Γιορτάστηκε η Αγία Παρασκευή σε Γόννους και Αργυροπούλι

* ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΛΗΘΟΥΣ ΠΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΕΘΙΜΩΝ

Δημοσίευση: 28 Ιουλ 2018 16:25
Από τις θρησκευτικές εκδηλώσεις στους Γόννους Από τις θρησκευτικές εκδηλώσεις στους Γόννους

Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη οι Γόννοι και το Αργυροπούλι τίμησαν τη μεγαλομάρτυρα Αγία Παρασκευή.

Αναλυτικότερα, στην τοπική κοινότητα Γόννων τελέστηκε στον ομώνυμο ενοριακό ναό Μέγας πανηγυρικός εσπερινός, την παραμονή της εορτής της Αγίας Παρασκευής.

Ακολούθησε η περιφορά της εικόνας γύρω από τον ιερό ναό, με παρουσία πλήθους των πιστών.

Την ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου εκπροσώπησε ο πρωτοσύγκελος πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης π. Αχίλλιος Τσούτσουρας, ιερείς του χωριού και της περιοχής του δήμου

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος, οι αντιδήμαρχοι κ. Γεωργία Τσιόπα -Λύτρα και κ. Αστέριος Σαΐτης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Γιώργος Μανώλης, Χ. Τσούγιας, Αθ. Καραναστάσης, Δ. Μαϊμάρης, Θ.Τζέκας, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γόννων κ. Γ. Μπανιώρας, το μέλος Τοπικού Συμβουλίου κ. Μιχάλης Παρλίτσης, ο πρόεδρος του Κοινωνικού Παντοπωλείου, κ. Λάμπρος Ζάρρας, ο πρώην δήμαρχος Γόννων κ. Αν. Τόλιος, πρόεδροι συλλόγων και φορέων της περιοχής και πλήθος πιστών.

ΣΤΟ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙ

Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της μεταφοράς της εικόνας της Αγίας Παρασκευής στο Αργυροπούλι Τυρνάβου, από τον πολιτιστικό σύλλογο Αρβαντοβλάχων και λοιπών Αργυροπουλιτών. Συγκεκριμένα την περασμένη Τετάρτη 25 Ιουλίου, παραμονή, στις 7 το απόγευμα από τον ενοριακό ναό Ζωοδόχου Πηγής Αργυροπουλίου μεταφέρθηκε με πομπή η εικόνα της Αγίας Παρασκευής στο γραφικό ομώνυμο εξωκκλήσι, πάνω από το χωριό, συνοδεία δημοτικών οργάνων και ομάδας ιππέων κατοίκων του χωριού.

Στη συνέχεια στο εξωκκλήσι της Αγίας Παρασκευής ο ιερέας το χωριού πρωτ. Κωνσταντίνος Τσιγάρας τέλεσε πανηγυρικό εσπερινό και αρτοκλασία. Μετά το τέλος του εσπερινού μέλη του πολιτιστικού συλλόγου Αργυροπουλίου και του συλλόγου γυναικών του χωριού προσέφεραν παραδοσιακά εδέσματα στους πιστούς. Τέλος, την Πέμπτη, ανήμερα της γιορτής τελέστηκε όρθρος και πανηγυρική θεία λειτουργία με αρτοκλασία.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass