"Ορθοδοξία και Οικογένεια οι Πυλώνες του Έθνους"

Ο ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ ΣΤΗ ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΙΑ

Δημοσίευση: 21 Ιουλ 2018 15:22

Τη Βερδικούσια Ελασσόνας, ανήμερα της εορτής του Προφήτη Ηλία, επισκέφθηκε ο αν. τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός συμμετείχε στη Θεία Λειτουργία στον φερώνυμο Ιερό Ναό, χοροστατούντων των σεβασμιωτάτων μητροπολιτών Ελασσόνας κ.κ. Χαρίτωνος και Σερβίων και Κοζάνης κ.κ. Παύλου.

Ο κ. Κέλλας εξήρε την προσφορά των Βερδικουσιωτών στην Ελασσόνα και τη Λάρισα, ενώ τόνισε πως οι αρχές, οι αξίες και η παράδοσή τους αποτελούν ένα λαμπρό παράδειγμα προς μίμηση, προκειμένου το έθνος να κρατηθεί ζωντανό στη σύγχρονη εποχή.

Παράλληλα, υπέμνησε πως η 20ή Ιουλίου αποτελεί ημέρα μνήμης και εθνικής επαγρύπνησης για τον απανταχού ελληνισμό, αφού το 1974 πραγματοποιήθηκε η εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο με την επιχείρηση Αττίλας, που σκόρπισε τον θάνατο και την καταστροφή και οδήγησε στη διχοτόμηση του νησιού.

Μετά την εκδήλωση ο κ. Κέλλας δήλωσε:

‘’Η Εκκλησία μας γιορτάζει σήμερα τη μνήμη του Προφήτη Ηλία, το έργο του οποίου κατέστη ένας φάρος αρχών και αξιών. Η σημερινή λαμπρή εορτή έχει ιδιαίτερη σημασία για τη Βερδικούσια, η οποία αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για την επιβίωση του έθνους μας στη σύγχρονη εποχή. Οι Βερδικουσιώτες και οι Βερδικουσιώτισσες συνεχίζουν την παράδοση των πολύτεκνων οικογενειών, κρατώντας τον τόπο τους ζωντανό και προσφέροντας τα μέγιστα στην ανάσχεση της μείωσης του πληθυσμού της Πατρίδας μας.

Συγχρόνως, η σημερινή ημέρα δεν πρέπει να λησμονείται ποτέ, αφού στις 20 Ιουλίου του 1974, ξεκίνησε η τουρκική εισβολή στην Κύπρο, που στοίχισε τις ζωές και τον ξεριζωμό δεκάδων χιλιάδων συμπατριωτών μας καθώς και την απώλεια σημαντικού μέρους της Μεγαλονήσου. Παρανόμως, 44 χρόνια μετά, οι τουρκικές δυνάμεις κατοχής εξακολουθούν να διατηρούν υπό τον έλεγχό τους το βόρειο τμήμα του νησιού και να τρέφουν αυταπάτες για την αναγνώριση και εξίσωση του «ψευδοκράτους» με τη νόμιμη Κυπριακή Δημοκρατία. Όμως, οι Ελληνοκύπριοι αδελφοί μας, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα είμαστε πάντα στο πλευρό τους και πως αποτελούν τον φυσικό και γεωγραφικό προμαχώνα του Ελληνισμού στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.

Από εδώ, τη Βερδικούσια, την Ελασσόνα και τη Λάρισα στέλνουμε μήνυμα σε όλους τους συμπατριώτες μας και, ειδικότερα, στους Μακεδόνες, πως η Ελλάδα θα κρατηθεί ζωντανή απέναντι σε κάθε καταστροφική επιλογή της σημερινής κυβέρνησης και θα κάνουμε τα πάντα, για να διασφαλίσουμε το μέλλον των παιδιών μας, προστατεύοντας τους πυλώνες του έθνους μας, την ορθόδοξη χριστιανική πίστη και την ελληνική οικογένεια. Χρόνια Πολλά".

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass