Βρίσκουν ψύλλους, ψάχνουν… αρμόδιους

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΘΩΣ ΕΝΑΓΩΝΙΩΣ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ

Δημοσίευση: 22 Ιουν 2018 22:20

Τον προβληματισμό αρκετών γονέων έχει προκαλέσει η ύπαρξη ψύλλων στην πλατεία της Φιλιππούπολης, κάτι που διαπιστώνουν το τελευταίο διάστημα μια και οι καλοκαιρινές απογευματινές βόλτες είναι στο καθημερινό τους πρόγραμμα.

Ακόμα πιο έντονος όμως γίνεται ο προβληματισμός τους, καθώς ενώ βρήκαν τους ψύλλους, δεν μπορούν να βρούνε, όσο και να ψάχνουν, την αρμόδια υπηρεσία που μπορεί να λύσει το πρόβλημά τους.

Απευθύνθηκαν στον Δήμο, μίλησαν με την Περιφέρεια, συζήτησαν με την Κτηνιατρική Υπηρεσία αλλά τίποτα…

Πιο συγκεκριμένα: Οι γονείς στην προσπάθειά τους να επισημάνουν τα κακώς κείμενα της πλατείας, συνέταξαν μια επιστολή (δεκάδες την έχουν υπογράψει) την οποία και απέστειλαν στον Δήμο. Σε αυτήν επισημαίνεται κυρίως το πρόβλημα των ψύλλων και ζητούν άμεσα την απεντόμωση – ψεκασμό του χώρου, διότι τα τσιμπήματα από ψύλλους αποτελούν καθημερινό φαινόμενο και την αιτία να μην επιλέγουν πλέον αρκετοί το συγκεκριμένο πάρκο.

Η επιστολή, όπως τονίζουν, αν και παραδόθηκε από τις αρχές της εβδομάδας δεν είχαν ανταπόκριση. Γι’ αυτό τον λόγο αποφάσισαν να απευθυνθούν στην αρμόδια Διεύθυνση Υγιεινής της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Εκεί τους απαντούν πως αρμόδιος είναι ο Δήμος και η αντίστοιχη Διεύθυνση. Πηγαίνουν στον Δήμο όμως εκεί τους λένε πως ίσως αρμόδια να είναι η Κτηνιατρική Υπηρεσία, ενώ παράλληλα τους συμβουλεύουν, όπως ισχυρίζονται, να προστατεύουν τα παιδιά τους με κατάλληλες αλοιφές. Απευθύνονται στην Κτηνιατρική Υπηρεσία, όμως από εκεί τους τους παραπέμπουν εκ νέου στον Δήμο για το θέμα της απεντόμωσης. Ξαναγύρισαν στον Δήμο αλλά και πάλι δεν βρήκαν λύση.

Εκεί πλέον οι πολίτες αποφάσισαν να επιλέξουν τον δρόμο των ΜΜΕ…

Στην ίδια επιστολή, εκτός από το θέμα των ψύλλων, οι γονείς αναλύουν το θέμα της ασφάλειας όσον αφορά στο παιχνίδι των παιδιών στο πάρκο. Τονίζουν πως τα τσιμέντα από τη θεμελίωση των οργάνων στο πάρκο έχουν αρχίσει να εξέχουν από το έδαφος, καθότι άμμος έχει να προστεθεί εδώ και δύο χρόνια ενώ επισημαίνουν και άλλα ζητήματα που τους απασχολούν όπως η περίφραξη, τα κομμένα συρματόσκοινα, τα καλώδια και η καθαριότητα.

Κ. ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass