Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μετά το καλοκαίρι η αποκατάσταση οδοστρώματος στα παράλια Αγιάς

ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΓΙΑ ΟΜΒΡΙΑ ΥΔΑΤΑ

Δημοσίευση: 11 Ιουλ 2018 22:26

Διερωτούνται πολλοί κάτοικοι και επισκέπτες της παραλίας Αγιοκάμπου, του Δήμου Αγιάς, για τη χρησιμότητα ενός χαντακιού που άφησε κατά μήκος του παραλιακού δρόμου, η κατασκευαστική εταιρεία που υλοποίησε τις εργασίες του δικτύου αγωγών βιολογικού καθαρισμού.

Στο χαντάκι, που βρίσκεται στην άκρη του δρόμου, από την είσοδο του Αγιοκάμπου, μέχρι και πριν τη γέφυρα «Καλατράβα», λιμνάζουν τα νερά των βροχών (που δεν είναι και λίγες φέτος), με αποτέλεσμα να γεμίζει λάσπες ο δρόμος από την κίνηση των αυτοκινήτων.

Τα οχήματα που σταθμεύουν στα σημεία αυτά, μεταφέρουν τις λάσπες σε όλη την έκταση του δρόμου και η εικόνα που δημιουργείται, κάθε άλλο παρά κολακευτική είναι για την καθαριότητα της περιοχής.

Ερωτηθείς ο αντιδήμαρχος του Δήμου Αγιάς κ. Βασίλης Λέτσιος, απαντά ότι ο εργολάβος, καλώς έχει αφήσει αυτή τη χωμάτινη λωρίδα ανάμεσα στον δρόμο και στο πεζοδρόμιο, καθώς εξυπηρετεί τις ανάγκες ενός νέου έργου που προβλέπεται να γίνει στον παραλιακό δρόμο και το οποίο περιλαμβάνει την κατασκευή δικτύου για την απορροή όμβριων υδάτων και την αποκατάσταση του οδοστρώματος σε όλο τον παραλιακό δρόμο. Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στο 1, 7 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, το έργο δεν θα ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι, για ευνόητους λόγους και αυτό σημαίνει πως κάτοικοι και επισκέπτες θα οπλιστούν με υπομονή.

Άλλωστε, σε ορισμένα σημεία του χαντακιού, έχει φυτρώσει και πράσινο, που σιγά -σιγά «σκεπάζει» την ασχήμια της λάσπης.

 Λένα Κισσάβου

Σχετικά Άρθρα