Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Και Ινδοί στις αιμοδοσίες της «Ελπίδας» στον Αμπελώνα

ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 115 ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ

Δημοσίευση: 21 Ιουν 2018 17:44

Με μεγάλη συμμετοχή παλιών και νέων μελών αλλά και Ινδών που μένουν και εργάζονται στην περιοχή πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι καλοκαιρινές αιμοδοσίες του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Η Ελπίδα» σε Αμπελώνα, Δελέρια και Ροδιά.

Στις τρεις αιμοδοσίες προσήλθαν και πρόσφεραν εθελοντικά λίγο από το αίμα τους πάνω από 115 αιμοδότες και συγκεκριμένα 22 στα Δελέρια, 16 στη Ροδιά και 77 στον Αμπελώνα.

Από αυτούς οι επτά προσήλθαν στις αιμοδοσίες της «Ελπίδας» για πρώτη φορά.

Πολύ καλή εντύπωση προκάλεσε στα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου και της κινητής μονάδας αιμοληψίας του Γ.Ν. Λάρισας η προσέλευση στον χώρο της αιμοδοσίας του καταξιωμένου γιατρού του Περιφερειακού Ιατρείου και του Κέντρου Υγείας Τυρνάβου κ. Γιάννη Αντωνόπουλου με την οικογένειά του και δύο φίλους του, για να δείξει έμπρακτα ότι αναγνωρίζει και τιμά το έργο και την προσφορά του συλλόγου στο κοινωνικό σύνολο.

 «Μόνο με τη συνεχή προσέλευση νέων εθελοντών αιμοδοτών, τονίζει ο πρόεδρος της «Ελπίδας» κ. Απ. Παπαϊωάννου θα υπάρχει ευοίωνο μέλλον στο εθελοντικό αιμοδοτικό κίνημα του τόπου μας και θα επιτευχθεί ο στόχος να γίνουμε σύντομα εντελώς αυτάρκεις σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα στην πατρίδα μας».

Από τους φίλους του η γιατρός του Κ.Υ. Τυρνάβου κ. Δήμητρα Ζαμπούκα φόρεσε για λίγο την ιατρική ποδιά και τα ακουστικά και βοήθησε τη γιατρό της αιμοδοσίας κ. Ανδρούτσου την ώρα της μεγάλης προσέλευσης και ο φιλόλογος Σωτήρης Ζάχος, γιος δύο δασκάλων του Παναγιώτη και της Ελένης, που υπηρέτησαν στο παρελθόν ως δάσκαλοι στον Αμπελώνα, πρόσφερε μια μονάδα από το αίμα του στη μνήμη του πατέρα του.

Ένα άλλο αξιοσημείωτο συμβάν ήταν η ομαδική προσέλευση τεσσάρων Ινδών, που μένουν και εργάζονται στην περιοχή του Αμπελώνα, οι οποίοι ήθελαν να δώσουν αίμα και να γίνουν εθελοντές αιμοδότες. Η προθυμία τους και η επιμονή τους συγκίνησε όλους. Μακάρι την προθυμία τους να μιμηθούν και άλλοι αλλοδαποί, μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Σχετικά Άρθρα