Η εκκλησία τιμά τη μνήμη της Αγίας Μαρίνας

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Μεθαύριο Τρίτη 17 Ιουλίου η εκκλησία τιμά την μνήμη της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας.

Τόσο ο φερώνυμος Ιερός Ναός, που βρίσκεται στη Λάρισα όσο και εκκλησίες σε άλλους δήμους και κοινότητες του νομού θα πανηγυρίζουν.

Στη Λάρισα το πρόγραμμα των ιερών Ακολουθιών έχει ως εξής: Αύριο Δευτέρα 16 Ιουλίου: 7:30 μ.μ. πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας. Στον εσπερινό, προς αγιασμό των πιστών, θα τεθεί σε προσκύνηση τεμάχιο του ιερού λειψάνου της Αγίας Μαρίνης, το οποίο φυλάσσεται στον Ιερό ναό 40 Μαρτύρων Λάρισας.Τρίτη 17 Ιουλίου: 7:00 π.μ. Θεία λειτουργία, 7:30 μ.μ. Ιερά παράκληση λιτανεία και τελετή του 'Υψώματος.

ΚΙΛΕΛΕΡ: Το εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας θα πανηγυρίζει και ο τοπικός Σύλλογος Γυναικών έχει προγραμματίσει θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Αύριο το απόγευμα στις 7:30 μ.μ. θα τελεσθεί εσπερινός, αρτοκλασία και θείο κήρυγμα. Αμέσως μετά στο γήπεδο του χωριού θα προσφερθεί φαγητό και θα ακολουθήσει λαικό γλέντι, με εμφάνιση των χορευτικών συγκροτημάτων. Το πρωί της Τρίτης, ανήμερα της εορτής της Αγίας Μαρίνας θα πραγματοποιηθεί στο εκκλησάκι πανηγυρική θεία λειτουργία.

ΣΤΟΜΙΟ: Πανηγυρίζει το εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας και ο τοπικός Μορφωτικός Σύλλογος προγραμματίζει θρησκευτικές εκδηλώσεις. Αύριο το απόγευμα θα τελεσθεί εσπερινός, αρτοκλασία. Το πρωί της Τρίτης (17-7), ανήμερα της εορτής της Αγίας Μαρίνας θα πραγματοποιηθεί πανηγυρική θεία λειτουργία και κέρασμα στην Παναγία (Θαλασσινή) Θεοτόκο. 

ΑΓΙΑ: Στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου, Ελένης και Μαρίνης στην Κάτω Σωτηρίτσα του Δήμου Αγιάς, αύριο στις 7 μ.μ., θα ψαλεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας, ενώ την Τρίτη, στις 7:30 π.μ., θα τελεσθεί η πανηγυρική θεία λειτουργία.

ΠΑΛΙΟΥΡΙΑ: Στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Παλιουριάς, το απόγευμα της Δευτέρας, στις 7:30, θα ψαλεί από τον πρωτοπρεσβύτερο π. Αθανάσιο Μακρή μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας, ενώ το πρωί της Τρίτης θα τελεσθεί πανηγυρική θεία λειτουργία από τον αρχιμανδρίτη π. Νικόδημο Αγαθονίκου. Επίσης στην Ιερά Μονή Αγίων Αναργύρων, που βρίσκεται στο ενδιάμεσο του δρόμου Αγιάς – Αγιοκάμπου και στον Ιερό Ναό Αγίας Άννας Αγιοκάμπου, το πρωί της Τρίτης θα τελεσθούν θείες λειτουργίες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass