Στη Βελίκα σήμερα ο μητροπολίτης Δημητριάδος

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

Δημοσίευση: 03 Αυγ 2018 15:00

Στη Βελίκα θα βρεθεί σήμερα Παρασκευή ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Το απόγευμα, στις 7:30, θα τελέσει, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, παράκληση στην Παναγία και, εν συνεχεία, θα παραστεί στο ανοιχτό «Θέατρο Θάλασσας» στη θέση «Πλατανιά», όπου θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από το Κέντρο Ελληνικών Χορών Πειραιά «ΔΩΔΩΝΗ».

Πρόκειται για εκδήλωση που διοργανώνει ο φορέας πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του Πολιτιστικού Αποθέματος», σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βελίκας «Φιλοκτήτης». Περιλαμβάνεται δε σε μια σειρά υψηλού επιπέδου προγραμματισμένων εκδηλώσεων πολιτισμού, που γίνονται το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου σε προαύλειους χώρους Ιερών Ναών και Μοναστηριών της Μητροπόλεως μετά τις ακολουθίες των παρακλήσεων παρουσιάζοντας μουσικές, παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια του λαού μας αφιερωμένα στην Παναγιά.

Σκοπός αυτών είναι να ελαφρύνουν κάπως το έντονα θρησκευτικό συναίσθημα, να αγαλλιάσουν και να ψυχαγωγήσουν τους κατοίκους και τους επισκέπτες των πατρογονικών τους εστιών, να αναδείξουν εκκλησιαστικά μνημεία. Με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται να προβληθούν εξαιρετικοί θρησκευτικοί και πολιτισμικοί χώροι, ο επισκέπτης να γνωρίσει καλύτερα πανέμορφες τοποθεσίες της περιοχής και, συγχρόνως, να γίνει θεατής μιας σειράς ποιοτικών εκδηλώσεων που ταιριάζουν στους χώρους, τους αναβαθμίζουν και επιπλέον συμβάλλουν σε ένα πολιτιστικό διέξοδο.

Στους στόχους της φετινής διοργάνωσης προστίθεται και η συμπροσευχή του κ. Ιγνατίου με όλους τους συμμετέχοντες προς την Παναγιά, προκειμένου να απαλύνει τον πόνο των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου στην Αττική.

Στην εκδήλωση θα είναι και ο Ηλίας Λιαμής, καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης και ανώτερων θεωρητικών της μουσικής, πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, και ο εκπαιδευτικός και συγγραφέας Δημήτριος Καραβασίλης, που θα αναφερθούν στο πνεύμα των ημερών με εμπεριστατωμένες παρεμβάσεις τους, επιπλέον δε, θα αναλύουν και τα αφιερωμένα στην Παναγιά τραγούδια κάθε περιοχής της Ελλάδας.

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass