Μεγαλόπνοα σχέδια για τα 217 στρέμματα του ΕΘΙΑΓΕ

* Ο ΔΗΜΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ «ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ» ΓΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΙΔΕΩΝ * ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ

Δημοσίευση: 11 Ιουλ 2018 22:08

«Πράσινο φως» έδωσε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας για το μεγάλο έργο αξιοποίησης της έκτασης του ΕΘΙΑΓΕ, εγκρίνοντας την προκήρυξη αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ιδεών, καθώς και για την κατασκευή του πρώτου κυκλικού κόμβου στο κέντρο της πόλης, που εντάσσεται στο πλαίσιο του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ).

Τα μεγαλόπνοα σχέδια του Δήμου Λαρισαίων για την αξιοποίηση των 217 στρεμμάτων του ΕΘΙΑΓΕ, που παραχωρήθηκαν στον δήμο από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, περιλαμβάνουν τη δημιουργία Βοτανικού Κήπου, πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης, Μουσείου Εδαφών και Γεωργικής Τεχνολογίας και τη διαμόρφωση των υφιστάμενων αποθηκών και του περιβάλλοντος χώρου τους σε Πολιτιστικό Χωριό.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται, ο δήμος εκτός από το να διαμορφώσει έναν πνεύμονα αστικού πρασίνου στην πόλη, στοχεύει παράλληλα να την καταστήσει κεντρικό πόλο ανάπτυξης του αγροτικού τομέα σε όλη τη Θεσσαλία και όχι μόνο, με τη δημιουργία ενός Κέντρου Προώθησης της Αγροτικής Καινοτομίας.

Φιλοδοξεί να δημιουργήσει στην καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου έναν χώρο όπου θα γίνονται όλες οι έρευνες, οι συναντήσεις , τα συνέδρια, οι εκθέσεις και οι εκδηλώσεις για τη Αγροτική Καινοτομία, αλλά ταυτόχρονα να υπάρχει υποστήριξη και ενημέρωση των νέων αγροτών και παραγωγών που θα θέλουν να αναπτύξουν νέες μεθόδους καλλιεργειών, ανάπτυξης και προώθησης των αγροτικών προϊόντων της χώρας μας.

Η διενέργεια του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ιδεών εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας και προβλέπει τρία χρηματικά βραβεία, συνόλου 25.000 ευρώ.

ΚΥΚΛΙΚΟΣ ΚΟΜΒΟΣ

Επίσης, κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε χθες η μελέτη του έργου «Ανακατασκευή οδών Κύπρου - Νικηταρά - Αυξεντίου - 23ης Οκτωβρίου - Βενιζέλου», προϋπολογισμού 2 εκατ. 600.000 ευρώ, που περιλαμβάνει τη δημιουργία κυκλικού κόμβου στη συμβολή των οδών Αμαλίας - Κύπρου- Νικηταρά- 23ης Οκτωβρίου- 28ης Οκτωβρίου, και θα διαθέτει τα εξής χαρακτηριστικά: εσωτερική ακτίνα: 3.50μ, υπερβατή ζώνη: 3,00μ, εξωτερική ακτίνα υπερβατής ζώνης: 6,50μ, κατάστρωμα κυκλοφορίας: 5.50m, εξωτερική ακτίνα: 12,00.

Αναλυτικότερα, το έργο αφορά στην πλήρη ανακατασκευή τμημάτων των παρακάτω οδών ή τμημάτων:

• Τμήμα (περίπου 100μ) της Οδού Κύπρου, από την οδό Αμαλίας έως την οδό 23ης Οκτωβρίου

• Τμήμα (περίπου 125μ) της Οδού 23ης Οκτωβρίου, από την οδό Κύπρου έως την οδό Κατσώνη

• Οδός Νικηταρά (περίπου 630μ), από την οδό 23ης Οκτωβρίου έως την οδό Σεφέρη

• Τμήμα της Οδού Αυξεντίου (περίπου 90μ), από την οδό Σεφέρη έως την οδό Αιόλου

• Τμήμα (περίπου 80μ) της Οδού Βενιζέλου από την οδό Ολύμπου έως την οδό Αμαλίας

• Τμήμα (περίπου 50μ) της οδού 31 Αυγούστου από την οδό Αμαλίας έως την οδό Ογλ

• Οδός Αμαλίας (περίπου 60μ) από την οδό Κύπρου έως την οδό Βενιζέλου

• Οδός Ογλ (περίπου 75μ) από την οδό Νικηταρά έως την οδό 31 Αυγούστου

ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΙ,

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΙ KICK BOXING

Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, περιλαμβανόταν η διάθεση πίστωσης για τη διεξαγωγή διασυλλογικών αγώνων «KICK BOXING» στη Λάρισα, με τη ονομασία «THESSALIA OPEN 2018», το Σάββατο 20 Οκτωβρίου, όπου θα συμμετέχουν πάνω από 350 αθλητές, επίσης τεχνικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε κεντρικές οδούς με τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων και χώρων στάθμευσης, συντηρήσεις πρασίνου, προμήθεια κάδων.. κ.α. Όλα τα παραπάνω εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία.

ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ

Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, δημαρχεύων ήταν ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Σούλτης, καθώς ο δήμαρχος κ. Απόστολος Καλογιάννης απουσίαζε στην Αθήνα.

Παράλληλα καταγράφηκαν αρκετές απουσίες δημοτικών συμβούλων (κυρίως της αντιπολίτευσης), αλλά και αποχωρήσεις αντίστοιχα, που έγιναν σιωπηλά, πριν καν ολοκληρωθεί η πρώτη ενότητα των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

Μέχρι και το ένατο θέμα της ημερήσιας διάταξης, η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης, ήταν η μόνη που κατέθετε αρνητική ψήφο σε όλα. Για τα υπόλοιπα δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει.

Στις τοποθετήσεις του ο επικεφαλής της «Νέας Λάρισας» Κων. Διαμάντος, εξήρε τους μελετητές του έργου «ανακατασκευής οδών Κύπρου - Νικηταρά - Αυξεντίου - 23ης Οκτωβρίου - Βενιζέλου», τονίζοντας ότι «η μελέτη είναι υπόδειγμα», ενώ για τον διαγωνισμό της έκτασης του ΕΘΙΑΓΕ πρότεινε να αυξηθεί το χρηματικό ποσό των βραβείων.

Η έλλειψη προσωπικού στην υπηρεσία καθαριότητας απασχόλησε επίσης το δημοτικό συμβούλιο, μετά από παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου Μ. Ξηρομερίτη, όπου και αναφέρθηκε ότι αναμένονται ακόμη εβδομήντα άτομα (από τους 210 επιτυχόντες του ΑΣΕΠ), των οποίων δεν κυρώθηκαν ακόμη οι πίνακες πρόσληψης στον δήμο.

Εκτός ημερήσιας διάταξης, κατατέθηκαν και εγκρίθηκαν δύο θέματα που αφορούσαν στην πραγματοποίηση εκδηλώσεων από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καππαδοκίας και στην ανάθεση ορκωτού λογιστή στο ΔΩΛ.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass