«Επεσαν» τα πρώτα πρόστιμα για την καθαριότητα στα παράλια

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΙΑΣ, ΣΕ 10 ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ * ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΚΟΝΤΕΪΝΕΡ ΓΙΑ ΟΓΚΩΔΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

Δημοσίευση: 23 Ιουν 2018 22:04

Πρόστιμα για ρύπανση του περιβάλλοντος, ύψους 150 ευρώ το καθένα, επιβλήθηκαν με την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν, από τον Δήμο Αγιάς, σε δέκα πολίτες, που μόλυναν την παραλία με τη ρίψη κλαδιών και μπάζων.

Η δημοτική αρχή, προχώρησε για πρώτη φορά, στην αυστηρή και άμεση καταστολή του προβλήματος ρύπανσης των παραλιών της, βάζοντας τέλος στην ανοχή της, καθότι όπως επισήμανε στην «Ε», ο αντιδήμαρχος του Δήμου Αγιάς κ. Βασίλης Λέτσιος, «το τελευταίο χρονικό διάστημα το πρόβλημα της ρίψης σκουπιδιών και συγκεκριμένα αδρανών υλικών, κλαδιών, επίπλων, στρωμάτων… κ.α., στην παραλία, έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, από ιδιοκτήτες σπιτιών στην παραλιακή ζώνη Αγιοκάμπου, Σωτητρίτσας και Βελίκας.

Μόνο τις τελευταίες είκοσι μέρες, φορτηγά του δήμου, μάζεψαν από τη συγκεκριμένη περιοχή, 800 καρότσες ογκώδη σκουπίδια! Τα περισσότερα εξ αυτών ήταν κλαδιά δέντρων, οικιακά έπιπλα και στρώματα».

Το διοικητικό πρόστιμο, είναι άμεσα πληρωτέο, στο ταμείο του Δήμου Αγιάς, ενώ ακολουθούν και ποινικές κυρώσεις για όσους υποβαθμίζουν το περιβάλλον με πράξη ή παράλειψη, κατά παράβαση των διατάξεων περί προστασίας του, και προβλέπεται φυλάκιση, από 1 έως 5 έτη ή και χρηματική ποινή, από 3.000 έως 60.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Λέτσιο, υπάλληλος του Δήμου Αγιάς, επιβλέπει καθημερινά την παραλιακή περιοχή των τριών οικισμών, με σκοπό να ελέγχει για παραβάσεις, που αφορούν στην τήρηση των κανόνων καθαριότητας.

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

Παράλληλα, ο Δήμος Αγιάς, προς συμμόρφωση των πολιτών και παραθεριστών με τους κανόνες καθαριότητας, έχει αποστείλει, μαζί με τους λογαριασμούς ύδρευσης, ειδικό ενημερωτικό φυλλάδιο, για τις υποχρεώσεις τους, προτείνοντας μεταξύ άλλων τη ρίψη ογκωδών σκουπιδιών στο Πράσινο Σημείο, το οποίο βρίσκεται στη διασταύρωση του επαρχιακού δρόμου Αγιάς –Αγιοκάμπου, με την είσοδο προς την παραλία Σωτηρίτσας.

Επειδή όμως διαπιστώνεται ότι ελάχιστοι είναι αυτοί που πετούν τα ογκώδη σκουπίδια τους στο Πράσινο Σημείο, καθώς πολλοί δεν έχουν το κατάλληλο μεταφορικό μέσο, ο δήμος αποφάσισε να προσφέρει μια πιο εύκολη λύση, σε όλους, τοποθετώντας ειδικά ανοιχτά κοντέινερ στην παραλία.

Σύμφωνα με τον κ. Λέτσιο, την ερχόμενη εβδομάδα θα τοποθετηθούν στην παραλία δέκα κοντέινερ για τη ρίψη ογκωδών σκουπιδιών (κλαδιά και μπάζα) και συγκεκριμένα, τέσσερα στον Αγιόκαμπο, τέσσερα στη Σωτηρίτσα και δύο στη Βελίκα.

Επίσης δρομολογείται η τοποθέτηση πινακίδων στους παραλιακούς οικισμούς, που θα οδηγούν τους ενδιαφερόμενους στο «Πράσινο Σημείο», ενώ σχεδιάζεται να αντικατασταθεί και η πινακίδα που ήδη υπάρχει στην είσοδο του «Πράσινου Σημείου», με μία μεγαλύτερη.

Της Λένας Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass