Συμβουλές προς ηλικιωμένους…

ΑΠΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΓΙΑ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ

Δημοσίευση: 24 Ιουλ 2018 22:16

Eνημερωτικές ομιλίες για την προστασία των ατόμων τρίτης ηλικίας από κλοπές, ληστείες και εξαπατήσεις πραγματοποιήθηκαν στα ΚΑΠΗ του Δήμου Τυρνάβου από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα.

Οι ενημερώσεις πραγματοποιήθηκαν με μορφή οδηγιών προφύλαξης στο ΚΑΠΗ Τυρνάβου, και σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα, δηλ. Αμπελώνα, Αργυροπουλίου, Ροδιάς, Δελερίων, από τον αστυνομικό υποδιοικητή του αστυνομικού τμήματος Τυρνάβου κ. Γεώργιο Πατσιαούρα.

Αναλυτικότερα, έγινε αναφορά από τον αστυνομικό ότι οι δράστες ενεργούν με το πρόσχημα πρόκλησης ατυχήματος ζητώντας χρηματικά ποσά εξαπατώντας τους ανυποψίαστους πολίτες και με το πρόσχημα νοσηλείας συγγενή, ότι απαιτούνται χρήματα. Γι’ αυτούς τους λόγους τόνισε στους ηλικιωμένους να προσέχουν, καθόσον πάντα στα τροχαία ατυχήματα οι αστυνομικές Αρχές προχωρούν πάντα στις νόμιμες ενέργειες και δεν ζητούν ποτέ χρήματα, καθώς επίσης ότι τα νοσοκομεία ή οι δημόσιες υπηρεσίες δεν στέλνουν ποτέ υπαλλήλους στα σπίτια ή σε δημόσιους χώρους για να ζητήσουν την καταβολή χρημάτων.

Eπίσης, μοιράστηκε από την Αστυνομία και έντυπο ενημέρωσης πολιτών με οδηγίες προφύλαξης προς αποφυγή απάτης.

Τα μέλη των ΚΑΠΗ υπέβαλαν πολλές ερωτήσεις στον αστυνόμο καθώς συμβαίνουν πλήθος εξαπατήσεων από επιτήδειους εις βάρος των ηλικιωμένων και στην περιοχή μας.

Μιλώντας χθες στην «Ε» η αρμόδια αντιδήμαρχος κ. Φανή Μπίλιου αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στο Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου και ειδικά στον υποδιοικητή κ. Γεώργιο Πατσιαούρα για τη σημαντική συμβολή στην ενημέρωση και των πολιτών.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και η προϊσταμένη Κοινωνικής Πολιτικής κ. Θεολογία Κοκώτη.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass