Πίνουν καθαρό νερό στον Δήμο Κιλελέρ!

* ΠΟΣΙΜΟ ΥΔΩΡ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ * Θ. ΝΑΣΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ «ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ. ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ» * Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ «ΚΙΝΗΘΗΚΑΜΕ ΜΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΑΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΑΜΕ ΕΡΓΑ ΖΩΗΣ»

Δημοσίευση: 20 Ιουλ 2018 22:03

Τρία μεγάλα έργα, που υλοποιούνται αυτή τη χρονική περίοδο, για την παροχή πόσιμου νερού σε χωριά του Δήμου Κιλελέρ, οδηγούν στην τελική λύση του προβλήματος σε όλο τον δήμο.

Ο κύκλος των προσπαθειών που στοχεύουν σε ένα μεγάλο όραμα, το οποίο αποτελεί και προσωπικό στοίχημα του δημάρχου κ. Θανάση Νασιακόπουλου, που είναι: «Καθαρό νερό στις βρύσες όλων των πολιτών του», τείνει να κλείσει οριστικά και μάλιστα με προοπτική 30ετίας.

Πρόκειται για τα έργα: «Κατασκευής αγωγού ύδρευσης από την Τοπική Κοινότητας Κραννώνα στην Τοπική Κοινότητα Μαυροβουνίου», «Κατασκευής εξωτερικού δικτύου ύδρευσης σε οικισμούς των Δ.Ε. Κραννώνα και Νίκαιας» όπου λύνεται το πρόβλημα σε επτά χωριά, και «Κατασκευής δικτύου ύδρευσης οικισμών Μοσχοχωρίου και Κυπαρισσίων».

Παράλληλα αναμένεται προσεχώς η έγκριση του έργου αντικατάστασης δεξαμενής του Αγίου Νικολάου από νέα, μεγαλύτερης χωρητικότητας, υδρογεώτρησης στην Τ.Κ. Χάλκης, και εγκατάστασης συστήματος τηλεελέγχου, τηλεχειρισμού, και ελέγχου διαρροών ύδρευσης στον Δήμο Κιλελέρ, για τα οποία ο κ. Νασιακόπουλος εκφράζει την πεποίθησή του ότι θα πάρει σύντομα το πράσινο φως.

Σε δήλωσή του στην «Ε», ο δήμαρχος τόνισε: «Με αυτά τα έργα ολοκληρώνεται ένα μεγάλο όραμα: Όλοι οι πολίτες του Δήμου Κιλελέρ, θα πίνουν καθαρό πόσιμο νερό.

Αυτό αποτελούσε από την αρχή της θητείας μου τον βασικότερο στόχο, καθώς είναι απαράδεκτο στην εποχή μας, σε μια σύγχρονη κοινωνία, οι άνθρωποι να μην έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν βασικά αγαθά, όπως το νερό και επί πολλά χρόνια τώρα, να μετρούν τη σταγόνα που πίνουν, απ’ τα παγούρια των υδροφόρων!

Μετά από εντατική έρευνα και επίμονη προεργασία του Δήμου Κιλελέρ με τη ΔΕΥΑΚ, όσον αφορά στις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος και με την αμέριστη στήριξη και την εξαιρετική συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και ιδιαίτερα με τον περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό, πλησιάζουμε στην ολοκλήρωση του οράματος.

Να σημειωθεί ότι, και με τα τελευταία αυτά έργα ύδρευσης που υλοποιούνται στον δήμο, έχουμε λύσει το πρόβλημα του νερού με προοπτική τουλάχιστον 30ετίας».

Αντίστοιχα και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, δήλωσε στην «Ε»: «Κινηθήκαμε με στρατηγική, σχεδιασμό, και εξασφαλίσαμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα χρήματα για έργα ζωής όπως είναι τα έργα νερού. Αφού χαρτογραφήσαμε τις περιοχές και τις ανάγκες τους για νερό, καλέσαμε όλους τους δήμους που είχαν πρόβλημα να καταθέσουν ώριμες μελέτες.

Έχουμε άριστη συνεργασία με τον δήμαρχο Κιλελέρ κ. Νασιακόπουλο, από την αρχή μέχρι και σήμερα και έχουμε καταφέρει να αρχίσουν τα έργα, ώστε όλα τα χωριά του δήμου να έχουν τη δυνατότητα παροχής πόσιμου ποιοτικού νερού.

Το μήνυμα της συνεργασίας και της συνέργιας που στέλνεται από αυτά τα έργα ουσίας είναι και η δύναμη της Θεσσαλικής ενότητας την οποία προωθούμε και ενισχύουμε».

ΤΑ ΕΡΓΑ

Τα έργα χρηματοδοτούνται από το ΠΕΠ Θεσσαλίας και αναλυτικότερα είναι τα εξής:

- «Κατασκευή αγωγού ύδρευσης από την Τ. Κ. Κραννώνα στην Τ. Κ. Μαυροβουνίου»: περιλαμβάνει την κατασκευή νέου αγωγού ύδρευσης για την τροφοδοσία της υδατοδεξαμενής που βρίσκεται στον οικισμό Μαυροβουνίου καθώς και την τοποθέτηση νέου αντλητικού συγκροτήματος σε υφιστάμενη γεώτρηση. Ο νέος υδρευτικός αγωγός θα συνδέει υφιστάμενη γεώτρηση που βρίσκεται στη θέση «Παναγιά» της τοπικής κοινότητας Κραννώνα με την υφιστάμενη υδατοδεξαμενή που βρίσκεται στη θέση «Γύφτος» στον οικισμό Μαυροβουνίου χωρητικότητας 50μ3, απ’ όπου το νερό οδηγείται στο δίκτυο ύδρευσης των οικισμών Μαυροβουνίου και Κρύας Βρύσης. Προϋπολογισμού 350.000 ευρώ.

-«Κατασκευή εξωτερικού δικτύου ύδρευσης σε οικισμούς των Δ.Ε. Κραννώνα και Νίκαιας»: θα επιλυθεί οριστικά και σε βάθος χρόνου το οξύ πρόβλημα ποιότητας πόσιμου νερού που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινότητες Ψυχικού, Αγ. Γεωργίου, της ΔΕ Κραννώνα και Διλόφου της ΔΕ Νίκαιας καθώς και τα προβλήματα επάρκειας στους οικισμούς Ζαππείου και Χαράς της ΔΕ Νίκαιας. Από την υλοποίησή του θα εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι των Τ.Κ Ψυχικού, Αγ. Γεωργίου, Κυπαρίσσου, Αγ. Παρασκευής, Χαράς, Ζαππείου και Διλόφου.

Πιο συγκεκριμένα το νερό που θα διανέμεται στους οικισμούς θα προέρχεται από δύο γεωτρήσεις της περιοχής με καλής ποιότητας και

ποσότητας νερό. Πρόκειται για την έως τώρα αρδευτικής χρήσης γεώτρηση της Τ.Κ Ψυχικού στη θέση «Καρασουλούκια» και την

υφιστάμενη υδρευτική γεώτρηση της Τ.Κ Κυπαρίσσου στη θέση «Βρύση».

Στο πλαίσιο του έργου, κατασκευάζονται 3 κυκλικές δεξαμενές χωρητικότητας 500μ3 στους οικισμούς Ψυχικό, Κυπάρισσο και Ζάππειο. Προϋπολογισμού 2.177.560 ευρώ

-«Κατασκευή δικτύου ύδρευσης οικισμών Μοσχοχωρίου και Κυπαρισσίων»: περιλαμβάνει την κατασκευή μιας δεξαμενής αποθήκευσης και την κατασκευή νέων αγωγών μεταφοράς νερού αθροιστικού μήκους 10.940 μ. Με την κατασκευή των έργων θα ολοκληρωθεί το δίκτυο εξωτερικών αγωγών μεταφοράς ύδατος στους οικισμούς Μοσχοχώρι και Κυπαρίσσια. Προϋπολογισμού 1.053.495 ευρώ.

Της Λένας Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass