Λήστεψαν μάνα και γιο στο Μακρυχώρι

ΣΤΙΣ 3 ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΟΙ ΛΗΣΤΕΣ ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΚΑΙ ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ 60ΧΡΟΝΟΥ ΑΝΗΜΠΟΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 26 Ιουν 2018 23:00
Οι θρασύτατοι ληστές έσπασαν την πόρτα (φωτ.) και εισέβαλαν στο σπίτι των θυμάτων τους που, λόγω και της ώρας, κοιμόντουσαν. Οι θρασύτατοι ληστές έσπασαν την πόρτα (φωτ.) και εισέβαλαν στο σπίτι των θυμάτων τους που, λόγω και της ώρας, κοιμόντουσαν.

Τον τρόμο έζησαν χθες τα ξημερώματα, ένας 60χρονος με κινητικά προβλήματα και η 80χρονη μητέρα του καθώς έπεσαν θύματα θρασύτατων ληστών.

Τρεις νέοι άνδρες, που σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», «μιλούσαν καλά ελληνικά» φορώντας γάντια και κουκούλες, έσπασαν στην κυριολεξία την είσοδο και εισέβαλαν στο σπίτι, όπου ζούνε μάνα και γιος, στο Μακρυχώρι του Δήμου Τεμπών.

Ήταν 3 χθες τα ξημερώματα, όταν οι τρεις ληστές χωρίς κανένα δισταγμό εισέβαλαν στο σπίτι, μετατρέποντας σε ρημαδιό το υπνοδωμάτιο του ανήμπορου 60χρονου όπως και το υπνοδωμάτιο της ηλικιωμένης μητέρας του φεύγοντας με λεία αδιευκρίνιστο χρηματικό ποσό. Ευτυχώς, κατά τα άλλα, χωρίς να ασκήσουν περισσότερη σωματική βία, χωρίς δηλαδή να χτυπήσουν τα δύο θύματά τους.

Από τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις οι ληστές φαίνεται πως έδρασαν στοχευμένα στο σπίτι του 60χρονου και της μητέρας του, που βρίσκεται μέσα στο Μακρυχώρι αναζητώντας χρήματα, ενώ δεν δίστασαν να «σηκώσουν» τον 60χρονο από το κρεβάτι – παρότι αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα - προκειμένου να ψάξουν το στρώμα στο κρεβάτι όπου κοιμόταν, όπως το ίδιο έκαναν και στο στρώμα της 80χρονης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», στο υπνοδωμάτιο του 60χρονου οι ληστές βρήκαν και πήραν 500 ευρώ. Κάτω από το στρώμα όμως της 80χρονης βρήκαν δύο πορτοφόλια που σύμφωνα με τη φημολογία περιείχαν αρκετές χιλιάδες ευρώ. Ωστόσο, σύμφωνα με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας που ερευνά την υπόθεση, πρόκειται για αδιευκρίνιστο χρηματικό ποσό αφού η 80χρονη, με αφορμή και το σοκ που υπέστη από τη ληστεία, δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει το ακριβές ποσό που περιείχαν τα δυο της πορτοφόλια.

ΤΟΥΣ ΦΙΜΩΣΑΝ

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», στις 3 χθες τα ξημερώματα, οι τρεις άγνωστοι δράστες έσπασαν την είσοδο της μονοκατοικίας, ανέβηκαν στον πρώτο όροφο και κατευθύνθηκαν στα υπνοδωμάτια, του 60χρονου και της 80χρονης που – όπως είναι φυσιολογικό – εκείνη την ώρα κοιμόντουσαν.

Η 80χρονη ξύπνησε έντρομη με κάποιον από τους δράστες να τη φιμώνει με μαντήλι το στόμα, ενώ άλλος δράστης ασκώντας βία έκλεισε το στόμα του 60χρονου για να μην βάλει τις φωνές, με δεδομένο ότι το σπίτι βρίσκεται μέσα στο χωριό και δίπλα από κατοικημένα σπίτια. Όπως και τα κατάφεραν δηλαδή αφού η ληστεία δεν έγινε αντιληπτή από τους γείτονες.

Οι δράστες έκαναν άνω – κάτω το δωμάτιο του 60χρονου αναζητώντας χρήματα ενώ δεν δίστασαν να τον «σηκώσουν» από το κρεβάτι, παρότι αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, ψάχνοντας για κρυμμένα χρήματα στο στρώμα. Τελικά σε ένα κομοδίνο βρήκαν και πήραν 500 ευρώ.

Στη συνέχεια πήγαν στο υπνοδωμάτιο της ηλικιωμένης γυναίκας όπου επίσης το έκαναν άνω – κάτω για να εντοπίσουν τελικά, κρυμμένα στο στρώμα, δύο πορτοφόλια όπου η 80χρονη φυλούσε άγνωστο χρηματικό ποσό.

Με λεία τα χρήματα, οι τρεις δράστες εγκατέλειψαν τα ανήμπορα θύματά τους χωρίς ευτυχώς να ασκήσουν σωματική βία. Αρκετή ώρα αργότερα, λόγω και των κινητικών προβλημάτων, ο 60χρονος κατάφερε να ειδοποιήσει την ΕΛ.ΑΣ. που αναζητά τους δράστες ενώ κλήθηκε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για την παροχή πρώτων βοηθειών στα δύο θύματα.

Β.ΚΑΚΑΡΑΣ

 

ΕΞΙΧΝΙΑΣΗ ΛΗΣΤΕΙΑΣ

Στο μεταξύ, εξιχνιάστηκε έπειτα από μεθοδική αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Σοφάδων, η ληστεία που διαπράχθηκε το απόγευμα της Κυριακής σε βάρος 40χρονου στους Σοφάδες Καρδίτσας.

Συνελήφθη ως δράστης στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, από αστυνομικούς ένας 23χρονος για το αδίκημα της ληστείας.

Ειδικότερα, ο 23χρονος μαζί με έναν ακόμη άγνωστο μέχρι στιγμής συνεργό του, προσέγγισαν τον 40χρονο και με τη χρήση σωματικής βίας που του άσκησε ο συλληφθείς, του αφαίρεσαν μικρό χρηματικό ποσό και στη συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ο 23χρονος συνελήφθη λίγο αργότερα από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας και στην κατοχή του βρέθηκε μέρος του αφαιρεθέντος χρηματικού ποσού, το οποίο αποδόθηκε στον νόμιμο δικαιούχο.

Επιπλέον, εξακριβώθηκε ότι σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμεί απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Φθιώτιδας, με ποινή φυλάκισης 10 μηνών, για το αδίκημα της κλοπής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass