβε και τα καρπούζια χάθηκαν μαζί με τους κόπους μιας αγροτικής περιόδου. Τα έξοδα από τη σπορά των καρπουζιών, τα νάιλον κι όλη η προετοιμασία για καρπούζια πρώιμα και ποιοτικά για τα οποία φημίζεται το Μακρυχώρι, πάνε χαμένα. Τώρα το ερώτημα που μένει στους πληγέντες αγρότες είναι αν θα αποζημιωθούν και πότε. Ίδια τραγική κατάσταση και για τους αμυγδαλοπαραγωγούς

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙ

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του Δήμου Τεμπών, αμέσως μετά τη θεομηνία της περασμένης Δευτέρας σε περιοχή της Τ.Κ. Μακρυχωρίου ενημερώθηκαν οι γεωπόνοι του Δήμου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο ΕΛΓΑ κατάστημα Λάρισας για τις ζημιές που έχουν προκληθεί σε καλλιέργειες παραγωγών, όπως καρπούζια, βερίκοκα και αμύγδαλα. Οι ζημιές προκλήθηκαν από την υπερχείλιση ρεμάτων και την πλημμύρα που επακολούθησε.

Προς ενημέρωση των παραγωγών γίνεται γνωστό ότι σήμερα Τετάρτη 20 Ιουνίου θα επισκεφτούν τις πληγείσες περιοχές ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Γιώργος Λαδόπουλος, ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας κ. Χρ. Καραμπούζης και κλιμάκιο του ΕΛΓΑ συνοδευόμενο από τον αντιδήμαρχο και υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Τεμπών κ. Αστέριο Σαΐτη, για την εκτίμηση της καταστροφής.

Τέλος, γίνεται γνωστό ότι μπορούν να υποβληθούν δηλώσεις ζημίας για φυτικό και πάγιο κεφάλαιο στον αρμόδιο ανταποκριτή της Τ.Κ. Μακρυχωρίου έως και 3 τις Ιουλίου.

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass