Ενστάσεις καταστηματαρχών… με θέα στο Αιγαίο

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΣΑΒΒΑΤΙΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 01 Αυγ 2018 15:42
Η Αλκηστις Πρωτοψάλτη τραγουδά το Σαββατόβραδο στο λιμάνι του Αγιοκάμπου, στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους Δήμους Τεμπών και Αγιάς Η Αλκηστις Πρωτοψάλτη τραγουδά το Σαββατόβραδο στο λιμάνι του Αγιοκάμπου, στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους Δήμους Τεμπών και Αγιάς

Τις ενστάσεις τους για τη διοργάνωση συναυλίας στο λιμάνι του Αγιοκάμπου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Με θέα στο Αιγαίο», επισημοποιούν με επιστολή τους στην «Ε», καταστηματάρχες των παραλίων.

Στην ανακοίνωση του Συλλόγου Καταστηματαρχών Παραλίων ν. Λάρισας, επισημαίνεται ως ακατάλληλη η δεδομένη χρονική στιγμή καθώς έρχεται σε μια εποχή όπου οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν ουσιαστικά μείωσαν τα «ωφέλιμα» Σαββατοκύριακα, αλλά και ο τόπος της εκδήλωσης, αφού όπως σημειώνεται ενέχει κινδύνους ατυχήματος.

Οι καταστηματάρχες δεν αντιτίθενται -τουναντίον υποστηρίζουν- στη διοργάνωση εκδηλώσεων, που όμως θα επιμήκυναν τη θερινή σεζόν, ενώ για τη συγκεκριμένη θεωρούν ότι θα προσθέσει μια ακόμη «νεκρή μέρα» για τις επιχειρήσεις τους. Επιπρόσθετα διαμαρτύρονται διότι, όπως αναφέρουν, οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο του συγκεκριμένου θεσμού δεν μοιράζονται ακριβοδίκαια σε όλους τους παραθεριστικούς οικισμούς.

Η ανακοίνωση του συλλόγου έχει ως εξής:

«Αναμφίβολα, θεσμοί όπως αυτός «Με θέα το Αιγαίο», που οργανώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους Δήμους Αγιάς και Τεμπών, με στόχο την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης και την ανάπτυξη του πολιτισμού στα παράλια, μας βρίσκει υποστηρικτές. Μάλιστα, χρόνια τώρα, ζητούμε να συμβάλλουμε στον εμπλουτισμό του και έχουμε καταθέσει σχετικές προτάσεις στις τοπικές αρχές, για την ανάπτυξη δράσεων στο πλαίσιο αυτού, άσχετα αν δεν κληθήκαμε ποτέ.

Φέτος βιώνουμε ένα από τα πιο δύσκολα καλοκαίρια των τελευταίων ετών, στα παράλια του νομού Λάρισας, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών και της συνεχιζόμενης οικονομικής στενότητας των Ελλήνων.

Σε μια τόσο δύσκολη στιγμή για την επιχειρηματική δραστηριότητα στα παράλια, όπου μένουν ακόμη λίγα Σαββατοκύριακα για να δουλέψουν, πριν το κλείσιμο της σεζόν, οι διοργανωτές του θεσμού αποφάσισαν την πραγματοποίηση μιας συναυλίας με γνωστή λαϊκή τραγουδίστρια και με δωρεάν είσοδο στο λιμάνι του Αγιοκάμπου το πρώτο Σάββατο του Αυγούστου, καταδικάζοντας να ζήσουν ακόμη μια «νεκρή μέρα» τα καταστήματα (καφετέριες, μπαρ, ταβέρνες, ουζερί, εστιατόρια).

Δεν διαφωνούμε με τη διοργάνωση συναυλιών στα παράλια, αλλά θεωρούμε ότι ειδικά φέτος, τόσο η επιλογή της ημερομηνίας διεξαγωγής της, όσο και ο τόπος που θα τη φιλοξενήσει, αποτελούν τροχοπέδη στην επιχειρηματική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και μας ακυρώνει.

Αν πραγματικά οι τοπικοί φορείς στήριζαν την επιχειρηματικότητα (που με κάθε αφορμή και λόγο διατυμπανίζουν ότι στηρίζουν), ώστε να ορθοποδήσουν οι νέοι και να βρουν δουλειά στον τόπο τους, με ποια λογική σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία τη «χτυπούν»;

Έχουμε κάνει προτάσεις, για μεταφορά των ημερομηνιών των συναυλιών, στις αρχές ή στο τέλος του καλοκαιριού, ώστε με αυτόν τον τρόπο να επιτευχθεί η επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν.

Θεωρούμε παράλληλα ότι και ο χώρος του λιμανιού είναι ακατάλληλος για τέτοιου είδους εκδηλώσεις, καθώς ενέχει κινδύνους, για την ασφάλεια των επισκεπτών.

Για παράδειγμα δεν θα μπορούσε να γίνει η συναυλία σε έναν χώρο, σε κεντρικό σημείο του Αγιοκάμπου ή σε άλλου παραλιακού οικισμού, ώστε να τονώσει και την κίνηση των επισκεπτών;

Επίσης, θεωρούμε ότι οι εκδηλώσεις που γίνονται στο πλαίσιο του εν λόγω καλοκαιρινού θεσμού, θα πρέπει να μοιραστούν δίκαια σε όλους τους παραθεριστικούς οικισμούς, ώστε να εκπληρώνει τον στόχο του, για ενίσχυση της τουριστικής κίνησης σε όλο τον παραλιακό άξονα και στα ορεινά χωριά.

Δεν είμαστε απέναντι. Επιζητούμε μια υγιή συνεργασία, με τους τοπικούς φορείς, σε οτιδήποτε προάγει τον τουρισμό και τον πολιτισμό, διατεθειμένοι να συμβάλλουμε από τη μεριά μας όσο μπορούμε.

Είμαστε μέρος της οικονομίας αυτού του τόπου και τουλάχιστον μας αξίζει μία άποψη».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass