Συμφωνία για το λαρισινό …γιοφύρι της Άρτας!

* Η ΟΔΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΚΑΣΤΡΙ ΛΟΥΤΡΟΥ – ΝΕΩΝ ΠΟΡΩΝ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ- ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ

Δημοσίευση: 27 Ιουλ 2018 22:30
Άποψη του υδροβιότοπου στα όρια των νομών Λάρισας και Πιερίας. Μια συνδετήρια γέφυρα μήκους μόλις 80 μέτρων θα συνδέσει –μετά από χρόνια- δύο οικισμούς (Καστρί Λουτρό και Νέοι Πόροι), δύο νομούς, δύο περιφέρειες Άποψη του υδροβιότοπου στα όρια των νομών Λάρισας και Πιερίας. Μια συνδετήρια γέφυρα μήκους μόλις 80 μέτρων θα συνδέσει –μετά από χρόνια- δύο οικισμούς (Καστρί Λουτρό και Νέοι Πόροι), δύο νομούς, δύο περιφέρειες

Ενα έργο που αποτελούσε χρόνιο αίτημα κυρίως των κατοίκων των παραλιών του Δήμου Τεμπών και βασική επιδίωξη της αιρετής αυτοδιοίκησης, από την εποχή ακόμη της Νομαρχίας, η οδική σύνδεση των παραλιών του νομού με τα παράλια της Πιερίας φαίνεται ότι δρομολογείται. Πρόκειται για τη συνδετήρια γέφυρα, μήκους 80 μέτρων, που θα συνδέει το Καστρί Λουτρό με τους Νέους Πόρους.

Αρχικά υπήρξε συμφωνία μεταξύ των Περιφερειών Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που συγκάλεσε στο γραφείο του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και στην οποία συμμετείχαν ο δήμαρχος Τεμπών Κώστας Κολλάτος, ο δήμαρχος Δίου Ολύμπου κ. Δημόπουλος, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου και οι διευθυντές των Τεχνικών Υπηρεσιών των δύο Περιφερειών. Μάλιστα υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Αγοραστού με τον συνάδελφό του της Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα για την οριστικοποίηση των συμφωνηθέντων της χθεσινής σύσκεψης.

Αυτό που συμφωνήθηκε ήταν η ωρίμανση και δημοπράτηση των μελετών για τη συνδετήρια γέφυρα στην παραλιακή ζώνη Καστρί Λουτρό-Νέοι Πόροι από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και εν συνεχεία η δημοπράτηση και κατασκευή της γέφυρας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Την προσεχή Τετάρτη οι υπηρεσιακοί παράγοντες των δύο Περιφερειών θα συναντηθούν στο σημείο, όπου πρόκειται να κατασκευαστεί η γέφυρα, για να ελέγξουν επί τόπου την περιοχή και να εξετάσουν τις συνθήκες εκτέλεσης του έργου με τον απαραίτητο σεβασμό στο περιβάλλον.

Ο ΚΩΝ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού στην «Ε»: «Σήμερα μπήκαν οι βάσεις για να υλοποιηθεί ένα σημαντικό έργο που θα συμβάλει στην τουριστική αναβάθμιση των παραλιών των νομών Λάρισας και Πιερίας. Αποδεικνύουμε στην πράξη ότι πορευόμαστε με πνεύμα συνεργασίας και συνέργειας. Συμφωνήσαμε με τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα να ξεκινήσουμε την κατασκευή ενός πολύ χρήσιμου έργου, κυρίως για τον τουρισμό μας, αφού ξεπεράστηκαν τα γραφειοκρατικά προβλήματα, που σχετίζονταν με την άδεια περιβαλλοντικών επιπτώσεων των ιχθυοκαλλιεργειών της περιοχής. Η χρηματοδότηση θα γίνει από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων».

Ο ΚΩΝ. ΚΟΛΛΑΤΟΣ

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Τεμπών Κώστας Κολλάτος εμφανώς ικανοποιημένος υποστήριξε στην «Ε»: «Από τη σύσκεψη φάνηκε ότι σε επίπεδο Αυτοδιοίκησης υπάρχει η πολιτική βούληση να ξεπεραστούν όλα εκείνα τα εμπόδια που καθυστερούσαν τα προηγούμενα χρόνια την κατασκευή της πολυπόθητης γέφυρας. Οι δύο Περιφέρειες με τη συνδρομή του δήμου μας και του Δήμου Δίου Ολύμπου, όπου χρειαστεί, θα “τρέξουν” τις απαραίτητες διαδικασίες, ώστε ένα όνειρο ετών να γίνει πραγματικότητα».

 

Του Γιώργου Ρούστα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass