Πρέπει να αλλάξουμε προσανατολισμό…

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΙΤΣΙΟΡΛΑ ΣΤΗΝ «ΕΠΙΛΕΚΤΟ»

Δημοσίευση: 17 Ιουλ 2018 22:17

Την "Επίλεκτο Κλωστοϋφαντουργική ΑΕΒΕ" στα Φάρσαλα επισκέφθηκε χθες ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιος Πιτσιόρλας επ' ευκαιρία της ομιλίας του στη Λάρισα.

Ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης ξεναγήθηκε στους χώρους του εργοστασίου (κλωστήριο και εκκοκκιστήριο), ενημερώθηκε για τη νέα μονάδα Βιοαερίου που έχει κατασκευαστεί στον χώρο της "Επιλέκτου" και στη συνέχεια προέβη σε δηλώσεις στην "Ε" αναφέροντας τα εξής: "Ήταν μια πολύ χρήσιμη η επίσκεψη στην "Επίλεκτο". Βλέπει κανείς την πρόκληση για την Ελλάδα.

Μπορούμε να κάνουμε πολύ περισσότερα απ' όσα νομίζουμε ότι μπορούμε, αρκεί να αλλάξουμε προσανατολισμό. Κάποτε μπορέσαμε και στήσαμε στην Ελλάδα μια αξιόλογη βιομηχανική υποδομή και κάναμε τα πρώτα βήματα για μεταποίηση ειδών ελληνικών. Δυστυχώς αυτή η πορεία ανακόπηκε. Υπάρχουν βέβαια γενικότερα οι λόγοι που αφορούν όλη την Ευρώπη. Υπάρχουν όμως συγκεκριμένοι λόγοι που αφορούν στην Ελλάδα. Τώρα που ξεκινάει μια νέα περίοδος, μετά τα μνημόνια πρέπει να "πιάσουμε" το πρόβλημα από την αρχή.

Πρέπει να στραφούμε ξανά στην παραγωγή και να πάρουμε όλα τα μέτρα που θα επιτρέψουν τέτοιου είδους βιομηχανίες να ξαναλειτουργήσουν σ' ένα δύσκολο ανταγωνιστικό περιβάλλον. Η παραγωγική συγκρότηση της χώρας πρέπει να ξεκινήσει από την αξιοποίηση του παλιού δυναμικού, το οποίο σήμερα κάποιο είναι ενεργό και το μεγαλύτερο καταστρέφεται".

Ο πρόεδρος της "Επίλεκτος" κ. Ευριπίδης Δοντάς επισημαίνει ότι: "Η Επίλεκτος είναι μια βιομηχανία 50 ετών, έχει προσφέρει πάρα πολλά στη Θεσσαλία και σ' όλη την Ελλάδα, στην οικονομία και στην κοινωνία. Δίνει τεράστιο αγώνα για να μπορέσει να συνεχίσει να υποστηρίζει την ελληνική οικονομία και την κοινωνία των Φαρσάλων. Αυτό που χρειάζεται είναι να γίνει ο πιο ανταγωνιστική και ένα από τα βασικά, δεδομένα της ανταγωνιστικότητας είναι η Πολιτεία να βοηθήσει στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας που έχει να κάνει με το ενεργειακό κόστος, το κόστος παραγωγής και με άλλα δεδομένα. Έτσι θα υπάρξει ανάπτυξη στον τόπο.

Ευχαριστώ τον υπουργό για την επίσκεψή του στην "Επίλεκτος". Είναι πρώτη φορά που υπουργός μάς επισκέπτεται και αυτό δείχνει ότι η Πολιτεία βλέπει θετικά τη Βιομηχανία".

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Παπαδόπουλος με δήλωσή του ανέφερε: "Αυτό που λέμε παραγωγική ανασυγκρότηση το βλέπουμε στα Φάρσαλα. Στα δικά μας χέρια βρίσκεται το μέλλον μας. Εδώ υπάρχουν οι παραγωγικές δυνάμεις, που πρέπει να τις ξυπνήσουμε για το καλό της χώρας".

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη ο συντονιστής γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πέτρος Παπαγεωργίου, τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής κ. Ευαγγ. Δημητρακόπουλος και κ. Γιάννης Τσακνάκης και από την "Επίλεκτο" εκτός του προέδρου κ. Ευριπίδη Δοντά, ο αντιπρόεδρος κ. Απόστολος Ηλ. Δοντάς, το μέλος του Δ.Σ. κ. Απόστολος Ιωάν. Δοντάς και ο διευθυντής του Εκκοκκιστηρίου κ. Δημ. Δοντάς.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass