Επιστρέφει το καλντερίμι…

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΝΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟΒΡΥΣΟ

Δημοσίευση: 23 Ιουν 2018 22:02

Σε πλακόστρωση του ιστορικού κέντρου του Μεγαλοβρύσου θα προχωρήσει σύντομα ο Δήμος Αγιάς, αφού εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο η μελέτη του έργου, την οποία συνέταξε το Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, και καθορίστηκε ο τρόπος εκτέλεσής του.

Όπως ανέφερε ο κ. Θεόδωρος Σουλιώτης, αρμόδιος δημοτικός σύμβουλος για την εποπτεία και τον συντονισμό της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος, «το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 10.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, περιλαμβάνεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου έτους 2018, χρηματοδοτείται από πιστώσεις ΣΑΤΑ 2016 και αφορά στην εκτέλεση εργασιών ειδικού δαπέδου σε υφιστάμενο τσιμεντοστρωμένο δρόμο εντός του οικισμού».

 Ο τσιμεντόδρομος ξεκινά από την πλατεία του Μεγαλοβρύσου, καταλήγει στο Κοινοτικό κατάστημα και αποτελεί κεντρικό δρόμο του ιστορικού του κέντρου, καθώς ενώνει δύο σημεία που συγκέντρωναν πληθώρα κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής. Να σημειωθεί δε ότι παλιότερα ο δρόμος, πριν τσιμεντοστρωθεί, ήταν ένα πανέμορφο καλντερίμι.

«Το προτεινόμενο έργο θα συμβάλει στην ποιοτική αναβάθμιση και ανάπλαση του χώρου και στη διαμόρφωση ενός οικιστικού περιβάλλοντος σε απόλυτη αρμονία με τη γύρω φυσική ομορφιά, που θα προσκαλεί τον επισκέπτη να περπατήσει και να γνωρίσει καλύτερα το τόσο γραφικό αυτό χωριό του Κισσάβου» υποστηρίζει ο κ. Σουλιώτης και υπερθεματίζει λέγοντας «Η παρούσα μελέτη αποσκοπεί στη δημιουργία ενός ελκυστικού περιβάλλοντος, ευχάριστου για περιπατητική διαδρομή, τόσο για τους κατοίκους, όσο και για τους επισκέπτες της περιοχής. Το πλάτος του υφιστάμενου δρόμου κυμαίνεται κατά μέσο όρο στα τέσσερα μέτρα, ενώ δεν υφίστανται παραπλεύρως του πεζοδρόμια ή ερείσματα. Το οδόστρωμα παρουσιάζει τοπικά σε διάφορες θέσεις φθορές δίνοντας την εικόνα ενός ταλαιπωρημένου δρόμου, όπου με τις εργασίες επίστρωσης ειδικού δαπέδου θα βελτιωθεί η επιφάνειά του και θα βοηθηθεί σημαντικά η ανάδειξη της παραδοσιακής εικόνας του χωριού».

Την απόλυτη ικανοποίησή του για το έργο εξέφρασε κι ο πρόεδρος του Μεγαλοβρύσου, Ευάγγελος Λάμπρου, ο οποίος μας είπε «Όλοι οι εσωτερικοί δρόμοι του χωριού μας κάποτε ήταν καλντερίμια, πραγματικά κομψοτεχνήματα τα περισσότερα, που οι ανάγκες της σύγχρονης εποχής, η χρήση του αυτοκινήτου και η δυσκολία εύκολης πρόσβασης στα σπίτια, προκάλεσαν την αντικατάστασή τους με άσφαλτο και τσιμέντο. Ξεκινάμε σιγά σιγά την επαναδημιουργία τους, ώστε το χωριό να αρχίσει να αποκτά πάλι εκείνη την παραδοσιακή ομορφιά των πέτρινων δρόμων του, που τόσο, εν τέλει, μας έλειψαν. Το πρώτο βήμα θα γίνει από τη συγκεκριμένη οδό, που περνάει και δίπλα από το παλιό Δημοτικό Σχολείο, σημερινό μουσειακό λαογραφικό μας χώρο και εκθετήριο, το οποίο κάθε χρόνο δέχεται κοντά στους 1.000 μαθητές για ξενάγηση και εκατοντάδες άλλους επισκέπτες από πολλές περιοχές της πατρίδας μας. Ένα όνειρό μας, ένα χρόνιο αίτημά μας, αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά με την προ μηνών ένταξη του έργου στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου μας, την πρόσφατη ομόφωνη έγκρισή του από το Δημοτικό Συμβούλιο, τα μέλη του οποίου θερμά ευχαριστώ, και τώρα πια με την απόφαση υλοποίησής του».

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass