ΚΚΕ Θεσσαλίας: «Οι πρόσφυγες να παλέψουν μαζί με τους Έλληνες»

Δημοσίευση: 21 Ιουν 2018 16:31

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, το γραφείο Τύπου της Επιτροπής περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ εκφράζει «την αμέριστη αλληλεγγύη του στους δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες που βρίσκονται στη χώρα μας, στους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν διπλά εγκλωβισμένοι και κάτω από άθλιες συνθήκες στα νησιά του Αιγαίου, στους εκατομμύρια πρόσφυγες παγκόσμια, που ο αριθμός τους κάθε χρόνο αυξάνεται…

Οι περισσότεροι από τους αιτούντες άσυλο που σήμερα μένουν στους προσφυγικούς καταυλισμούς και τα διαμερίσματα θα παραμείνουν στην Ελλάδα. Το επόμενο διάστημα θα ενταχθούν στην εργατική τάξη της χώρας μας, θα μοιράζονται τα ίδια προβλήματα και βάσανα που έχουν και οι Έλληνες εργαζόμενοι.

Όλοι τους, πρόσφυγες και οικονομικοί μετανάστες είναι θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, όπως είναι και οι εργαζόμενοι της Ελλάδας και των άλλων καπιταλιστικών χωρών υποδοχής. Γι’ αυτό και δεν έχουν τίποτε να χωρίσουν. Αντίθετα έχουν κάθε λόγο να παλέψουν μαζί ενάντια στον κοινό αντίπαλο: Το κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις του και τις διεθνείς συμμαχίες του, όπως το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το ΚΚΕ καλεί τους πρόσφυγες και μετανάστες να οργανωθούν στα εργατικά συνδικάτα και τις μαζικές οργανώσεις. Να παλέψουν μαζί με τους Έλληνες συναδέλφους τους για συλλογικές συμβάσεις, γι’ αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα, για δωρεάν Υγεία, Παιδεία, Αθλητισμό και Πολιτισμό. Να παλέψουν όλοι μαζί και για τα ιδιαίτερα προβλήματα των προσφύγων και μεταναστών. Να πάρουν μέρος πιο ενεργά στο πλευρό του ΚΚΕ και του ταξικού εργατικού κινήματος, για να δυναμώσει ο κοινός αγώνας κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, για να μην “σκοτώνονται οι λαοί για του αφέντη το φαΐ”, για απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις επεμβάσεις, ενάντια στα σχέδια για διαμελισμό κρατών και αλλαγές συνόρων».

         

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass