Τα Φάρσαλα τίμησαν την πολιούχο τους

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΕ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ

Δημοσίευση: 27 Ιουλ 2018 22:14

Με επισημότητα και θεία κατάνυξη γιορτάστηκε η πολιούχος των Φαρσάλων Αγία Παρασκευή, προστάτιδα των ματιών.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε μέγας αρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεου, ενώ λόγω της ξαφνικής δυνατής βροχής δεν έγινε η περιφορά της εικόνας της Αγίας Παρασκευής στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Ο μητροπολίτης κ.κ. Τιμόθεος στο κήρυγμά του τόνισε μεταξύ άλλων ότι "πρέπει να αναφερθώ στα φοβερά δεινά που περνάει η πατρίδα μας με τους θανάτους αθώων ανθρώπων από τη φωτιά, με τις καταστροφές των οικιών, με τους αγνοούμενους. Πρέπει η εκκλησία μας και οι πιστοί να συμπαρασταθούν στα θύματα και να γίνουν για τη μνήμη τους τρισάγια. Η Αγία Παρασκευή του 2ου αιώνα, τότε που η εκκλησία μας ζούσε στις κατακόμβες, είχε πολλούς μάρτυρες και τότε και πάντοτε. Πρώτος μάρτυρας ήταν ο Κύριός μας ο Χριστός. Η Αγία Παρασκευή πριν το μαρτύριό της ήταν μέγιστη κατηχήτρια, διέδωσε την ορθόδοξη πίστη σε πολλές περιοχές. Με ανδρεία και γενναιότητα υπέμεινε τα μεγάλα βασανιστήρια. Η φωτιά ήταν το μεγαλύτερο μαρτύριό της (μέσα στον λέβητα)". Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν ανήμερα της εορτής με τη θεία λειτουργία και την αρτοκλασία.

Λόγω της εορτής της πολιούχου Αγίας Παρασκευής χθες τα καταστήματα και οι δημόσιες υπηρεσίες δεν λειτούργησαν στα Φάρσαλα. Ακόμη, ακυρώθηκε το διήμερο Φαρσαλινό πανηγύρι στην πλατεία Ναού της πόλης μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρσάλων λόγω του τριήμερου Εθνικού Πένθους για τα θύματα των πυρκαγιών στην Αττική.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Αρης Καραχάλιος, ο περιφερειάρχης κ. Κων/νος Αγοραστός, οι βουλευτές κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κ. Χρ. Κέλλας, κ. Γιώργος Κατσιαντώνης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας κ. Χρ. Καπετάνος, ο αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Κων/νος Τύμπας, η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Φαρσάλων κ. Μαρία Ιφου, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Φαρσάλων κ. Βάιος Νικολάου, αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι οργανισμών του Δήμου Φαρσάλων, δημοτικοί σύμβουλοι, ο ιερός κλήρος της Επαρχίας Φαρσάλων, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου.

 

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass