Διαγραφή χρεών προτείνει η Λ.Σ. του Δήμου Τυρνάβου

* ΓΙΑ ΠΑΛΑΙΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΔΕΥΑ ΑΝΗΜΠΟΡΩΝ ΝΑ ΤΑ ΕΞΟΦΛΗΣΟΥΝ

Δημοσίευση: 24 Ιουλ 2018 15:22
Παρέμβαση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Τυρνάβου και του επικεφαλής της Στέλιου Χατζηκράχτη να διαγραφούν χρέη ανήμπορων πολιτών σε Δήμο και ΔΕΥΑΤ, καθώς δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε χρέη και υπέρογκους τόκους Παρέμβαση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Τυρνάβου και του επικεφαλής της Στέλιου Χατζηκράχτη να διαγραφούν χρέη ανήμπορων πολιτών σε Δήμο και ΔΕΥΑΤ, καθώς δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε χρέη και υπέρογκους τόκους

Τη διαγραφή χρεών από πολίτες που αντικειμενικά δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις, που από καιρό εκκρεμούν απέναντι στον Δήμο Τυρνάβου και τη ΔΕΥΑ, προτείνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Τυρνάβου με επικεφαλής τον κ. Στέλιο Χατζηκράχτη και μέλη στο Δημοτικό Συμβούλιο τους κ. Νίκο Μπαντόγια και Γιώργο Σακοράφα.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» του Δήμου Τυρνάβου ζητά από το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει:

-Να μπορεί το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίζει τη διαγραφή κάθε είδους χρέους είτε βεβαιώθηκε είτε όχι προς τον Δήμο, ολόκληρο ή ένα μέρος του για τους άπορους, τα άτομα με αναπηρίες, τους πολύτεκνους, τους τρίτεκνους, τις μονογονεϊκές οικογένειες όπως η ιδιότητα των ανωτέρω οριοθετείται αντίστοιχα από την κείμενη νομοθεσία και για περίπτωση που αποδεδειγμένα υπάρχει οικονομική αδυναμία που προήλθε ανεξάρτητα από δική τους υπαιτιότητα. Με την ίδια απόφαση να μπορούν να θέτουν και τα εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγηση της διαγραφής χρεών ή μείωση ή δοσοποίησή τους.

-Να μπορεί η ΔΕΥΑΤ, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της να αποφασίζει αντίστοιχα και με τα ίδια κριτήρια μετά από αίτηση των χρηστών της.

Η ΔΕΥΑΤ μπορεί επίσης να θεσπίσει διαγραφή χρεών ολοκληρωτικά ή εν μέρει για επαγγελματίες και αγροτοκτηνοτρόφους, στους οποίους αποδεδειγμένα υπάρχει οικονομική αδυναμία που προήλθε από γεγονότα ανεξάρτητα από δική τους υπαιτιότητα.

Με την ίδια απόφαση να θέτει τα εισοδηματικά και άλλα κοινωνικά κριτήρια για τη χορήγηση της ως άνω διαγραφής χρεών ή μείωση ή δοσοποίησή τους.

ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ

Επίσης από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Τυρνάβου γίνεται πολιτική αναφορά με σκληρή κριτική προς την κυβέρνηση σημειώνοντας ότι:

«Το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σφίγγει ολοένα και περισσότερο τη θηλιά της φοροεπιδρομής και των κατασχέσεων σε βάρος της λαϊκής στέγης και περιουσίας.

Με νομοθετικές ρυθμίσεις που έχει προωθήσει, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη διεύρυνση και την είσπραξη των λεγόμενων “ίδιων εσόδων” των Δήμων, πρώτον γιατί το κράτος κρατάει και θα κρατήσει στη συνέχεια, στα κατώτατα επίπεδα τη χρηματοδότησή τους και δεύτερον γιατί έχει τεθεί ειδικός στόχος συνεισφοράς της Τοπικής Διοίκησης στα λεγόμενα πλεονάσματα, με βάση το Μεσοπρόθεσμο.

Οι οφειλές των νοικοκυριών προς τον Δήμο αφορούν: Ανταποδοτικά τέλη, τέλη νεκροταφείου, οφειλές νερού, τροφεία παιδικών σταθμών, καταλήψεις πεζοδρομίων, τέλος επιτηδεύματος, κλήσεις από την στάθμευση αυτοκινήτων, ΤΑΠ κλπ.

Από την υπάρχουσα εμπειρία των έως τώρα «δυνατοτήτων» διακανονισμών, όπως αυτός των 100 δόσεων, έχει αποδειχθεί ότι υπάρχει αδυναμία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των μισθωτών, των συνταξιούχων, των ανέργων που αποτελούσαν την πλειοψηφία όσων μπήκαν σε ρύθμιση, να ανταποκριθούν στην εκτεταμένη φοροληστεία.

Επειδή ένα μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας αδυνατεί να ανταποκριθεί σε όλα αυτά τα βάρη, που συνολικά έχουν φορτωθεί στις πλάτες του, κρίνεται σκόπιμο να δίνεται η δυνατότητα με βάση συγκεκριμένα εισοδηματικά και οικογενειακά κριτήρια να διαγράφονται χρέη, πρόστιμα και προσαυξήσεις προς τον Δήμο, βεβαιωθέντα ή μη. Οι πάσης φύσεως οφειλές προς τον Δήμο είναι ζήτημα για το οποίο πρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίζει επ’ αυτού, για να προστατεύεται το εισόδημα και η περιουσία των λαϊκών οικογενειών του Δήμου.

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass