«Να παρέμβει στο σκούρο τοπίο η πάλη των λαών»

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ (μ-λ) ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 21 Ιουν 2018 17:25

«Είναι παραπάνω από αναγκαίο σε αυτό το σκούρο τοπίο να μπει και να παρέμβει μαζικά η αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική πάλη των λαών, για να τροποποιήσει τα σημερινά δεδομένα και να διαμορφώσει όρους συγκρότησης απαντήσεων από τη μεριά της εργατικής τάξης και των λαϊκών μαζών».

Αυτό τονίστηκε σε χθεσινοβραδινή εκδήλωση του ΚΚΕ (μ-λ), στη Λάρισα, για τις πολιτικές εξελίξεις.

«Στην περιοχή των Βαλκανίων, της Ν.Α. Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής», όπως επισημάνθηκε, «διεξάγονται συγκρούσεις και πόλεμοι με κύριο χαρακτηριστικό την άμεση παρέμβαση των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Αγγλίας, που επιδιώκουν μεγαλύτερο μερίδιο κυριαρχίας αδιαφορώντας για τις καταστροφές, την αιματοχυσία και το δράμα των προσφύγων που δημιουργούν. Στο πλαίσιο αυτών των ανταγωνισμών και με την άμεση συμμετοχή των ιμπεριαλιστών οξύνονται και όλες οι αντιθέσεις στην περιοχή μας, είτε αφορούν τα ελληνοτουρκικά, είτε το «Μακεδονικό», είτε το Κυπριακό. Αντιθέσεις και ανταγωνισμοί ανάμεσα στις ντόπιες αστικές τάξεις για καλύτερη θέση και ρόλο, με χαρακτήρα αντιδραστικό κι επικίνδυνο για τους λαούς. Και απειλούν να μετατρέψουν τους λαούς σε «κρέας για τα κανόνια» σε άδικους πολέμους και συγκρούσεις.

Οι εργαζόμενοι στη χώρα μας βιώνουν τη φτώχεια και την ανεργία, το χτύπημα των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων τους σαν αποτέλεσμα της ολομέτωπης επίθεσης του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΔΝΤ και των κυβερνήσεων που υπηρέτησαν και συνεχίζουν να υπηρετούν αυτήν την επίθεση χωρίς όρια και χωρίς τέλος. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όπως και η προηγούμενη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, προχωρά από κοινού με ΕΕ και ΔΝΤ τους νέους όρους αλυσοδέματος της εργατικής τάξης και του λαού βαφτίζοντάς το «έξοδο από τα μνημόνια». Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση δεν υπάρχουν πολλών ειδών απαντήσεις. Υπάρχει μόνο η απάντηση της μαζικής πάλης του κινήματος σε αντικαπιταλιστική, αντιιμπεριαλιστική, αντιπολεμική κατεύθυνση. Υπάρχει η απάντηση της πάλης που επιδιώκει την ενεργοποίηση των δυνάμεων λαού και νεολαίας. Για να μπει φραγμός σε αυτήν την πολιτική, σε αυτήν την τροχιά των εξελίξεων και να διαμορφωθούν σε μία πορεία όροι αναμέτρησης του λαού με τους δυνάστες του».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass