Βοήθεια… 30 τόνων!

* ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΤΟΥΣ * ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: «ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ» * Ο ΔΗΜ. ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ «Ε» ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΚΡΙΣΕ:«ΑΠΟΘΗΚΗ 4.000 τ.μ. «ΓΕΜΙΣΕ» ΜΕ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΑΠ’ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ Η ΡΟΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…»

Δημοσίευση: 28 Ιουλ 2018 22:15

Από τις πιο μεγάλες αποστολές βοήθειας, που έφτασε μέχρι σήμερα στην Αθήνα για τους πυρόπληκτους της Αττικής, ήταν αυτή του Δήμου Λαρισαίων.

Τριάντα τόνοι τρόφιμα, φαρμακευτικό υλικό και νερό, παραδόθηκαν χθες το πρωί σε αποθήκες της Περιφέρειας Αττικής στην Καλλιθέα, μετά από ολονύκτιο ταξίδι της αποστολής, στο οποίο συμμετείχε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δημήτρης Δεληγιάννης, με υπαλλήλους του Κοινωνικού Παντοπωλείου Λάρισας.

«Μια τεράστια αποθήκη 4.000 τετραγωνικών μέτρων έχει γεμίσει με δέματα απ’ όλη τη χώρα, ενώ η ροή νέων συνεχίζεται...

Το σημείο αυτό αποτελεί τον κεντρικό χώρο συλλογής τους, απ’ όπου στη συνέχεια διανέμονται στους πυρόπληκτους δήμους. Τη διαχείρισή της έχει αναλάβει η Περιφέρεια Αττικής, η οποία προεκτείνει τον χώρο και ανοίγει άλλα 2.000 τ.μ. για να καλύψει τις ανάγκες…», δηλώνει στην «Ε» ο κ. Δεληγιάννης.

Ο αντιδήμαρχος επισημαίνει επίσης ότι «στη συλλογή, ταξινόμηση και διανομή των δεμάτων εργάζονται τουλάχιστον 150 εθελοντές!».

Οι υπεύθυνοι δε, της διαχείρισης αυτού του μεγάλου όγκου ανθρωπιστικής βοήθειας υποστήριξαν ότι υπάρχει η ίδια ανταπόκριση του κόσμου, όπως αυτή που παρατηρήθηκε για τους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας. Συγκεκριμένα, επισήμαναν ότι «η ποσότητα των τροφίμων, που είχαν συγκεντρωθεί τότε, διανεμόταν στα σπίτια των πλημμυροπαθών και για τους επόμενους τρεις μήνες, μέχρι να εξαντληθούν τα αποθέματα».

Η υλική βοήθεια από τη Λάρισα μεταφέρθηκε σε νταλίκα με ρυμούλκα (με την ευγενική προσφορά της μεταφορικής Αφοι Ντελόπουλοι).

Την αποστολή υποδέχθηκε στο κέντρο Logistics της Περιφέρειας Αττικής ο αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Νoτίου Τομέα Αθηνών κ. Χρήστος Καπάταης, ο οποίος ευχαρίστησε τον Δήμο Λαρισαίων που σε συνεργασία με τον Δήμο Κιλελέρ, τους κοινωνικούς τους φορείς, τους επαγγελματικούς συλλόγους και όλους τους πολίτες των δύο Δήμων στάθηκαν δίπλα στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Να σημειωθεί ότι η αποστολή που έφυγε από τη Λάρισα, περιλάμβανε όλα τα τρόφιμα και την υλική βοήθεια που συγκεντρώθηκε μέσα σε δύο 24ωρα, στους δύο Δήμους, απ’ όλους του φορείς –συλλόγους οι οποίοι είχαν απευθύνει κάλεσμα για συμβολή βοήθειας στους πυρόπληκτους της Αττικής.

Εν τω μεταξύ, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, μιλώντας χθες το πρωί στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Λάρισας, χαρακτήρισε ιδιαίτερα συγκινητική την κινητοποίηση των Λαρισαίων, υπογραμμίζοντας ότι γι’ άλλη μία φορά η κοινωνία της Λάρισας δίνει μαθήματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης και τόνισε συγκεκριμένα: «Αισθάνομαι πολύ περήφανος για την πόλη μας και τους Λαρισαίους».

Να σημειωθεί ότι, με ομόφωνη απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων αποφάσισε την καταβολή 50.000 ευρώ στον ειδικό λογαριασμό που έχει ανοίξει για τους πυρόπληκτους.

Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Το Δ.Σ. του Εμπορικού Επιχειρηματικού Συλλόγου επαρχίας Φαρσάλων με επιστολή του στην «Ε» εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τις ζωές τους από τις φονικές πλημμύρες, καθώς και τη συμπαράστασή του σε όλους τους πληγέντες από τη φονική λαίλαπα.

Ως ένδειξη συμπαράστασης, αποφάσισε να καταθέσει το ποσό των 200 ευρώ στον ειδικό λογαριασμό που έχει ανοίξει το Επιμελητήριο Λάρισας για τον σκοπό αυτό, με την επωνυμία «Επιμελητήριο Λάρισας - Πυρόπληκτοι» με αριθμό λογαριασμού: GR2409101050000189141720020- Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας.

Παράλληλα, το Δ.Σ. καλεί όσους επιχειρηματίες μπορούν, να συνεισφέρουν οικονομικά με οποιοδήποτε ποσό, παρά τις δυσκολίες που βιώνουν οι επιχειρήσεις λόγω της οικονομικής κρίσης, ώστε να στηριχθούν συνάνθρωποι που βιώνουν την ανείπωτη αυτή τραγωδία.

 

Της Λένας Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass